Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 18 Februari 2011

Penyeri pagi rakyat malaysia ..

 

Abang Jem .. Mat Salleh .. Wak Jawa... Dengar Sinar.Fm pagi pagi tak ? Setiap pagi kalau dalam kereta mesti wajib bukak SINAR punya .. Kenapa ? Aku mmg minat Salleh Yakub dari kecik lagi.. Senyum dia mmg ikhlas sungguh ...

Kali pertama aku tengok persembahan dia secara live sewaktu dia dijemput membuat persembahan di Kementerian Kewangan , beberapa tahun yang lepas .. Mmg dia best ! Tatak sombong punya olang looo ...

Dan dia sering menjadi contoh kepada para lelaki yang teringin nikah lebih dari satu ..Yelah , dia kawin bukan sbb rupa.. haaa... Ni tidak , nak kawin je mesti perempuan tu cun ajaa... Kalau tak cun , mesti kaya.. Haa... camana tuh ?

Melihatkan perwatakkan dia tu , tak mustahil para isteri dia susah nak merajuk dengan dia ..Ilmu agama dia pon boleh tahan.. Kalau takat isteri nak merajuk jer , kasi kuar je dalil agama .. hehehe... sure pk balik nak buat dosa kering kat suami... Yelah , baik gitu dari dok maki hamun dan bertekak dengan si isteri kan ?

Lelaki wajib ada pengetahuan agama yang meluas bila berumahtangga .. Bukan takat bila nak menikah lebih baru nak bukak kitab.. adeh ...

29 komen :

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Laaaa...nak aku seponser kek kawin ke?

al_hakim berkata... [Reply to comment]

selamat pagi bg ben..
mmg betul..ilmu agama sangat penting..lagi2 yg nak berkeluarga..jgn nanti kita disalahkan kerana tidak berjaya membentuk keluarga yang beragama..

Hazmin berkata... [Reply to comment]

wah.abg ben pun dengar sinar.fm jgk...memang wajib dgr celoteh diorg pagi2..baru pagi lebih bermakna..

Mohd. Hafiz bin Abdul Aziz berkata... [Reply to comment]

selamat pagi~~ >__<

ewanrani berkata... [Reply to comment]

haha..saleh yakub best gak kalo die buat lawak..kelakar abis..aikk abg ben pun mau kawin lebih ka...hahaha
http://ewanrani.blogspot.com/

Dawa berkata... [Reply to comment]

perkara pertama yg saya rs menyebabkan suami tu dianggap gagal adalah membiarkan isteri xpakai tudung

mizzkechique berkata... [Reply to comment]

betul tu inchik ben...

Lulu caldina berkata... [Reply to comment]

lelaki tiang rumahtangga...ngee

Diana @ Melley Mey berkata... [Reply to comment]

Salam ben.. ermmm.. rasa nye kan... kan.. Blog Ben Ashaari nie pun dah jadi penyeri pagi rakyat M'sia gak tau... bukan jer kat M'sia.. malahan kat seluruh dunia kot... kan kan kaaan... tiap pagi.. tghari.. malam.. subuh... n tiap2 hari ler.. mesti nak bukak blog ben nie.. tak bukak sehari rasa ada yg kurang gitu.. mcm makanan x bubuh garam.. hii hii hii ;)

BRO_MONDAY berkata... [Reply to comment]

bro BEN : salam pagi bro ('',) ai jarang dapat layan sinar pagi abam jem dah skam ni, coz gi keje naik muto...kalo sebelom² ni ada lah jugak layan kalo bawak kete...ai laik abam jem jugak, lagu "pisang panas"...ingat lagi...

p/s : Sila lah BW ye...tengkiu...
1.New Entry "SeLaMaT DaTaNG BeNDa BaRu !!!"

ummi30 berkata... [Reply to comment]

wah... en ben kita pun dengar Sinar Fm... saya kadang2 dgr la jgk. Minat SY? sama la kita... senang2 jalan2 ke ummi30 ya, tq

darxniq berkata... [Reply to comment]

hahhaa..nk kahwin lebih ker?

fariza zulaika berkata... [Reply to comment]

Salleh mmg best,,
lawak, sporting..
mesti jd anak die best punya..

Isteri Yang Comel berkata... [Reply to comment]

adeh derang nie memang kelako sangat.. kekadang gelak sendiri biler dengar derang berceloteh..

Eza Ridzwan berkata... [Reply to comment]

i dah lama follow abg jem pagi²...gegege...

Intan Maizura Ibrahim berkata... [Reply to comment]

aku bru nk tulis mende yg same pg nih..abg jem, mat salleh n wak..bang ben da tulis dulu..ngeee
pape pun..aku likeeeee

Adzriel AB berkata... [Reply to comment]

tazkirah pagi ini..

mama zakuan berkata... [Reply to comment]

betul kata abg ben tu....anyway thanks dengan segmen follower 100 ke bawah...mengancam...

Bro Framestone berkata... [Reply to comment]

ok Ben... teman take note he...23x

tapi cam xsedia je nk hidup dengan perempuan lain

tims berkata... [Reply to comment]

incek ben..incek somi saya pon lyn sinar pepagi,kalau tak dgr tak beseri paginya...katenye..

нαηιмQαтяυηηα∂α berkata... [Reply to comment]

@Diana @ Melley Mey

betoi kate diana tu.. blog abg ben ni jd penyeri pagi saye hehehehe..

Anis Adila Aris berkata... [Reply to comment]

ada angan-angan nak nikah lg ke en ben..hehe

khairiyah ibrahim berkata... [Reply to comment]

salleh yaacob mmg terbaekk...salu kalo jumpe dia mmg gelak xhengat la..hihi

sicKo^ berkata... [Reply to comment]

macam ada niat nak tambahh jer, Bro... hehe

af3b_p!LaH berkata... [Reply to comment]

kawen kawen kawen...
ermmm...

af3b_p!LaH berkata... [Reply to comment]

kawen kawen kawen..
ermm...

af3b_p!LaH berkata... [Reply to comment]

kawen kawen kawen..
ermm...

eiYja_cHum3yl berkata... [Reply to comment]

hehehe...suke ayat last tu...

Awangku Johan berkata... [Reply to comment]

betul tu awang suka dgn ayat last tu.. zaman skrg ni ilmu2 agama macam dah d kurang titikberatkan huhu.. kekadang terasa kecewa melihat kaum adam ini kurang dalam didikan agama.. bila bab nak kawin baru nak buka macam2 kitab.. padahal adanya ilmu agama ini spnjang masa di gunakan bukan takat nak nikah jer.. g pun lelaki tu kan adalah ketua kuarga.. so amat besar tanggungjawab sorg lelaki pabila dah berkahwin.. mmg benar3 besar tanggungjawab tu.. wahai kaum adam sekalian.. tebalkan ilmu agama anda sebelum anda ke jinjang pelamin..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI