Samsung dah ikut perangai iPhone ke ?

by - November 25, 2020


Ramai yang tegur pasal gambar ni ! Beria aku tahan penat pegang kotak protein tu. Berat 4 kilo lebih tuu ! Tapi yang diorang nampak , kemudaan muka kacak aku tu ! Haahaha.. Adoi laa.. Aku sendiri tengok pun ngeri. Gambar ni Qhaliff yang tolong amikkan. Tak tau la sebab tangan ke atau setting phone tapi yang pasti , SAMSUNG GALAXY NOTE 9 aku sejak keluarnya SAMSUNG GALAXY NOTE 20 , dia punya kualiti kamera cam celaka 

Cam celaka ? Betul ke ? Entah la.. tapi bila selfie , gambar out ! Bila buat video , bergoyang goyang.. tak stabil seperti sebelum sebelum ni ! Kenapa boleh begitu ? Aku syak.. aku syak je eh.. Dia tiru style iPhone ! Dulu pernah viral gak citer iPhone ni, yang turunkan kualitinya selepas update sistem. Tujuan? Untuk pengguna tukar ke phone yang baru ! Nah.. aku rasa cam tu gak laaaa.. Dia nak aku guna Note 20 ke ????

Kalau ikut hati aku, aku nak tukar ke phone LG atau Sony. Jika dua dua phone ada keluarkan versi seperti Note.. siap ada S Pen ! Terus terang aku kata , Samsung Galaxy Note ni memang best sangat. Aplikasi dia gempak. Sangat mudah nak buat kerja terutama melibatkan gambar dan dokumen. 

Tukar ? Belum masanya lagi. Buat masa ni, biarlah guna je Note 9. Kena sabar je dulu. Tunggu berduit skit lagi dan keluar Note terkini yakni tahun hadapan , baru tukar. Tu pun kalau spec dia menarik. Dan juga design body dia. Heheheh.. Buat masa ni, kamera kat belakang dia buruk ! Huhh.. 

You May Also Like

4 comments

  1. hahaha bro, itu sebab 'Beauty Mode dah terlampau éffect. Cubalah disable or decrease the effect. Your camera will come back alive!

    BalasPadam
  2. mmg melampau gak efek tu. tapi okay pe nampak muda remaja gitu

    BalasPadam
  3. Semenjak pkp harga gadget maintain jer... Tak turun2... Pkp membuatkan gajet tambah releven.. Cikgu2 banyak beli gadget tambahan.. Nak buat kelas online lagi, anak nak masuk kelas lagi...

    BalasPadam