Fenomena Ashraf Muslim di FACEBOOK !

 

Fenomena la konon eh ? Hahahaha .. Gara-gara dia menikah di Thailand maka ramailah wanita ‘mengamuk’ cara baik di FB dengan menaikkan pelbagai status yang comel comel utk dibaca ..

Hinggalah ada satu nukilan yang menjadi buah mulut wanita wanita di FB ini .. Wah, ada yang sampai menitis air mata ??? Tu aku jeer .. hehehe ..

Sayangnya , nukilan tu bukanlah dari Dayana ( isteri pertama Ashraf .. cam best pulak ada pangkat Isteri Pertama dan Isteri Kedua ni .. ) . Ianya dari orang lain tetapi ada pulak orang memandai mandai gi petik nama Dayana.. Ok .. part yang tu , korang leh gi baca di blog LEKAT LEKIT ni ..

Hurmm.. aku , sebenarnya tak setuju apa yang berlaku ni. Nak berpoligami tu , hak dia la cuma cara tu .. kurang manis la.. ‘Jadilah ‘jantan’ cam UAI tu.. Kalau wife tak setuju , bawak naik je mahkamah .. Apa susah kan ? Kalau dah nak sangat hingga ke Siam tu .. tak leh nak kata apa la.. cuma risaunya , makin buruk je jadinya .. Harapnya tak la gitu ..

Inilah kehidupan. Cuma ada yang tak sedar , kehidupan atas dunia ni sementara jer hingga menda kecik pon nak diperbesar-besarkan walhal yang sepatutnya dicari tak pulak dia nak endahkan ! Hurmm .. dunia dunia ..

15 ulasan:

  1. tengok video dari harian metro elok je pasangan nie keluar dari mahkamah.berpegang tangan lagi.takut2 mulut2 orang nie maka akan terhasil la pecah belah suami isteri.

    BalasPadam
  2. Perbuatan Si Asyraf tu memang tak betul dah... tapi menokok tambah benda yang tak betul macam puisi nukilan dayana kononnya lagi tak betul...

    BalasPadam
  3. kalo dah nama pun manusia, tak akan boleh lari dari kesilapan..takde yang sempurna..mende dah jadi, nasi kalo dah jadi bubur tak kan boleh jadi keras balik..tak kira lah buat camne skali pun..hurmm

    BalasPadam
  4. Cara Ashraf salah, lelaki boleh kawin 4, tapi dengan cara yg betul..

    BalasPadam
  5. @Ibu Amirul

    biasa laa tu manusia ni suka sgt toko tambah bubuh cuka garam dalam resipi citer nak bagi laris kan...

    BalasPadam
  6. kalo dia bukan retis rasanya isu nie tak dibesarkan... :)

    BalasPadam
  7. memang fenomena semalam.. bertalu2 komen pasal dia.. ;)

    BalasPadam
  8. Bukan nukilan Dayana lah pulak. Macam2. Bertambah jd besarlah isu nie. hurm...

    BalasPadam
  9. Sedih. Dayana tabah yer. Kak dayah syak lambat laun dayana mungkin terbaca entry abang ben nih sbb abang ben kan blogger femes. Kalau kalau dayana ter panggil nak baca komen sekali.. baca nih. Ketabahan dayana dah menyentuh hati ramai. Dayana beri satu teladan yg baik pada semua. Taati suami dan jaga aib suami selagi kita bergelar isteri.

    BalasPadam
  10. jangan la senang2 nak menghukum. kita ni bkn tau kisah sebenar. kita cuma tau the surface je. nnt jd fitnah, yg lagi teruk takut memecahbelahkan hubungan keluarga. saya pasti, ada sebab, atau cerita yg kita tak tau. lgpun perlu apa kita nak amik tau hal rumahtangga org. cuba letak diri kita dalam situasi mereka. mesti tertekan dgn keadaan ni.

    BalasPadam
  11. poligami tu kn hukum allah. confirm la ade kebaikan. tp, kene la betul executionnye. gentle la, bro! ni nk kawen2 larik plak. apekah..??!

    BalasPadam
  12. cara asyraf mmg slh.sy sndri pun sedih ngn pbuatan bliau selaku peminat bliau...tp tu lah...biarlah mrk ngan khidupan mrk..kte yg xtau pape ni, xley nk ckp byk..tkut nnti mdtgkn fitnah plak kan..

    BalasPadam
  13. Asyraf merupakan artis yg boleh dikategorikan sebagai ustaz....sepatutnya menjadi teladan...n berpoligami boleh tapi ada caranya.....semoga Allah merahmati asyraf muslim sekeluarga

    BalasPadam
  14. poligami.. hurm.. bukan xbagus tp xdigalakkan..bukan ape.. bagi perempuan, cinta dan kasih sayang tu bukan sng untuk di kongsi.. hanya yang betul2 sabar je mampu.. semoga tabah la dapat suami mcm ni.. huhu..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI