Sakit belakang dek kerana tilam atau sering lakukan kerja berat ? Gunakan ni jer !

by - Disember 01, 2020

Nah.. lama dah aku aim menda alah ni ! Menanti masa dan memikirkan apakah aku akan membuat keputusan yang tepat untuk membeli 'Back Strecher' ni ? Hurm... Baca review yang ada.. katanya berbaloi. Tengok iklan pun cam sedap jer ! 

Dan aku tahu.. Back Strecher ni bukanlah untuk menyembuhkan tetapi sekadar melegakan ketegangan di bahagian belakang. Maklumlah, bila dah berumur ni , baru la terasa sakit sana sini kan ? Hahaha.. Dulu masa muda, rajin main angkat berat berat.. Nah betullah kata orang tua tua.. nanti dah 40an akan terasa sengalnya ! 

Aku buat keputusan. Aku beli. 2 hari.. sampai. Terus guna. Hahahaha.. Dan terasa lega la sangat. Bukan apa.. sebelum tu duk duduk atas lantai sambil ajar budak budak ni... terasa sengal di pinggang. Kalau rajin , buat je regangan badan... tapi aku malas nak buat ! Kang dah buat , stim lak nak gi angkat besi ! Hahahaha.. 

Gambar bawah ni ada tunjuk macam serupa punya gambar je kan ? Tapi tak.. dia ada 3 level. Asas, Sederhana dan Power Rangers.. tak tak.. gurau.. Beginners , Intermediate dan Advanced. Nak guna ni , sehari 5-10 minit sekali guna. Sehari , 2 kali je guna. Jangan lebih. Nanti mabuk cinta. Eh.. hee...

Cara nak pasang.. tak susah pun. Belum sempat kelip mata, siap dah ! Huhu...






Harga RM48 di Lazada. Apakah ianya mampu menghilangkan sakit belakang ? Diulangi.. ini cumalah alat untuk regangan... maksudnya untuk  melegakan seketika saja. Tapi kata yang pernah guna , jika rajin guna.. boleh kurangkan la sakit.. Wallahualam. 

Kalau sakit belakang tu makin teruk, gi jumpa doktor atau buat fisio dulu di rumah. Macam area KL , Selangor ni.. aku leh cadangkan The Rehab Physio ! Aku dah try.. berbaloi !


You May Also Like

0 comments