Selamat datang ke Toulouse , Perancis.

 

Jam 3 petang .. waktu tempatan.. Alhamdulillah , selamat landing di Tolouse. Dalam kapal terbang , tak penuh. Aku dapat duduk tepi tingkap. Menikmati permandangan dan sesekali melanggar awal .. Huhuhuh..

Sesampai je depan pintu keluar , ada dah orang tunggu.. Dia siap pegang sign ‘ AIRBUS’ .. Huhuhu.. Tu diaa ..

Kota Tolouse yang unik ini ada gelaran tersendiri .. Haa.. Aku pun tak ingat apa tah.. Tu pun wife yang bagitau. Dia buat sedikit research di kala rindu kat aku . Heeee.. Tak pe , aku memahami.. Aku gi pun , kerana tugas.. Hurm.. bukan saja saja nak gi jenjalan..

imageimageimageimage

Sebuah bandar kecil yang sangat tenang.. Disini kebanyakkan orang yang ada , adalah pekerja AirBus dan juga student.. Tu pun menurut sumber laa .. heheheh ..

Kalau nak relaks , bandar ni mmg sesuai .. Tak macam Paris. Sibuk ! Huhuhuh… Leh lepak minum kat banyak cafe di tepi jalan. Dengan cuaca yang sejuk mendamaikan.. Hurm.. hilang jap masalah masalah di Malaysia.. Kejap je la.. hehee…

Aku dan rakan rakan lain menginap di hotel Novotel ! Memang cool hotel ni.. Konsep moden.. Huhuhuh..

image

Check in .. Bilik ? Pergh.. Jauh besar dari di Paris ! Hahahah.. Tapi dua dua selesa bagi aku … Masing masing ada keunikkan tersendiri ..

 image imageimage image

Lepas check in , aku turun bawah dan merayau seorang diri kat sini.. Kat sini , aku rasa selamat berbanding di Paris.. Huhuh.. Pastikan bawak duit secukupnya dan lesen memandu jer.. Jangan bawak passport.. simpan kat bilik yer ..

image

 

Best bandar ni ! Bandar penerbangan ? Hurmm…

Tiada ulasan:

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009