Dapur Tanpa Sempadan...

Selasa, 1 Februari 2011

Kes parah !

 

Aku penat sangat sebenarnya .. Tak cukup tidur.. nama je bercuti tapi tetap bekerja .. non stop action punya ..

Projek hari ni selesai .. Dapat jugak jumpa 2 blogger yang kebetulan berada di Kelantan .. Aku tak harapkan ramai yang ada .. maklumlah , masing masing bz .. Tapi alhamdulillah  , jumpa gak Joegrimjow , Azizi dan Evagurl Izma..

DSC_0987 DSC_0992

Apakah kes haru tu ? Hurm... lepas berborak sakan tadi , kitorang berpisah .. Izma menyatakan hasrat nak berjumpa dengan wife aku lalu aku ajak dia jumpa.. Tadi wife aku ada gak cuma dia tak join sbb g shopping bersama mak dia ..

Selepas berjumpa tu , masing masing berpisah dan aku gerak bersama sama wife n mak mertua termasuk adik ipar aku sekeluarga .. 

Dalam dok sedap sedap jalan ( aku mengantuk dah sebenarnya ) menuruni ekslator , tiba tiba .. Aku tak boleh berjalan !! Ah sudah ... Suami adik ipar aku menuding jadi ke kasut aku !

DSC_1000

Rupa - rupanya tali kasut aku tersangkut di celah celah lubang penghujung ekslator tu .. Cepat cepat aku tunduk , untuk mencabutnya .. Tersangkut sudah !! Grrr ... Kebetulan lak orang ramai duk turun dari ekslator tu..

Malu ? Takde maknanya !! Aku gunakan segala kekuatan X-MEN yang aku ada ( tak sampai 4% pon power ) lalu aku memutuskan tali kasut aku tu ...

DSC_0994Hurm.... nampak tak kat hujung tu .. Tak comey dah kan ? Kena beli baru ni nanti .. huhu .. padahal leh tukar je tali tu tapi sbb tk best kan .. hahahha.. membazir !!

Nasib baik aku tak ditariknya ke dalam tangga ekslator tu .. Kalau tak mesti aku dah amuk ala ala Incredible Hulk .. Tak pasal pasal aku kena ganti .. kan kan ?

Saat aku mencabut tu , aku terbayangkan ada kereta jatuh dari atas .. pergh.. mesti ala ala filem hollywood kan .. secara tiba tiba aku ada kekuatan diluar dugaan lalu mencabut tali kasut itu sedangkan sebelum tu sukar untuk mencabutnya .. Pegh.. imaginasi ..

Nasib baik hollywood .. kalau hindustan ?? Sah sah aku tahan kereta yang jatuh dari atas bumbung tu haa.. Pegh.. tak leh blah imaginasi !!

DSC_0981

Baju besar ok ! Bukan aku gemuk ... Dah dah .. takda maknanya ..

 

Lupa lak .. terima kasih AZIZI n IZMA kerana sudi datang jumpa aku .. huk huk .. Terharu ... terharu ...

45 komen :

syafiqsulaiman berkata... [Reply to comment]

putus dah tali tu..
tapi xpe ben.. keselamatan lagi penting..

kene la bli tali baru or terus kasut baru ben??
hehehe

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata... [Reply to comment]

heheheh ... En Ben tak ngakulah tu ... huhuhuh! :P

http://keyrillaugustine.blogspot.com/

SyuQ berkata... [Reply to comment]

haha. da nampak perut da kedepan tu bro. ada tanda2. hehehe

Hishyamuddin berkata... [Reply to comment]

hehehe..bahaye2..

...love cokelatcake... berkata... [Reply to comment]

kelaka!!!!
gelak guling2..hehehe...sory abg ben..nsb baik x tetido...
kalo sy konfem da panik..jerit2 kot...

Amin Zakaria berkata... [Reply to comment]

kalau x tercabut tali kasut tu haru biru la jawabnye kan...

aDisH.sHidA berkata... [Reply to comment]

alahai en ben alasan nak beli kasut baru la tu...hehehe....dulu yg kereta terjun dr parking lot kat kb mall la kan

Mohd Fitri berkata... [Reply to comment]

imaginasi yang tinggi!! haha

Syat0za berkata... [Reply to comment]

eh, sempat lagi ek tgkp gambo kaki kat eskelator tu? O.o huhu

Awangku Johan berkata... [Reply to comment]

hahaha.. gelak ar.. mampu ker abg ben nak cabut eskelator tu.. hehe.. imaginasi yg mgalahkan budak2 haha...

abg ben.. baju besar ke atau memang dah semakin membulat?? hehe.. jan mare n0oo..

Miss AnisSensuous berkata... [Reply to comment]

Kikiki :p Tak tahan bab nak tahan kereta tu.hee. Ruginya tak dapat pi tadi sebab dah janji dengan kawan. Jumpa dalam blog saja yang mampu.ehehe :)

Syafiq Rosli berkata... [Reply to comment]

haha..shopping lah ape lg bro

Abhamz berkata... [Reply to comment]

salam, Alhamdulillah En Ben dapat bertindak cepat serta bantuan kekuatan Badang yg ade tu...

logorithm berkata... [Reply to comment]

Waaa... macan Final Destination 5! Hehe...

Ajeyy Khalid berkata... [Reply to comment]

hurmmnn .. saya lagi parah bro ben .
meh baca sini .. hajat tak kesampaian ..

http://ohajeyy.blogspot.com/2011/02/akan-ke-mini-gath-di-kb-mall-bersama.html

MAKCEK bukan NENEK berkata... [Reply to comment]

haha tak ada maknanya .
kehkeh nak jugak tuh aksi aksi ganas.pengaruh pilem betol .

bro penang plak bro . haishh

Princess Nur berkata... [Reply to comment]

lor..ben..i terlepas nk jumpa u kt kelate ni..huhu..2-3 ari tk bukak blog..huaa

emieysandra berkata... [Reply to comment]

wah..abg Ben balik kelate k, ehehe
;)

Khairul Atikah @ Cik Yuki berkata... [Reply to comment]

oke..bju beso..haha

♥cik fyza ♥ berkata... [Reply to comment]

bhaya uh abg ben~ tingat cite pe yeh..haaa ni ha cite final destination uh~ seram aw..seb bek abg ben xpape

Umar Faruq berkata... [Reply to comment]

hahahhaha !!! lawak tol la..
kekuatan x-men woo.. x sangka abg ben ni pengaruh kartun gak.. hahha

nunui Joe berkata... [Reply to comment]

knapa x cabut skali eskeleter tuh? hik3 gurau2 ;D

mia.lia berkata... [Reply to comment]

hahaha..imaginasi..perghh


besarnyeerrrr baju erk??hehehe

Mohd Hazwan Hashim berkata... [Reply to comment]

bagus beli jer yang baru,,,hahha

Syarifah Nornazrah Al Yahya berkata... [Reply to comment]

ksut msih semat okey. tukar jer tali, jgn membazir. kata nak berjimat cermat :)

Zaara Sophea Hayat berkata... [Reply to comment]

lau camni time jalan kne bawak gunting dlm pocket..huhu
bgune saat2 tali kasut tsangkut...
huhu..lamenyer rase xlepak kat cni semenjak sem baru bermule...busy..tp nak try cari mase utk lepak gak wlpn xmpt tggal comment..he3 =P

Amir Izzat berkata... [Reply to comment]

haha..ape da abang ben...kuat tol imaginasi..nasib baik ekslator tue tak tercabut sekali ye? haha

sicomot-comel berkata... [Reply to comment]

hahaha..
law SCC lah,mesti muke dah merah giler time tu sbb bengang teramat sangat..
huhu..

p/s:abg ben ni,kuat betul daya imaginasinya..haha

hawiz berkata... [Reply to comment]

huhu..xper..gaji dh masok kan..abg ben beli bru..(jahat tak )..ngeh3..

I'm farra.. berkata... [Reply to comment]

tadi fara ada pi kb mall.. :( tp x tahu a.ben ada..

Myvitrd berkata... [Reply to comment]

Nasib baik tak tersungkur bro.. kalau tak parah bro.. syukur selamat lagi.. kasut boleh beli.. nyawa takda jual bro

Sunah Mohammad berkata... [Reply to comment]

wah, lepas ni leh jadi director filem lak..:D menarik je imaginasi tu~

we belong together berkata... [Reply to comment]

bla nak mai kepala batas lak?? kompleks kailan xde escalator..~_~

CIK FAFA berkata... [Reply to comment]

teringat de s0rang dak kecik kne mcm abg ben..nanges2 dia..h0h0h0..yg ayah dia x abes2 nk tarik kaki anak dia..-___-" ciann..seb baek x putus kaki =p

senydream berkata... [Reply to comment]

wahh sempat lgi berimaginasi erk?..:)

evagurltingtong berkata... [Reply to comment]

you are welcome. thanks jugak sebab sudi jumpa!

http://evagurltingtong.blogspot.com/2011/02/tuesday-is-holiday-and-gather-day.html

Citarasa Rinduan berkata... [Reply to comment]

ben.................

nasib tak ada apa2...hati2 ben..

Hannan Al-Qudsey berkata... [Reply to comment]

best tang bila jd incredible hulk.. HAHA baju besar? xleh blah.. badan tu yg besar.. sedar la.. HAHA seronoknya jalan2.. benci keje!!! :(

ainakhani berkata... [Reply to comment]

hahahahahahahahaa kelakar ah baca part tetibe ade kete jatuh dari atas.. tak le bayangkan.. xD

nazrul ashraff berkata... [Reply to comment]

haha..geli hati baca..imaginasi mmg mlampau habisan..haha

Siti Fatimah Fuzz berkata... [Reply to comment]

nasib baik sempat tarik...kalau tak jadi cam dalam cita final destination (yang ke berapa tak engat)...pergh....takut2...en.ben pernah tengok tak/??

yad'z berkata... [Reply to comment]

wahhhh... ade si jiji yu lahhh....

diari hidup berkata... [Reply to comment]

hahahaha...imaginasi terlampau...

Qaseh dalia adelia berkata... [Reply to comment]

bahaye tu kalau lekat dalam escalator...hihihi...

NIfz super berkata... [Reply to comment]

Hahaha... kesiannya lah kasut tuh.. tak pasai2 nak kena ganti yang baru...
memang bahaya pakai sasut bertali kalu naik or turun escalator...

http://supernifzvitamin.com/category/video-testimoni/elak-rambut-gugur/

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI