Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 12 September 2014

Nasi Mandy ‘ home cook ‘ sedap !

 

Lama dah nampak gerai ni tapi tiap kali nak beli , tak bukak ! Dan hari ni , wife berjaya membawa pulang 2 bungkus nasi mandy ni .. Dia tau aku cukup suka nasi mandy ni .. Ditambah lagi , lauknya adalah kambing ! ( Dulu tak suka kambing.. skang giler kambing lak ! )

image

Aku makan dulu.. Wife layan Qhaliff jap.. Nak makan sama , tak tau bila boleh.. tengah malam baru dapat kot ? Hehehe.. gitulah bila ada anak kecil..

Sesuap masuk ke mulut… dua , tiga dan .. hurm…

“ Sedap laaa … Daging kambing dia pun lembut jer ! “.

“ Haa.. memang laa.. tadi dia buat pon ada beberapa bungkus je.. memang tak buat banyak banyak pon.. “

Dan akhirnya tinggal tulang ! Aku jeling wife punya nasi yang tak terusik.. Kang aku makan nasi tu kang , ada jugak gi cari batu belah batu bertangkup.. hahaha ..

Ok.. memang sedap nasi ni ! Kat mana beli ? Hurm… Kalau aku cakap pon , bukan korang tau.. Cuba call je nombor pakcik Abu Hussein tu.. Kot kot la nak buat tempahan anak nikah ke.. ke korang nak nikah lagi ke..

Alaa.. nak tau gak kat mana ? Korang tau Jenderam Hilir tak ? Tau kan ? Ok.. takde kaitan dengan Jenderam Hilir .. Tapi dekat dekat area tu la.. Ala , kalau dari Putrajaya tu , masuk ikut Kajang Lama tuuu.. Huh , tak tau ? Aku kata daaahhhh … penat jer cerita ! Dah , call ke pakcik tuuu.. tempah la sekawah … wat jamu masa raya nanti.. hehehe … Jangan lupa jemput aku yer..

11 komen :

ArELeEz berkata... [Reply to comment]

kompom masyuk pokcik abu hussin lps ni. sbb u dah promote. he3..

Mama Myja berkata... [Reply to comment]

Sedapnyer... kat masjid negeri, shah alam pon sedap gak.. heheheh

Etuza berkata... [Reply to comment]

http://madey09.blogspot.com/ salam blog dalam list blog terkenal Pesona & Mustika..

Cik Aann berkata... [Reply to comment]

Home made kat rumah org lain rupenye,,igt abg ben yg masak..hahahah

Sya Nadia berkata... [Reply to comment]

tak pernah makan nasi ni..tapi dah lama teringin nak cuba sebab suka kambing..hihi

Sya Nadia berkata... [Reply to comment]

tak pernah makan nasi ni..tapi dah lama teringin nak cuba sebab suka kambing..hihi

Sya Nadia berkata... [Reply to comment]

tak pernah makan nasi ni..tapi dah lama teringin nak cuba sebab suka kambing..hihi

mama 3farhanah berkata... [Reply to comment]

Saya pun suka mkn daging kambing...pasal mengidam masa peknen anak ke2, sampai sekarang saya mkn.

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Feveret zumal gak tu sejak pernah kerja dengan pak arab. Hehe ^_^

Umie Artoqiemie berkata... [Reply to comment]

Lapo2...

Hartini Zulaikha berkata... [Reply to comment]

salam kenal..suka jalan2 disini...macam best je nasi mandy ni..
bila makan nasi mandy ni selalu terkena yang kurang best huhuhu...xpernah jupe lagi yang mcm en ben kata ni...mungkin boleh try bila jalan2 kesana nnti..insyaAllah..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI