Dapur Tanpa Sempadan...

Ahad, 13 April 2014

Mee udang D’Laila MMA Corner , Nilai !

 

Segalanya bermula bila aku up satu status promosikan produk rakan rakan di ruangan status Facebook aku tu .. Aku tengok satu satu.. Kot kot ada yang menarik .. Dan , mmg benar laaa ! Ada rakan promote sesuatu yang amat menyelerakan tekak dan mata !! Huuu…

Lama dah wife aku ajak makan mee udang ni ! Mengidam sangat dah .. Tapi tak sampai terliur laaa.. Hehehe.. Terfikir gak sampai nak ke Keramat atau Kuala Selangor untuk cari mee udang ni ..

Dah rezekinya ! Petang tadi , setelah deal ngan tokey D’Laila ( Mee Udang / Mee Ketam ) .. aku pon ke sana .. 15 minit dari rumah jer.. Hehehe .. Aku tanya melalui private message pada awalnya untuk bertanyakan tempat.

Terletak di MMA Corner Nilai … sila guna Waze kalau nak mudah .. Kalau tak , jenuh gak nak cari.. Hehehe .. MMA Corner ni macam Food Court jer.. Memang leh nampak dari tepi jalan. Betul betul dekat dengan bulatan pusingan tu jer ..

Photo

Dalam kul 630 petang , sampai kat situ.. Dan aku pon order la apa nak makan .. Mee udang untuk dua orang makan .. Baru RM10 koo !!

Manakala Qhaliff lak , nasi air … Heheheh ..  Banyak pilihan wooo !

Udang , ketam dan beberapa lagi makanan laut yang segar .. tunggu masa untuk dimasak jer .. Heheheh ..

Sedap ke ? Ok .. terus terang ni ..

Aku tapau mee ketam untuk aku , dan jiran aku yang gilakan ketam ! Hehehe.. Kalau tak sedap , aku nak tapau tak ? Cer pikio sat ..

Nanti nak gi lagi.. Mau follow ? Jommmm !

7 komen :

Ahmad Zu Mal Md Rayi berkata... [Reply to comment]

Sedapnya mee udang, tetiba mengidam pulak :)

Mama Vogue berkata... [Reply to comment]

gemuk2 udang dia susun mcm tu..uishh terliyor abisss!!

nasa mulia berkata... [Reply to comment]

Wa...boleh pergi ini....abaikan pasal elergik bila tengok udang & ketam

MissNadia berkata... [Reply to comment]

serius menyelerakan..

ezan berkata... [Reply to comment]

Nasib baik aku dah selamat bersalin 3 bulan yg lalu..kalo tak sure anak aku lahir meleleh air liur....

luvmum berkata... [Reply to comment]

terus rasa nak mkn mee udang..huhuh menyelerakan

Yana Libra berkata... [Reply to comment]

kena try ni :)

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI