Isnin, 6 Mac 2017

Segmen : Blogger dan media sosialnya !

 

Bila sebut blogger , mesti ada yang pandang sebelah mata ! Keyboard warriorlah.. sembang kencanglah.. kaki penyebar fitnahlah.. Fuh , macam macam la gelaran untuk blogger ni .. kan ? Diorang suruh kita ni sabar je la dengan semua tanggapan tu. Yelah , apa lagi yang boleh kita nak buat selain bersabar kan ? Takkan nak mengamuk membakar sampah sarap di belakang rumah tanda protes , ye dak ? Hahahaha..

Ok ok .. Pagi ni , aku nak buat segmen kedua. Kali ni nak buat terbuka. Memandangkan ada yang mintak aku buat secara terbuka tanpa ada prejudis.. senior atau junior gitu !

Kali ni aku nak tanya soalan.. korang jawab. Soalan berkaitan dengan media sosial yang semakin panas ! OKeh ? Ready ? Ingat.. setiap segmen ada tarikh luput ! Sapa hantar selepas itu , aku tak layan dah yer.. kena tunggu segmen lain lak.. wokeh ? Jangan sentap..jangan marah !

Jom… kita mulakan..

Syarat syarat nak join :

  1. Sila buat satu entri khas yang bertajuk ‘ BEN ASHAARI NAK KOREK RAHSIA MEDIA SOSIAL AKU  ! “.
  2. Letak gambar ni.. dan letak caption di bawah gambar BEN ASHAARI NAK KOREK RAHSIA MEDIA SOSIAL AKU  ! dan backlinkkan ke entri ini.
  3. image_thumb2
  4. Sila jawab soalan berikut dengan panjang lebar.
    • Kenapa anda jadi blogger ?
    • Dikatakan sekarang blog tidak lagi relevan dan akan pupus dari internet . Apa pendapat korang ?
    • Antara blog , Facebook dan Instagram , mana satu medan pengiklanan yang lebih berkesan bagi korang dan kenapa ?
    • Blogger sering dikaitkan dengan ‘perwira papan kunci’. Bagaimana nak menafikan dakwaan ini ? Apakah yang perlu blogger buat ?
    • Apakah Facebook dan Instagram anda. Sila letakkan link. Kengkawan nak follow..
  5. Ok.. siap ? Sila post link entri anda di ruangan komen ni… Yang tak post , anda kerugian ! Huhuhu..
  6. Tutup penyertaan , jam 12 tengah malam ini.. 6/3/2017

Cepat cepat.. !

15 komen :

Normi Nieza berkata... [Reply to comment]

ada hadiah tak?hihi

Mrs. A berkata... [Reply to comment]

1st time baca post BA buat segmen.
Segmen lain dari yang lain

Umminani berkata... [Reply to comment]

http://umminani.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media-sosial-aku/

iffah hussin berkata... [Reply to comment]

wow ada segmen... nak join sat lagi

Nurfaezah Abdullah berkata... [Reply to comment]

fae join!

http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

Shark Kay berkata... [Reply to comment]

alar...sibuk je nak tahu rahsia...
nah..g korek.
http://www.ceritashark.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

Haffizul Iskandar berkata... [Reply to comment]

join..hehehe..

http://www.ceritaejoy.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

Syuhada Salleh berkata... [Reply to comment]

http://www.syuhadasalleh.my/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

Mama Kembar 3 berkata... [Reply to comment]

Dah join! : http://mamakembartiga.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media-sosial-aku.html/

iffah hussin berkata... [Reply to comment]


Bonde Join....

http://www.bondezaidalifah.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

Saidila Abdul Rahman berkata... [Reply to comment]

saya dah join boss

http://saidila.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media-sosial-aku.html/

Shiqeen Sattar berkata... [Reply to comment]

http://shiqeensattar.com/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media-sosial-aku/

sorry lewat paste kat sini huhuhu...

Lin Azlina berkata... [Reply to comment]

salam.. dah buat semalam tapi xlepas nak bukak url..

http://www.linazlina.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

Eraz Fadli berkata... [Reply to comment]

Alamak.. Terlepas..

cikpuanhady berkata... [Reply to comment]

Alaaa.. tak sempat nak join..hihuu..

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI