Best tak SAMSUNG NOTE 8.0 ?

by - Julai 23, 2013

 

 

Setelah berminggu aku guna SG Note 8.0 atau Samsung Note 8.0 ni , aku akui .. aku akui aku amat menyukainya ! Dulu aku fanatik dengan Htc .. tapi setelah mencuba Note ni , aku … tak menyesal langsung membelinya !

Antara yang membuatkan bestnya SG Note 8.0 ni ialah skrin yang besar serta S Pen yang sangat cool ! Macam macam boleh buat dengan pen ni !

Dengan kewujudan pen ni , aku kembali ‘menulis’ dan ‘melukis’ setelah sekian lama asyik menekan keyboard ! Dan aku juga kembali rajin menulis nota terutama bila mendengar sesuatu yg penting sebelum aku mengupdatenya dalam blog ..

Perisian khas seperti SNOTE mmg sangat cool utk aku .. Memang sangat berbaloi la membelinya.. Siap bleh selak selak cam selak buku jer .. hehehe .. Malah template khas sememangnya dah disediakan ..

 

Bila dok asyik pegang Note ni , Htc One X milik aku tu terasa janggal bila pegang .. Kenapa ? Sbb skrin kecik ! Hahahaha .. Terasa lain benar .. Terus aku letak Htc tu dan kembali pegang Note ..

Ok .. camana pun , bab kamera ..Note tak leh lawan Htc One X ni .. Dan dikatakan Htc One yg terbaru ni jauh lebih baik dari Samsung S4 ..

Bab kepantasan , setakat ni aku berpuashati dengan Note 8.0 ni.. Takde masalah . Aku tak perlukan ianya bergerak terlalu laju. Memadai dengan yang skg ni ..

Jiran aku tanya , mengapa aku tak amik Sony  Tablet Xperia Z ..  Dia kata kan boleh guna jari jer untuk amik nota .. Bagi aku , laaa yang dah puas guna jari ni , guna ‘pen’ lagi puas .. hahaha .. Lagi pun tab tu lebih pada entertainment dan aku memerlukan gadget untuk buat kerja ..

Note 8.0 sangat memuaskan hati aku .. Ipad ? Takde dalam kamus hidup aku buat masa sekarang .. Tak berminat nak guna Ipad , buat masa sekarang .. Akan datang , tak tau laaa .. hehehe ..

You May Also Like

11 comments

  1. try la apple punye teknologi pulak. sure akan berpuasa hati. hehehe.

    BalasPadam
  2. sama...tak berminat nak paaki Ipad hehe

    BalasPadam
  3. wah menarik la bro ben...samsung note 8.0...hm... teringin nak pakai...tapi buat masa ni tak mampu lagi...hihihi... selalu berharap dpt pakai tpon2 camni...rasanya kalo bro ben pegang tpon krole...lagi rasa janggal kot? sebab skrin kecik dan hitam putih huhu~ oh ketinggalannya aku~

    BalasPadam
  4. mekasih review.. mmg bercdg nak beli ni..

    BalasPadam
  5. Yeahhh....mmg best gunaa... sbb samsung note la sy selalu gedik2 nak lukis2 merata rata...huhuhu

    BalasPadam
  6. Heheheh..samsung note mmg terbaik...dlu pn rase risau gak first time beli. Tkut x dpt nk guna btol2...ambkk...sekali dh gne..xpandang dh yg lain. Merata rata nak melukis aje. Tu sbb aritu lukis mke anak abg ben...heee

    BalasPadam
  7. Yeahhh....mmg best gunaa... sbb samsung note la sy selalu gedik2 nak lukis2 merata rata...huhuhu

    BalasPadam
  8. i punyer first tab samsung p1000t.smpai skrg puas ati pkai.dulu org kutuk2 samsung.ckp samseng la.apple product mmg x minat walau mampu beli.tp kalu phone nokia tetap di hati.sbb bateri thn lame.charger nokia pun terbaik.

    BalasPadam
  9. Kalau pandai sketch,mmg best pakai note 8.0.saya pun fanatik htc by the way.ehe

    BalasPadam
  10. Assalamualaikum dan selamat pagi...baru dapat singgah dkt blog Ben Ashaari..terujah pula bila baca entri2 mengenai smartphone...da ada beli samsungNote 8.0,tapi tak reti pula nak guna..hehe..

    BalasPadam