Kes parah !

 

Aku penat sangat sebenarnya .. Tak cukup tidur.. nama je bercuti tapi tetap bekerja .. non stop action punya ..

Projek hari ni selesai .. Dapat jugak jumpa 2 blogger yang kebetulan berada di Kelantan .. Aku tak harapkan ramai yang ada .. maklumlah , masing masing bz .. Tapi alhamdulillah  , jumpa gak Joegrimjow , Azizi dan Evagurl Izma..

DSC_0987 DSC_0992

Apakah kes haru tu ? Hurm... lepas berborak sakan tadi , kitorang berpisah .. Izma menyatakan hasrat nak berjumpa dengan wife aku lalu aku ajak dia jumpa.. Tadi wife aku ada gak cuma dia tak join sbb g shopping bersama mak dia ..

Selepas berjumpa tu , masing masing berpisah dan aku gerak bersama sama wife n mak mertua termasuk adik ipar aku sekeluarga .. 

Dalam dok sedap sedap jalan ( aku mengantuk dah sebenarnya ) menuruni ekslator , tiba tiba .. Aku tak boleh berjalan !! Ah sudah ... Suami adik ipar aku menuding jadi ke kasut aku !

DSC_1000

Rupa - rupanya tali kasut aku tersangkut di celah celah lubang penghujung ekslator tu .. Cepat cepat aku tunduk , untuk mencabutnya .. Tersangkut sudah !! Grrr ... Kebetulan lak orang ramai duk turun dari ekslator tu..

Malu ? Takde maknanya !! Aku gunakan segala kekuatan X-MEN yang aku ada ( tak sampai 4% pon power ) lalu aku memutuskan tali kasut aku tu ...

DSC_0994Hurm.... nampak tak kat hujung tu .. Tak comey dah kan ? Kena beli baru ni nanti .. huhu .. padahal leh tukar je tali tu tapi sbb tk best kan .. hahahha.. membazir !!

Nasib baik aku tak ditariknya ke dalam tangga ekslator tu .. Kalau tak mesti aku dah amuk ala ala Incredible Hulk .. Tak pasal pasal aku kena ganti .. kan kan ?

Saat aku mencabut tu , aku terbayangkan ada kereta jatuh dari atas .. pergh.. mesti ala ala filem hollywood kan .. secara tiba tiba aku ada kekuatan diluar dugaan lalu mencabut tali kasut itu sedangkan sebelum tu sukar untuk mencabutnya .. Pegh.. imaginasi ..

Nasib baik hollywood .. kalau hindustan ?? Sah sah aku tahan kereta yang jatuh dari atas bumbung tu haa.. Pegh.. tak leh blah imaginasi !!

DSC_0981

Baju besar ok ! Bukan aku gemuk ... Dah dah .. takda maknanya ..

 

Lupa lak .. terima kasih AZIZI n IZMA kerana sudi datang jumpa aku .. huk huk .. Terharu ... terharu ...

45 ulasan:

  1. putus dah tali tu..
    tapi xpe ben.. keselamatan lagi penting..

    kene la bli tali baru or terus kasut baru ben??
    hehehe

    BalasPadam
  2. heheheh ... En Ben tak ngakulah tu ... huhuhuh! :P

    http://keyrillaugustine.blogspot.com/

    BalasPadam
  3. haha. da nampak perut da kedepan tu bro. ada tanda2. hehehe

    BalasPadam
  4. kelaka!!!!
    gelak guling2..hehehe...sory abg ben..nsb baik x tetido...
    kalo sy konfem da panik..jerit2 kot...

    BalasPadam
  5. kalau x tercabut tali kasut tu haru biru la jawabnye kan...

    BalasPadam
  6. alahai en ben alasan nak beli kasut baru la tu...hehehe....dulu yg kereta terjun dr parking lot kat kb mall la kan

    BalasPadam
  7. eh, sempat lagi ek tgkp gambo kaki kat eskelator tu? O.o huhu

    BalasPadam
  8. hahaha.. gelak ar.. mampu ker abg ben nak cabut eskelator tu.. hehe.. imaginasi yg mgalahkan budak2 haha...

    abg ben.. baju besar ke atau memang dah semakin membulat?? hehe.. jan mare n0oo..

    BalasPadam
  9. Kikiki :p Tak tahan bab nak tahan kereta tu.hee. Ruginya tak dapat pi tadi sebab dah janji dengan kawan. Jumpa dalam blog saja yang mampu.ehehe :)

    BalasPadam
  10. salam, Alhamdulillah En Ben dapat bertindak cepat serta bantuan kekuatan Badang yg ade tu...

    BalasPadam
  11. Waaa... macan Final Destination 5! Hehe...

    BalasPadam
  12. hurmmnn .. saya lagi parah bro ben .
    meh baca sini .. hajat tak kesampaian ..

    http://ohajeyy.blogspot.com/2011/02/akan-ke-mini-gath-di-kb-mall-bersama.html

    BalasPadam
  13. haha tak ada maknanya .
    kehkeh nak jugak tuh aksi aksi ganas.pengaruh pilem betol .

    bro penang plak bro . haishh

    BalasPadam
  14. lor..ben..i terlepas nk jumpa u kt kelate ni..huhu..2-3 ari tk bukak blog..huaa

    BalasPadam
  15. wah..abg Ben balik kelate k, ehehe
    ;)

    BalasPadam
  16. bhaya uh abg ben~ tingat cite pe yeh..haaa ni ha cite final destination uh~ seram aw..seb bek abg ben xpape

    BalasPadam
  17. hahahhaha !!! lawak tol la..
    kekuatan x-men woo.. x sangka abg ben ni pengaruh kartun gak.. hahha

    BalasPadam
  18. knapa x cabut skali eskeleter tuh? hik3 gurau2 ;D

    BalasPadam
  19. hahaha..imaginasi..perghh


    besarnyeerrrr baju erk??hehehe

    BalasPadam
  20. ksut msih semat okey. tukar jer tali, jgn membazir. kata nak berjimat cermat :)

    BalasPadam
  21. lau camni time jalan kne bawak gunting dlm pocket..huhu
    bgune saat2 tali kasut tsangkut...
    huhu..lamenyer rase xlepak kat cni semenjak sem baru bermule...busy..tp nak try cari mase utk lepak gak wlpn xmpt tggal comment..he3 =P

    BalasPadam
  22. haha..ape da abang ben...kuat tol imaginasi..nasib baik ekslator tue tak tercabut sekali ye? haha

    BalasPadam
  23. hahaha..
    law SCC lah,mesti muke dah merah giler time tu sbb bengang teramat sangat..
    huhu..

    p/s:abg ben ni,kuat betul daya imaginasinya..haha

    BalasPadam
  24. huhu..xper..gaji dh masok kan..abg ben beli bru..(jahat tak )..ngeh3..

    BalasPadam
  25. tadi fara ada pi kb mall.. :( tp x tahu a.ben ada..

    BalasPadam
  26. Nasib baik tak tersungkur bro.. kalau tak parah bro.. syukur selamat lagi.. kasut boleh beli.. nyawa takda jual bro

    BalasPadam
  27. wah, lepas ni leh jadi director filem lak..:D menarik je imaginasi tu~

    BalasPadam
  28. bla nak mai kepala batas lak?? kompleks kailan xde escalator..~_~

    BalasPadam
  29. teringat de s0rang dak kecik kne mcm abg ben..nanges2 dia..h0h0h0..yg ayah dia x abes2 nk tarik kaki anak dia..-___-" ciann..seb baek x putus kaki =p

    BalasPadam
  30. wahh sempat lgi berimaginasi erk?..:)

    BalasPadam
  31. you are welcome. thanks jugak sebab sudi jumpa!

    http://evagurltingtong.blogspot.com/2011/02/tuesday-is-holiday-and-gather-day.html

    BalasPadam
  32. ben.................

    nasib tak ada apa2...hati2 ben..

    BalasPadam
  33. best tang bila jd incredible hulk.. HAHA baju besar? xleh blah.. badan tu yg besar.. sedar la.. HAHA seronoknya jalan2.. benci keje!!! :(

    BalasPadam
  34. hahahahahahahahaa kelakar ah baca part tetibe ade kete jatuh dari atas.. tak le bayangkan.. xD

    BalasPadam
  35. haha..geli hati baca..imaginasi mmg mlampau habisan..haha

    BalasPadam
  36. nasib baik sempat tarik...kalau tak jadi cam dalam cita final destination (yang ke berapa tak engat)...pergh....takut2...en.ben pernah tengok tak/??

    BalasPadam
  37. wahhhh... ade si jiji yu lahhh....

    BalasPadam
  38. hahahaha...imaginasi terlampau...

    BalasPadam
  39. bahaye tu kalau lekat dalam escalator...hihihi...

    BalasPadam
  40. Hahaha... kesiannya lah kasut tuh.. tak pasai2 nak kena ganti yang baru...
    memang bahaya pakai sasut bertali kalu naik or turun escalator...

    http://supernifzvitamin.com/category/video-testimoni/elak-rambut-gugur/

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009