Dapur Tanpa Sempadan...

Isnin, 14 April 2014

Secawan Susu Kambing Nutri Goat Miracle 8 , setiap malam !

 

Dah lama aku teringin nak minum susu kambing dan nak jadikan amalan setiap malam sebelum tidur dan seawal pagi ..

Alhamdulillah , aku jumpa dah yang sesuai sangat dengan aku yang punya masalah tekanan darah tinggi dan keletihan setiap kali bangun pagi .. Tak segar gitu  ..

Hehehe .. Dengan izin Allah , susu kambing Nutri Goat Miracle 8 ni , menambahkan lagi keyakinan aku untuk menjaga kesihatan..

DSC00718

Aku cuba dulu sebelum berikan pada ahli keluarga dan syorkan pada rakan rakan aku . Rasanya ?

DSC00721

Nutri Goat Miracle 8 yang aku rasa ni , takde bau yang meloyakan dan rasanya pon enak.. Tu tekak aku la.. Nak kata ada payau , pahit ke.. takde la pulak.. Ada manis skit je rasanya..

Ok… Halal kah ? Aku tau ramai akan tanya part ni ..

DSC00724DSC00727

Nampak tak ? Jelas ? Heeee …. Bagus.. Kalau tak puashati gak , leh je hubungi mereka nanti untuk penjelasan lebih lanjut..

Ok .. Aku tahuu apa korang nak tanyaaa kan ? Apakah keistimewaan Nutri Goat Miracle 8 ni ?  Meh sini aku taip semula kandungan yang ditulis pada flyer yang aku dapat tu .. Aku taip tauuu ! Bukan copy paste yer !!

Ianya adalah susu kambing asli yang diperkaya dengan 8 makanan tambahan sunnah untuk kesihatan menyeluruh !

8 makanan tambahan sunnah itu adalah :

  1. Kismis – Mengandungi zat besi , potassium , magnesium , kalsium serta vitamin B1 , B3 , dan B6. Sangat bagus untuk pelajar.Melindungi hati , memulihkan keletihan saraf .
  2. Kurma – Pantas diproses dan diserap oleh badan.Memberikan tenaga segera kepada badan. Baik utk wanita mengandung dan bersalin.Mengandungi potassium dan zat besi.Juga bagus utk peguat memori.
  3. Madu – Ia adalah makanan segala makanan , minuman , ubat segala ubat.Mengubati cirit birit jika dibancuh dengan air panas.Membuka selera , menguatkan perut dan membuang kahak.
  4. Saffron / Za’faran – Membantu proses penghadaman , menguatkan ingatan , mencerdaskan minda ( sesuai utk pelajar ) , melancarkan pengaliran darah , mengawal tekanan darah dan kolestrol, mengurangkan keletihan , menambahkan selera makan kanak kanak .
  5. Habbatussauda – Menguatkan sistem imunisasi badan. Menurunkan kadar gula dalam darah. Menstabilkan tekanan darah tinggi atau darah rendah. Mencegah kanser.
  6. Buah Zaitun – Rawatan kulit dan rambut.Melambatkan penuaan, merawat radang perut.Mencegah kanser dan serangan jantung.Mengandungi Vitamin E. Merendahkan kolestrol jahat ( kolestrol LDL ) .
  7. Buah Delima –Anti oksidan , melindungi jantung , menurunkan kadar kolestrol LDL dan meningkatkan kolestrol HDL ( kolestrol baik ) , memperlambatkan penyakit Alzheimer , bagus utk wanita mengandung utk memperoleh anak yang cerdas.
  8. Buah Tin – Mengandungi Kalium , Omega 3 dan Omega 6, meningkatkan memori otak , mencegah anemia , mengurangkan risiko kanser payudara .

Ok … 8 makanan sunnah yang diadunkan bersama susu kambing untuk pemakanan tambahan agar badan senantiasa segar dan sihat ..termasuk juga khasiat yang akan dibekalkan pada bayi dalam kandungan .. Huhu.. wife aku kena minum ni.. InshaAllah ..

Bagi yang berminat untuk mengetahui dengan lebih lanjut , boleh saja ke :

Facebook : www.facebook.com/DMieliaBeautyHealth

Agen Jualan : http://on.fb.me/1mzOclW

Hotline : 019-3497868

Dan khas untuk readers blog benashaari.com , boleh type NGM8 dan send kepada 019-3497868 untuk dapatkan diskaun 15% sekotak sepanjang 14-20hb.

Maka harga akan jadi rm34 (sm) rm39 (ss) . Tidak termasuk penghantaran yer .. Heeee …

Photo

Jom secawan , setiap malam sebelum tidur.. Dan rasakan kesannya nanti.. InshaAllah ..

13 komen :

Joanna Yunus berkata... [Reply to comment]

yang penting baju tu yang menarik perhatian...
nanti boleh rekomen pada suami saya yang ada kolesterol....

Qhaliff dah dapat adik belum

Farah Waheda Wahid berkata... [Reply to comment]

ok saya tak minum susu, tapi nak cuba sedaya upaya jugaklah...

O'gosh Iskandar berkata... [Reply to comment]

macam berminat nih..

DYatie berkata... [Reply to comment]

Bagus jugak nih.

MissNadia berkata... [Reply to comment]

banyak khasiat.. bagus untuk kesihatan

Azura Aziz berkata... [Reply to comment]

ben, ok yer rasanya.. sbb Alycia slalu minum yg Higoat tu..

careno berkata... [Reply to comment]

waaa.... nak kena try ni....

umi's cup cake berkata... [Reply to comment]

Abg Ben..kalau area gombak boleh contact Saya : siti di 013-6796693..

Dkna Abza berkata... [Reply to comment]

Yesss!! nak try gak.. untuk kesihatan baby .. :)

neyra shazeyra berkata... [Reply to comment]

Mmg sedap! Dah 3 kotak dah mnum hehehe

Nurul Ashikin berkata... [Reply to comment]

Salam semua..saya agent sah susu kambing nutrigoat miracle8. Boleh order dgn saya ye.
Ade free gift lg☺ 0176354860. -Ikin-

PakcikLie PCL berkata... [Reply to comment]

walahh... mana boleh tahan ni ; eh harga siap ada diskaun la sepanjang 14-20hb.. kat sini. good news !

Nora Karim berkata... [Reply to comment]

Macam menarik la... saya tergoda pulak tgk ada campuran kurma, delima, habatussauda dll...

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI