Okey.. memang perempuan kuat cemburu !

 

" Cemburu eh ?? "

" Tak la.. tak de maknanya "

" Ala , ngaku jer awak cemburu "

" Nehi nehi nehi nehi "

" Kan senang mengaku awak cemburu "

" Tak maknanya.. Kalau nak sangat , g je kat perempuan tu .. saya okeh jer .. ramai lagi nakkan saya ni "

" Ok .. mmg awak cemburu "

" Hellooo... tak de makna okeh ! "

Huh.. ego.. tu la dia .. perempuan .. Cemburu tapi tak nak ngaku.. Kononnya suruh je g kat perempuan tu tapi dalam hati .. " jangan la .. i tipu je okeh !!  "

Tapi bila lelaki menyahut cabaran ...

" Kembalilaahhhhhh ... wahai sayangkuuuu "

Maka berkatalah lelaki ..

" Sayang semuaanyaa.. sudah terlambat... tak gunaa .. kau merayu lagi !! "

Oleh itu wahai perempuan ... apa salahnya mengaku yang korang ni kuat cemburu ??? Ngaku je laaa .. kan kan ?? Senang sikit lelaki.. tak yah susah susah nak pujuk ... Ni abis duit beli bunga ... huh !

43 ulasan:

  1. bkn ego...tp nk tgk smda lelaki tu btol2 ke nk dgn kite...hehehe...

    BalasPadam
  2. ben..

    sampai skrg aku tak suka bunga...
    heheheheh....

    BalasPadam
  3. laki pon kuat gak cemburu..hahaha...

    BalasPadam
  4. cemburu tu tandanya sayang.. tapi biarla berpada-pada.. rasanya macam tak normal je sorang wanita tanpa ada perasaan cemburu tu..

    BalasPadam
  5. xley tgk kete mamat tu lawa sket.. nak bagi lawa jugak tuh.. hehehe..

    tp pmpn lagi kuat agaknya~ lalalla

    BalasPadam
  6. ahaks.. cemburu tandanya syg wahai abg ben..huhu

    BalasPadam
  7. betul2..
    cemburu tande sayang tu ben..
    hehehe

    BalasPadam
  8. a'a..memang2...cik siti kuat sangat cemburu...huhu

    BalasPadam
  9. yelahhh.... yelahhhh... i ngaku lah... i cemburu.... huhuuhu

    BalasPadam
  10. huhu yup tp laki pon kdg mcm tu

    BalasPadam
  11. Hahah.. perempuan rasa comel bila dia merajuk.. x caya leh tanye kat perempuan2 sekalian.. ;p

    BalasPadam
  12. baiklah baiklah..mengaku mengaku :) tapi 20% je kot :P

    BalasPadam
  13. ala..mesti la kne berkias2..law tak, xsyok lah.. :P malu taw nak ngaku cmburu..ececey :p

    BalasPadam
  14. laki la yg jeles tp xmo ngaku.

    ompuan rilek je..apedehal

    BalasPadam
  15. x semua perempuan cemburu lar...

    BalasPadam
  16. saye cemburu dgn bahu abg ben..ahaa

    BalasPadam
  17. lalallalala. TAK SETUJU. sekian......

    BalasPadam
  18. wife aku tak cemburu... katanya lah...

    BalasPadam
  19. disertakan dengan lirik lagu sekali . hehe , rasanya bergantung pada individu la kan tahap kejelesan beliau tu . bukan semua jenis cemburu ye tak ? ehehe :)

    BalasPadam
  20. cemburu tapi xnak ngaku..haih..

    BalasPadam
  21. terkejut gak baca cte ni..
    "abg ben tau ke cte aku??"
    ha3. takkan...

    well, walaupun kita ego ckp mcm tu.
    of course kita jeles tau...tapi xmau la tunjuk yg kita ni terhegeh2.

    ala..lelaki saje je nak cakap gitu..nak tgk kita syg kex...

    ha3.ayat tu memang femes bg aku.
    "tak ade makne k i nak jeles..!"

    BalasPadam
  22. @eiYja_cHum3yl
    yep betul2..kadang2 kena tnjuk ego gak. nnt dorang perasan.

    BalasPadam
  23. Bantahan yang arif Encik Ben..he he

    BalasPadam
  24. wife abg ben cemburu ke?? hehhe
    mmg sy ngaku sy cemburu.. tp bertempat la.. ngeee

    BalasPadam
  25. bhahahaha taktak tak SETUJU haha yg penting bkn saya yg kuat cemburu :p

    BalasPadam
  26. hahaha.. setuju memang pompuan kuat cemburu tapi diorang ego.. hahaha... nie berdasar pengalaman la..

    BalasPadam
  27. hahahaha.. mmg azalinya pempuan kuat cemburu.. tp ada jg lelaki yg cemburu..

    BalasPadam
  28. lepas beli bunga, tak tamat di situ hokehh!

    "Kenapa bg bunga ni pulak?? U ada buat salah belakang I ek??!"

    Pulak dahh

    ( -_-" )

    Giveaway : Kome nak Tak?

    BalasPadam
  29. saya setuju pompuan kuat cemburu,,
    tapi org laki lagi kuat cemburu,,n kalau da cemburu sgt mengerikan,,
    hahahah,,,peace,, (^_^)

    BalasPadam
  30. hahaha..

    ye betul. abc pun kuat cemburu and kuat merajuk tapi kan.. bila ngaku pun.. si pakwe bukan buat pe. alasan dia.. " kan saya kata, saya tak pandai pujuk!"

    macam ne eh? hua3

    BalasPadam
  31. sy memang kuat cmburu . . ahahahha

    BalasPadam
  32. HAHAHAHA kool gila pakcik ben xDD

    BalasPadam
  33. tak ego, cuma nak uji. kang kita ngaku...laki dok buli kita kaw2...saja nak buat kita tambah jeles. haiih, tu mmg tak kuasa dah tu nak layan, hee

    BalasPadam
  34. @Syarifah Nornazrah Al Yahya

    hahaha..memang! selalu jd mangsa buli..kan? kan?
    heeeeeee

    BalasPadam
  35. hahaha , xde maknanya nak kembalilah sayangku .. bye2 je la . x)

    BalasPadam
  36. hhahaha xde maknenye ...
    laki yg banyak ego sebenarnya ... kan kan kan ... ~cemburu tu kan tnda syg wink3x

    BalasPadam
  37. lorh...laki pun same dgn je... egual n sguare root larh! miahaha... nk berfacebooking pun lemas... ok.bye.. ngaku tk ngaku la kan..pempuan2 yg cemburuan2 ni laaa..yg di dambakan lelaki2 semua..kan2..ngaku2 pat..ha..see..xnk ngaku gak...lalalalalala..... :D

    BalasPadam
  38. bukan x nak ngaku sje nk dipujuk...hihi

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.