Jadikan Demi Cho-Cereal dan Demitox sebagai makanan kesihatan tambahan.

by - April 27, 2021

Malam tadi, lepas wife solat Maghrib.. dia terus terlena. Dia kepenatan dek kerana seharian bermesyuarat di pejabat. Sebelah siang sebelum tu, dia bangun awal untuk sediakan sahur dan makan pagi untuk anak-anak. Huhu... kesian dia.  Maka aku biarkan je la dia lena. Nanti dia dah segar, dia bangunlah.

Sahur.. dia bangun. Aku pun bangun. Tengok jam , kul 530 pagi. Wife tanya nak makan apa. Aku kata aku nak amik Demi Cho Cereal dan Demitox. Dua produk baru yang aku baru terima untuk buat review. Apakah benar berkesan untuk aku ? Aku berani nak buat sebab kandungannya yang cukup menarik perhatian aku. 

Dan sahur aku pagi ni.. cuma dua produk menarik ini saja. Mula mula aku amik Demi Cho Cereal dan kemudiannya Demitox. Sepatutnya amik Demitox ni sebelah malam tapi teruja punya pasal , aku amik terus je. Heee.. Senang je rupanya nak bancuh. Aku ada shaker. Gunting dan masukkan dalam shaker tu. Goncangkan beberapa kali. Dah larut. Pastu minumlah tanpa belas kasihan. Heeeee... Sedap. 

Rasa dia camana ? Yang Demi Cho Cereal tu, rasa dia cam minuman berkoko lah.. hahaha.. dah ada koko cuma dia ada oat dalam tu lagi. Manakala Demitox , rasa lemon. Yer , sebab ada ditambahkan perasa lemon gitu. Kalau Ubi Bit Merah dan Gam Arab saja , aku rasa ramai tak nak minum punya. Hee..kan kan ?




Demi Choc- Chereal : Adunan Oat dengan Serbuk Koko

Yang ni ambil sebelum sarapan pagi.  Campurkan 1 sachet Cho-Cereal ke dalam 100ml air kemudian kacau atau goncang dalam botol. Dah larut , minum la ye. Jangan tengok je lak. Heeee.. Kalau aku, malam pun mungkin aku akan ambil terutamanya lepas workout. Elakkan kelaparan dan kepenatan. Boleh recover tenaga yang hilang tu kan ? Lagi pun kalori dia tak tinggi pun. Cukup cukup untuk buat aku lena jer.. 

Kandungan : Krimer bukan tenusu, serbuk koko, Polidekstora, serbuk Barli, Fiber Sitrus , Partially Hydrolyzed Guar Guam (PHGG) , serbuk Beras Perang ,ekstrak Asam Gelugor , Gram Himalaya dan Badam Sukralosa. 

Komen aku : Aku suka rasa dia. Kenyang lepas ambil ? Sejujurnya perut lebih selesa selepas bersahur. Awalnya dan ambil Demi pastu baru makan telur setengah masak 2 bijik.. Alhamdulillah, dah kenyang.  Ada protein dan juga lemak baik untuk badan aku. 

Alergen : Mengandugi gluten dan kacang

Ada pengesahan dari MeSTI , Sijil Halal dan GMP Certified ! Buatan Malaysia.






Demitox : Ekstrak Ubi Bit Merah dan Gam Arab

Cara pengambilan sama macam Demi. Boleh dibancuh dengan air sejuk jer. Kacau atau goncang dalam botol. Guna 1 sachet dah. Tak perlu banyak banyak walaupun sedap. Heee..  Kebaikan Demitox banyak. Dikatakan mampu mengawal kolestrol , mengurangkan berat badan ,merawat  masalah batu karang, merawat muka berjerawat serta bermasalah, dapat merawat masalah perut seperti gastrik ,sembelit , buasir , dapat mengawal tekanan darah dan mengalakkan kesihaan mata.

Kandungan : 

Serbuk lemon , Ekstrak Epal, Avokado , Gam Arab, Ubi Bit , Ekstrak Asam Gelugor , Sukralosa, Inulin, Senna , Maltodekstrin Psyllium Husk. 

Komen aku : Aku memang pengemar ubi bit merah , asam gelugor , lemon. Setiap minggu memang akan buat buat jus atau air untuk diminum.  Khasiatnya memang tak perlu dipertikaikan lagi. Memang bagus untuk aku yang mengutamakan kesihatan ni. 

Ada pengesahan dari MeSTI , Sijil Halal dan GMP Certified ! Buatan Malaysia.






Bagi yang ada penyakit kronik, boleh rujuk pada doktor anda sebelum mengambilnya yer. Untuk infomasi lanjut atau pertanyaan , korang boleh rujuk terus di Facebook atau Instagram mereka di : 

Instagram : Demi Healthcare
Facebook : Hero Idaman Malaya
 

You May Also Like

7 comments

  1. macam best je yang coklat dengan oat tu...mesti kenyang tu makan time sahur...

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamualaikum cik, saya dari HQ demihealthcare, cik masih berminat? kalau berminat boleh whatsapp kami di
      👉 http://www.wasap.my/+60193466858/demihealthcare

      Padam
  2. Balasan
    1. Assalamualaikum cik, saya dari HQ demihealthcare, cik masih berminat? kalau berminat boleh whatsapp kami di
      👉 http://www.wasap.my/+60193466858/demihealthcare

      Padam
  3. Sebab ada ubi bit merah tu lah aku rasa macam best jer nak cuba . Nak ambik yang raw cam tak berapa berani. Nanti nak ushar2 fb diorang

    BalasPadam
    Balasan
    1. Assalamualaikum cik, saya dari HQ demihealthcare, cik masih berminat? kalau berminat boleh whatsapp kami di
      👉 http://www.wasap.my/+60193466858/demihealthcare

      Padam
  4. Menarik choco oat..memng boleh kenyang ni

    BalasPadam