Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 19 Ogos 2014

Punya masalah dengan bau badan ?

 

Kalau aku lama tak gi gym , peluh aku mmg akan bikin aku tak selesa terutamanya ketiak ! Ni bukan cerita ngeri atau cerita lucah yer !! Tapi ini cerita benar .. tiada yang benar melainkan benar belaka !

Seminggu kerja luar ari tu , membuatkan aku tak mengeluarkan peluh dengan teratur. Maka , bila aku berjalan kaki .. aku akan berpeluh banyak terutamanya di ketiak ! Aku tak kata la bau masam hingga mampu membuatkan lipas menjauhkan diri dari aku .. tapi baunya mungkin membuatkan aku secara automatik memegang hidung aku sendiri ! Lom tahap muntah hijau laaa .. Heee.. Tu aku pakai deodrant mahal tuu ! Haaa ..

16 jam dalam kapal terbang , buat aku lagi tak selesa.. Bila sampai lapangan terbang , aku mandi minyak wangi ! Namun terasa masih ada bau bau yang kurang enak !

Sampai je di rumah mak aku , wife tunjukan satu benda .. Katanya pos atas nama aku.. Ok , baru teringat.. Aku kena review menda ni .. Ada kertas disertakan.. Katanya , aku kena guna selepas mandi. Jangan bilas lagi.. Terus guna menda ni di tempat sepatutnya seperti ketiak !

Kali pertama aku pakai .. Aku biar dalam setengah jam.. Kemudian try bau.. Ada bau skit lagi laa.. Hurm.. Aku rasa aku tak leh la nak buat review pasal produk ni sbb tak sesuai dengan aku. Takkan aku nak tulis menda tak ok , jadi ok kan ?

Tapi tak pe.. aku try sekali lagi.. Keluar makan malam.. Aku mandi dan pakai.. Tanpa guna deodrant.. Hurmm…

Kali ni , aku berpuashati ! 2 kali aku pakai , bau masyam ketiak aku dah takde dah ! Alhamdulillah.. Ni bukan cerita Bujang :apok atau KL Menjerit yer.. Ini cerita aku guna Celebrity Lass..

Dan hari ni , aku saja tak pakai.. Nak tengok kesannya.. Tiada bau yang mengindahkan terbit dari ketiak aku !! Alhamdulillah.. Tapi tak semestinya tak payah pakai dah ! Kena pakai gak laaa lagi..

Mana nak dapat ? Hurm.. Sebelum tu , aku peringat korang dulu .. menurut rakan yang menjual produk ni , tak semua orang pakai akan menjadi yer.. Ikut nasib badan gak laa .. Sama cam makan suppliment atau pakai produk kecantikan.. Kalau sesuai , menjadi.. Tak sesuai , tak leh nak kata apa .. sekurangnya mencuba dari biarkan badan bau kambing gurun ! Heeee…

Bagi yang nak mengetahui dengan lebih lanjut mengenai produk ni , sila Whatsapp – 0196404110 atau ke Facebooknya iaitu ALONG IMA dan Instagramnya , SOFIASCBIZZ.

Tak cuba tak tau kan ? Bagi yang bermasalah dengan bau badan , digalakkan mencuba ..

2 komen :

Famili Ceria berkata... [Reply to comment]

celerity lass.. bukan celebriiy lass..macam berminat jugak dengan benda ni..

ruqayya berkata... [Reply to comment]

Menarik... boleh rekemen untuk encik suami hihii

Ruqayya just read....Kenapa terjebak dengan Shaklee?

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI