RISIKO BERBLOGGING !

Berblog mmg best ...sambil meluahkan rasahati anda juga boleh mendapat wang sampingan ... rezeki ada di mana mana ..bak kata orang tua , negara kita ni umpama lombong emas...kena pandai mengalinya sahaja....usaha tangga kejayaan ...

Ada banyak jenis blog ..antaranya untuk menyampaikan ilmu ..menyampaikan maklumat..ada juga tempat dijadikan 'diari harian' ..macam macam lagi la ...termasuk dikategorikan blog 'syok sendiri' ..apa saja pun terpulang la..hak individu...mereka yang berblog ini , dikategorikan orang yang berani ...berani menulis secara terbuka...mereka meluahkan apa yang mereka rasa....rasa suka dan duka...apa salahnya berkongsi dengan orang lain kan..sekurangnya ada yang tau , 'rupa rupanya ada yang senasib dengan aku'...atau ...'bertuah betul orang ni kan'....malah , 'hek elehh....syok sendiri tul budak ni ' ...

Jadi anda bersedia dengan apa jua komen yang akan datang ... kecuali anda membuat blog dengan mengambil isi isi dari orang lain , memberi pujian pujian atau bercerita tentang yang bagus bagus sahaja...play safe...asalkan ada hits ...wowww..

Kepada blogger yang yang berjihad ke jalan Allah, saya tau ramai yang komen pedas pedas pada anda ..hehe..lumrah manusia...suka makan sedap sedap..manis manis..bila kena kencing manis , kena pantang..makan ubat..baru nak menyesal..kalau menyesal tak pe..ni siap melenting..marah kan doktor lak...camana tu ?

Apa pun , semoga berjaya pada semua blogger di malaysia ini...tak kira apa jua kandungan blog anda , semoga sukses dalam dunia blogging...

6 ulasan:

  1. Sabar jerlaaa dengan pangkat syok sendiri tu . Ko bukan nya bagi fakta yang ko reka sendiri . Tudung untuk menutup aurat bukan untuk fesyen .

    Tapi memang kena hati-hati gak bila blogging nie .

    BalasPadam
  2. just be careful..and better not to share personal stuffs kat blog ie pictures..

    BalasPadam
  3. ya betul... blogging untuk share apa pandangan kita...

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.