Lebih 6 tahun aku di Sepang tapi - BEN ASHAARI

Lebih 6 tahun aku di Sepang tapi

Panjang cuti kali ni. Tapi takda la nak gi mana mana !  Takut nak redah jammed di lebuh raya ! Hahaha.. Nak balik Kelantan , wife lak jenis kalau balik , 2-3 hari tak puas.. Ha , kena tunggu cuti sekolah la jawabnya. 

Maka...

Masa untuk aku redah Sepang ni. Sebenarnya , banyak tempat menarik di Sepang ni cuma kau aku je tak tau.. Tak rajin nak explore gitu ! Heheheh.. Dan kebetulan lak , Qhaliff ajak cari umang umang di pantai.. Kononnya ! Walhal aku tau , dia ni penakut dengan binatang berbanding Zahra dan Aariz ! 

Awal pagi.. lepas subuh.. gerak gi gym dulu. Hilangkan boroi. Huhuh...


Plan nak ke Port Dickson tapi ubah tempat.. gi tempat yang tak perlu kena tol sama sekali ! Hehehe.. Pantai Bagan Lalang. Buat pertama kali aku ke sini. Tak tau best ke tak.. Dan ternyata pantai ni best untuk beriadah ! Mandi manda tu tak la tapi untuk berjalan jalan kejar anak ketam tu syok la.. Hehehe..

Umang umang ? 

Aku rasa pupus dah kot umang umang ni di Malaysia ni ! Lama dah aku tak nampak kanak kanak bela umang umang. Diorang lebih suka bela robot di tablet ! Huhh ! 










Alhamdulillah.. Walaupun panas tapi tak terik ! Syok la main tepi pantai. Main layang layang pon best sebab angin kuat.. 

Malam..

Selama ni aku tak tau ada tempat makan best... setelah sesat baru baru ni di kala mencari pusat gym yang baru di Nilai ni , aku terperasan ada kedai makan yang wife aku kata sohor la juga.. Dan semalam gi la try... 

Oh ya.. Ni bukan di Sepang tapi Bandar Baru Nilai. Tak jauh pun dari rumah aku. Dan terus terang , satay Willy ni sedap ! Cuma kuah dia tak beberapa nak sekick kuah Satay Kajang tapi bagi aku. ok dah ! 



Satay perut dia yummy ! Hehehehe... Esok kena gi bakar lemak balik. Banyak woi aku makan ! Hahaha.. Aku bukan hantu satay tapi kalau dah jumpa yang sedap , memang tak berganjak la aku.

1 ulasan:

  1. dpt juga tu bawa anak2... sy tak kuar memana pun.... keje anak2 kat rumah la... sian gak diorg,,, tp sabar je la ye anak2 da rezeki kita keluar... hehe

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.