Bikin stim tengok waterjet ni !

by - November 21, 2020


Wife antar gambar kat aku. Katanya ada penghantaran barang atas nama dia. Pastu dia forward gambar. Aku tak tengok gambar barang tapi gambar latar belakang tu. Aduh.. berlumut ! Walaupun depan mata tak nampak begitu tapi mungkin kesan dari gambar HDR gitu kot ? Huhuh.. Malu lak rasa.. 

Yer.. aku memang dah selalu sental tapi bukan mudah nak hilangkan lumut lumut di dinding dan juga parit kecil tu. Geram sangat. Ramai cadangkan guna waterjet tapi aku masih berdegil. Kononnya nak bersenam la sambil bersihkan rumah. 

Tapi segalanya berubah bila aku nampak bagaimana lumut di longkang dan dinding di 'hancurkan' dengan tembakan air dari waterjet , jenama Karcher ni. Katanya dia beli kat Lazada jer. Masa tu ada sale. Dapat la RM199. Pastu dah tak dapat harga tu. Huhuh.. 

Tergoda abis ni ! Nampak gaya , aku perlu ke Mr.Diy untuk survey waterjet yang ada. Kata kawan aku, di kedai hardware pun ada banyak jual. Kena pandai cari jer.. Huhuh..  Bukan apa.. memang ada yang jual murah tapi belum tentu tahan lama. 

Survey di Lazada. Yang aku nak, takda. Banyak yang besar besar. Huhuh.. Harga pun besar gak. Hahaha... Camana neh ??? Nak beli ke tak ? Atau aku teruskan tradisi... menyental ! 



 Waduh..

You May Also Like

3 comments

  1. Tradisi menyental eh... hahahaha... kalau Tini pulak menyental toilet... dah jadi stress release factor dah aktiviti menyental toilet tu... rasa tenang je bila dok menyental... lepastu nampak bersih (kilat la sikit) rasa puas hati... tapi, nanti nak recce gak la waterjet untuk memudahkan proses penghapusan kotoran degil kat belah dapur ni... hehehehe...

    BalasPadam
  2. Parent Cuya beli ni di Goshop...cuba la cek..memang berkesan teroks..

    BalasPadam
  3. Halah bestnya kalau ade.. Senang buang lumut

    BalasPadam