SEGMEN CNY : 1 MALAYSIA

 

Selamat Tahun Baru Cina buat mereka yang menyambutnya .. Mat Gebu dan juga LOGORITHM .. Mat Gebu ?? Hahaha.. Jangan tak tau , Mat berdarah campuran okeh ! Bukan campur ngan vampire laa.. tapi Hokkien katanya ... Macam aku la.. ada gak campur tapi dari keturunan Jet Li ngan Jacky Chan.. Kalau tak nama aku  Jet Ben .. haa... atau Jacky Ben .. okeh ! Takat seni mempertahankan diri tu tu , jangan cerita laa.. Aikido ? Kalari Payat ? Kung Fu ? Silat ? Silambam ? Capoera ? Cakap jee apa saja seni mempertahankan diri .. semua aku dah belajar .. Belajar mengeja jer ... hehe.. ok renti mengarut...

Sempena CNY ni , aku nak buat segmen satu hari.. Eceh... Khas buat mengingati kembali saat saat sewaktu kita bersekolah dulu .. Pastinya ramai diantara kita ada kawan berbangsa cina kan ? Ok .. segmen ini berkenaan itu .. jeng jeng jeng ..

Untuk join.. sila buat satu entri ...

  1. Letak header Ben Ashaari blog
  2. Tajuk : SEGMEN 1MALAYSA - SELAMAT TAHUN BARU CINA
  3. Ceritakan kisah kisah menarik sewaktu anda bersahabat dengan rakan rakan sekolah yang berbilang kaum .. Pastinya ada kenangan mengusik perasaan kan ? OK .. Cerita tidak kurang dari 100 pataha perkataan .. Cerita juga mestilah berunsurkan positif.. Tolong jauhkan cerita  isu isu perkauman !
  4. Ucapan buat mereka yang menyambut CNY ..

Dah siap ? Sila paste url entri anda di ruangan komen ini ... Terima kaih

39 ulasan:

  1. visit my blog....
    my new post is about the greatness of mother... hehehehe....

    BalasPadam
  2. dah join BA
    mai bace n komen mehh

    http://naimorange.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysa-selamat-tahun-baru-cina.html

    BalasPadam
  3. weeee join the segmen

    http://secantikmanis.blogspot.com/2011/02/ben-ashaari-segmen-1malaysa-selamat.html

    BalasPadam
  4. abg ben..kena kenangan masa sekolah je ke? kenangan masa keje bleh tak?

    BalasPadam
  5. http://gula-gulapelangi.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysa-selamat-tahun-baru-cina.html

    siap bro sy join lg

    BalasPadam
  6. SAYA DAH SIAPKAN HOMEWORK ENCIK BEN!

    http://holylightfarhaniza.blogspot.com/2011/02/segmen-1-malaysia-selamat-tahun-baru.html

    SILALAH UPDET CEPAT-CEPAT.. HEE

    BalasPadam
  7. salam. abg ben...sy mau join juge...

    http://siniijabising.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysia-selamat-tahun-baru.html

    new post entry hot ke saya???

    BalasPadam
  8. incex ben saya skola agama x de cina tapi nak join jugak . kehkeh

    http://saiapanic.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysa-selamat-tahun-baru-cina.html

    BalasPadam
  9. http://dirahpunyerblog.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysia-selamat-tahun-baru.html

    BalasPadam
  10. gong xi fa coi hu...jom terjah http://areliff-mastermindz.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysa-selamat-tahun-baru-cina.html

    BalasPadam
  11. dah join !! http://diariamzar.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysa-selamat-tahun-baru-cina.html

    BalasPadam
  12. http://diariamzar.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysa-selamat-tahun-baru-cina.html

    BalasPadam
  13. alamak.. xda kengn lar... hukhukhuk..

    BalasPadam
  14. join ckit..hehe..

    http://cungkilanmemori.blogspot.com/2011/02/segmen-1-malaysia-selamat-tahun-baru.html

    BalasPadam
  15. dah join jugak~

    http://www.sunahsukasakura.com/2011/02/segmen-1malaysa-selamat-tahun-baru-cina.html

    BalasPadam
  16. http://pondoksiti.blogspot.com/2011/02/segment-1-malaysia-selamat-tahun baru-cina.html

    BalasPadam
  17. abg Seben. eh. abg Ben. saya j0in lagi segmen ye..hihi.

    sila pandang jeling2 kat sini :)

    http://aida4eva.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysa-selamat-tahun-baru-cina.html

    BalasPadam
  18. yaya pun ada kenangan...

    http://diariibuwafiq.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysa-selamat-tahun-baru-cina.html

    BalasPadam
  19. http://eqybal14.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysa-selamat-tahun-baru-cina.html
    saya pon nak join juga... ngee

    BalasPadam
  20. abg :(
    xde pengalaman langsung heeee

    BalasPadam
  21. done.!

    http://chentahatie.blogspot.com/2011/02/segmen-cny-besame-enchek-ben.html

    BalasPadam
  22. nak join jugak !

    http://baxx201beattraxx.blogspot.com/2011/02/segmen-1-malaysia-selamat-tahun-baru.html

    BalasPadam
  23. abang ben ashaari!!

    macam biase, yuyu nak menyemak gak. heheheh...


    http://kupukupukecik.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysia-selamat-tahun-baru.html

    BalasPadam
  24. Pawpaw in da house ;)

    http://cetusankokak.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysa-selamat-tahun-baru-cina.html

    BalasPadam
  25. ala....tak de kenangan pula..haa~

    BalasPadam
  26. omwork dah siap cikgu!

    http://gadisgula-gula.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysia-selamat-tahun-baru.html

    BalasPadam
  27. disebabkan dulu skola cina, jd byk cerita. haha. join jugak!!

    http://chronologyofasha.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysia-selamat-tahun-baru.html

    BalasPadam
  28. http://sukasukisukecoklat.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysia-selamat-tahun-baru.html

    gong xi fa cai!! hehe

    BalasPadam
  29. Cikgu.Essay dah siap.. =)

    http://wwwbucklemyshoes.blogspot.com/2011/02/segmen-1-malaysia-selamat-tahun-baru.html

    Gong xi Fa cai.. =)

    BalasPadam
  30. join, join, join! xD

    http://coretanakukahini.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysa-selamat-tahun-baru-cina.html

    BalasPadam
  31. Salam en Ben! sy nak join jugak harap2 en ben sudi jenguk jeling baca dan sewaktu dengannya...

    http://hanasakura-tomodachi.blogspot.com/2011/02/segmen-1-malaysia-selamat-tahun-baru.html

    BalasPadam
  32. dah siap en ben :)
    http://ezaty-mylife.blogspot.com/2011/02/segment-1-malaysia-selamat-tahun-baru.html

    BalasPadam
  33. bro ben!! meh klik kat sini..baca tau! hehe...pasti menarik, tertarik..da boommm laa..aha~ perasan jap~ hikhik

    http://teanyh.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysa-selamat-tahun-baru-cina.html

    BalasPadam
  34. salam..
    baru nak join..huhu

    http://mynotiey.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysa-selamat-tahun-baru-cina.html

    BalasPadam
  35. gong xi gong xi gong li:

    http://nurhafiz2009.blogspot.com/2011/02/segmen-1malaysa-selamat-tahun-baru-cina.html

    BalasPadam
  36. http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/02/segmen-1-malaysia-selamat-tahun-baru.html

    huhu..hope sempat!

    BalasPadam
  37. http://safiyahezora.blogspot.com/2011/02/segmen-1-malaysia-selamat-tahunn-baru.html

    BalasPadam
  38. Logorithm reporting in!

    Nak terjah semua yang join segmen nih, tapi ambik masa sikit sebab time online kat kampung terhad + Streamyx sini macam ciput.

    Happy CNY 2011!

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI