10 spesis kucing termahal di dunia !

by - November 26, 2020

Dia punya harga...bukan calang calang punya harga haa ! Yang aku kenal beberapa jenis je dan yang lain tak tau sangat. No 10 tu, memang aku tau jenis manja. Adik aku ada beberapa ekor. Sekarang ni si ibu tengah menanti masa untuk beranak lagi. Kalau cun , aku nak sekor ! Cuma kali ni dia dah dikawinkan dengan spesis lain, yakni parsi. Takda la orginal British Shorthair dah. Teringin pulak nak bela kucing. Huhuhu.. 

Tapi masalah nak bela kucing mahal mahal ni ialah modal dia ! Hahahaha.. Sekali masuk wad , pergh... Pastu kalau nak balik kampung. Nak kena usung pulak. Adoi la..Makanan ? Gulpppp.. Hahahaa.. Tapi bela kucing ni bagus.. boleh kasi hilang stress ! Jauh lebih bagus dari bela 'anak ikan' ! Hahahaa... Jangan cari pasal bela ' anak ikan ' yer.. 

Nah... dalam 10 spesis ni, mana satu korang berkenan nak andai kata diberi percuma seekor ? Aku tahu... korang berkenan yang takda bulu tu kan ! Hahahaha... Aku tengok cam alien jer.. Nak belai pun risau. Tengok dia punya takda bulu tu pastu nak belai ??? Gulp... lain maciam.. 

Spesis 3,2 dan 1 tu , kalau nak bela.. kena ada permit eh ? Maklumlah haiwan dilindungi gitu. Tak yah la nak sibuk sibuk bela... hahaha... Bela aku je dah. Eh... hahaa.. bela yang biasa biasa dah. Asalkan boleh jaga rumah dan reti nak cari makan sendiri kat dapur ! Hancur.. Hahahaa.. 












 

Yang bawah ni , kucing rare ! Tak dijual dah. Tunggu baka dia jer. Ada 3. Katanya nak datang lagi satu. Gulp... kembali berkerja keras tukar diapers juga 'bapak kucing' ni nanti..


You May Also Like

11 comments

  1. Wahhhh... Mahalnya.. tak pe lah Haida jaga BetikSiKucing je lah.. memang rare kucing last tu

    BalasPadam
  2. Kalau nak memelihara kucing banyak sudut perlu diambil kira dan kena keras hati. Ini pelajaran yang PC dapat.

    BalasPadam
  3. Yang no. 4 tu comel. Tapi takut masa kecik lah... Kakau yang siam punya macam garfiled tu orang cakap pemalas.. Betul ke?

    BalasPadam
  4. wahhh, haha! tambah lagi satu ke aben?

    paling suka scottish fold, tapi tu la, mahal nau!

    BalasPadam
  5. Aku baru nak menulis no8 tu gelinyaaa aku, tup-tup gambo lat tu ukan geli tapi NGERI, sekali marah, mencakuuuuu .....hahahahahaha....sengal laaa ko...

    BalasPadam
  6. mcm yer je nak dapat 1 lagi ini..yer kee? kalau ya tahniah

    BalasPadam
  7. Uii memang rare kucing2 ni
    Mahal2 tapi tak jinak plak

    BalasPadam
  8. Fakta menarik tentang fisioterapi malaysia yang masih ramai belum tahu.

    BalasPadam
  9. haaha.kelakar. kucing yg unik memang mahal..

    BalasPadam
  10. Memang kucing ni semua mahal.. Mampu ad eje org beli ni

    BalasPadam