TEKSI OH TEKSI ( 2 )

Petang semalam , lepas meeting ICT , terus balik umah..pening pala..ingat nak lelap jap...sampai kat LRT cheras , aku dok pk...nak naik teksi ke jalan kaki...ermmm..naik teksi , sah sah rm4...nak jalan kaki , pala pening...huhu..panas lak tu...

Last last aku buat keputusan...naik je teksi...kebetulan ramai pulak nak naik teksi...teksi yang queue lak banyak..so bnyk pilihan...

Teksi kat depan aku , amik satu penumpang...orng asing rasanya...nak ke celcom taman segar...ermm.jauh tu dari stsn cheras...sah sah berpuluh...lantak la...bukan hal aku...aku terus masuk dalam perut teksi ..

Aku beritahu dia aku nak ke mana...sambil tu aku dok belek fn aku...aku terdengar bunyi meter teksi tu cam bunyi loceng..non stop action..laju je

Sampai umah aku..aku tengok...waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...rm4.70 !!!!! dia siap offer aku antar sampai dalam blok umah mak aku tu ..semata mata nak kasi cukup rm5 !!!

Aku mengamuk kat situ gak...aku kata , ' lu gila ka !! saya hari hari naik baru rm4 ! tu pun tak sampai rm4 !!! lu mau tipu ka...lu kasi ubah meter ka ? haiyaaa...lu mau cepat kaya ?? '

Apek tu jawap...'mana ada...kan ada berenti berenti...traffic light ' ....

'Kasi lu punya nombor...saya mau buat repot...lu gila ! .Saya ari ari naik sini tak penah sampai rm4..lu punya mau rm5 !! ...' aku terus bebel...aku bagi dia rm4 , pastu terus keluar..mampus la ! geram giler aku...

Pagi tadi ...dalam kul 630 ..aku kuar awal ari ni..sebab wife aku nak g ICU , JPM..meeting kat sana..so kena cepat skit...

Naik teksi dari umah mak aku tu...teksi gak...heheh..kalau jalan kaki ,sahih berpeluh..dah la pakai baju batik..tak sanggup aku...

Masuk je teksi..pemandu tu wish kitorang , selamat pagi..pada mulanya aku tak dapat tangkap...bila dia ulang , baru aku faham..aku balas semula...

Tak lama kemudian , aku tanya pada pemandu tu...org cina ..

Aku tanya tentang tambang ..dari stsn cheras tu ke umah aku tu..biasanya la..berapa..dia cakap la..paling mahal pun rm4.20...tu pun kalau jammed teruk...huhu

Aku cakap kat dia...kalau rm4.70 ..mahal tak ? Dia kata giler..mahal la..takkan sampai harga tu..

Pastu aku cita kat dia...aku rasa mesti dia tahu sapa..sebab apek tu mmg selalu ada kat stsn tu..huh..gile nak mampus..sampai skang geram aku tak abis !!!

5 ulasan:

  1. call je wat report.
    potong leher tol kalau harga camtu..
    beze byk maa..

    BalasPadam
  2. Cina teksi tue mmg dah songlap meter tue.pernah terkena gak sekali dari Pudu hingga ke Bkt Bintang.Ade ke patut teksi ckp Rm20.gile ape.

    BalasPadam
  3. baru rase ape yg izah rasa slama ni kan.. huuhuh
    tu baru sekali bro.. izah da bape kali... tetap sabar.. tp alhdmulillah.. skrg dah xperlu lg dah.. huhh

    BalasPadam
  4. rasa begitu simpati mendengar kerugian rm1 tu kan?

    BalasPadam
  5. saba jela... owng gini mmg gitu.
    krugian 1rm amt brmkna...
    lebih2 lagi bila hndak dgunakkan
    utk byar duit di lebuh raya tol.

    (-_-")

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.