Segmen : Blogger dan media sosialnya !

 

Bila sebut blogger , mesti ada yang pandang sebelah mata ! Keyboard warriorlah.. sembang kencanglah.. kaki penyebar fitnahlah.. Fuh , macam macam la gelaran untuk blogger ni .. kan ? Diorang suruh kita ni sabar je la dengan semua tanggapan tu. Yelah , apa lagi yang boleh kita nak buat selain bersabar kan ? Takkan nak mengamuk membakar sampah sarap di belakang rumah tanda protes , ye dak ? Hahahaha..

Ok ok .. Pagi ni , aku nak buat segmen kedua. Kali ni nak buat terbuka. Memandangkan ada yang mintak aku buat secara terbuka tanpa ada prejudis.. senior atau junior gitu !

Kali ni aku nak tanya soalan.. korang jawab. Soalan berkaitan dengan media sosial yang semakin panas ! OKeh ? Ready ? Ingat.. setiap segmen ada tarikh luput ! Sapa hantar selepas itu , aku tak layan dah yer.. kena tunggu segmen lain lak.. wokeh ? Jangan sentap..jangan marah !

Jom… kita mulakan..

Syarat syarat nak join :

  1. Sila buat satu entri khas yang bertajuk ‘ BEN ASHAARI NAK KOREK RAHSIA MEDIA SOSIAL AKU  ! “.
  2. Letak gambar ni.. dan letak caption di bawah gambar BEN ASHAARI NAK KOREK RAHSIA MEDIA SOSIAL AKU  ! dan backlinkkan ke entri ini.
  3. image_thumb2
  4. Sila jawab soalan berikut dengan panjang lebar.
    • Kenapa anda jadi blogger ?
    • Dikatakan sekarang blog tidak lagi relevan dan akan pupus dari internet . Apa pendapat korang ?
    • Antara blog , Facebook dan Instagram , mana satu medan pengiklanan yang lebih berkesan bagi korang dan kenapa ?
    • Blogger sering dikaitkan dengan ‘perwira papan kunci’. Bagaimana nak menafikan dakwaan ini ? Apakah yang perlu blogger buat ?
    • Apakah Facebook dan Instagram anda. Sila letakkan link. Kengkawan nak follow..
  5. Ok.. siap ? Sila post link entri anda di ruangan komen ni… Yang tak post , anda kerugian ! Huhuhu..
  6. Tutup penyertaan , jam 12 tengah malam ini.. 6/3/2017

Cepat cepat.. !

15 ulasan:

  1. 1st time baca post BA buat segmen.
    Segmen lain dari yang lain

    BalasPadam
  2. http://umminani.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media-sosial-aku/

    BalasPadam
  3. wow ada segmen... nak join sat lagi

    BalasPadam
  4. fae join!

    http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

    BalasPadam
  5. alar...sibuk je nak tahu rahsia...
    nah..g korek.
    http://www.ceritashark.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

    BalasPadam
  6. join..hehehe..

    http://www.ceritaejoy.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

    BalasPadam
  7. http://www.syuhadasalleh.my/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

    BalasPadam
  8. Dah join! : http://mamakembartiga.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media-sosial-aku.html/

    BalasPadam

  9. Bonde Join....

    http://www.bondezaidalifah.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

    BalasPadam
  10. saya dah join boss

    http://saidila.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media-sosial-aku.html/

    BalasPadam
  11. http://shiqeensattar.com/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media-sosial-aku/

    sorry lewat paste kat sini huhuhu...

    BalasPadam
  12. salam.. dah buat semalam tapi xlepas nak bukak url..

    http://www.linazlina.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

    BalasPadam
  13. Alaaa.. tak sempat nak join..hihuu..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009