Covid 19 : Kau bukan susahkan seorang dua tapi ramai orang terlibat !

by - Ogos 19, 2020



Menurut page Daily Traffic Report , lelaki di dalam gambar tu patut kena kuarantin di rumah tapi dia ingkar. Ketua Polis Negara, Tan Sri Abdul Hamid Bador sahkan sebahagian kaunter aduan di Balai Polis Sentul ditutup atas arahan Kementerian Kesihatan Malaysia.

Tepuk dahi aku. Yer , aku tak tau kisah sebenar. Begitu juga kisah kisah yang lain. Tapi bayangkanlah... apa yang berlaku bila virus ni tersebar ? Cukuplah 3 bulan lalu menjadi pengajaran. Ramai hilang kerja. Hilang punca pendapatan. Hurm... Sudahlah sekarang ni , pihak kerajaan sedang berusaha untuk hidupkan kembali ekonomi dalam negara. Pelancongan antaranya ! Betapa ramai mengeluh takda job ! Punca ? Ni laaa... yang degil degil ni ! 

Sekarang ni, nak bergerak pun takut dah. Tak bergerak , pun sian lak pada negara. Camana nak bantu memulihkan ekonomi ? Peranan kita penting. Kalau semua pakat duduk rumah.. tak bergerak la ekonomi. Hurm.. 

Aku malas nak cerita lebih pasal lelaki tu. Kang aku memandai je ulas , jadi fitnah lak. Tunggu je cerita sebenar keluar dan kita punya peranan buat masa ni.. ikutlah SOP yang disarankan. Tengok makin ke laut dalam je memasing. Yang masih ikut tu, baguslah ! 

You May Also Like

5 comments

  1. Xder kesedaran...ikut hati ja!!

    BalasPadam
  2. Ini geng sivagangga terlepas sampai sini kah.... ye poda...

    BalasPadam
  3. Aiyooo.. Parah laa kalau org tak bertanggungjawab ni

    BalasPadam
  4. kes ni dh settle kan..salah faham je kan.pkcik ni kuar hspital sakit lain tu kan.bkn covd19

    BalasPadam