SOP aktiviti sosial dan sukan akan diperketatkan lagi ?

by - November 03, 2020



Hurm... termenung jap ! Apa jadi jika gym ditutup ? Aku tak kisah pun sebenarnya cuma yang akan jadi masalah ialah bisnes akan lingkup dan pekerja bakal hilang pekerjaan. Yelah , nak cover camana dah bisnes, kan ? Sekarang ni pun aku tengok nak kata buat duit pun tak leh dah.. Dan jika ditutup , orang macam aku ni , kena cari aktiviti lain la. 

Ok la gitu.. Aku tau pun ada pusat gym , memang ke laut SOP dia. Dah kasi bukak , tak reti pulak nak ikut SOP. Kata 10 orang , tapi aku kira.. lebih lak ! Pastu tak boleh sparring , korang bantai main berjemaah. Dah satu hal kat situ ! Belum lagi part sanitize lagi. Ikutkan camana ? Hurm.. ikut je la kalau nak buat bisnes ! 



Tapi bagaimana pula jika tak boleh beriadah petang petang selepas ni ? Hurm... Sejujurnya , mereka yang duduk umah jaga anak.. urus kelas pembelajaran online memang akan stress punya. Bila dapat keluar, rehat la jugak kepala otak. Anak anak lak dapat la lepaskan segala energy dia di luar.. Tapi ikutlah SOP kan ? Tu pun ada gak yang ke laut.

Kalau keras kat rumah jer, aku rasa aku boleh kembali dapat hypertension weh ! Wife pun bukanlah work from home memanjang. Dia kena gi gak pejabat dan aku kena urus 3 orang anak sendirian. Fuh.. sian diorang gak sebab bila aku jadi HULK ... huhu... kecut perut la gak memasing. Tapi 5 minit je la kecut perut. Pastu aku lak kecut perut ! Huhuh..

Aku harap.. jika nak perketatkan , jangan fokus pada rakyat jer yer.. Geng geng politik tu jangan dibiar gitu lak yer ?? Tengok ke laut je memasing tanpa ikut SOP.. Hurm.. 


Rakyat tetap diutamakan... yer.. diutamakan. Apa apa , rakyat kena dulu ! Ceh... bak kata sorang YB tu la.. Semua salah rakyat ! Haih.. Sabar je la yer kan ? 

 

You May Also Like

1 comments

  1. Stress lah WFH.. HAIH.. senoga lekas2 lah hilang covid ni

    BalasPadam