Cemburukah aku ?

by - Julai 25, 2013

 

Teringat satu lagu nyanyian Erra Fazira ..

Cemburumu apa sebenarnya
Cemburumu oh...
Mindaku bercelaru
Usah gentar
Kekasihku
Kau sememangnya
Milikku selamanya
Biar waktu yang menentu
Kita akan disatu seadanya
Cemburumu
Usahlah selalu
Cemburumu... oh...
Hatiku jadi resah
Waktu apa halangannya
Ku tetap meyintaimu
Sejak dulu
Tidak mungkin
Ku berpaling
Pada insan yang
Lain selainmu
Sebak dadaku
Menanti hadirmu
Getar cintamu
Menguasai jiwa
Benarlah katamu
Cinta segalanya
Kelu tak terkata
Ketika bersua

Hurm .. satu tika dulu la kan , aku mmg sangat kuat cemburu ! Cemburu pada sesuatu yang mengarut ! Sikit sikit nak cemburu hinggakan terjadi satu peristiwa yg memalukan aku sendiri  !

Terjadi laa pada aku dulu , wife aku ( masa tu tunang ) kena g kursus jangka panjang .. Kursus ni bercampur la lelaki perempuan .. hahaha .. yela .. dulu aku cemburu tak bertempat .. Ada je kes nak dicemburukan padahal takde apa pun ..

Nak dijadikan cerita , ada sekali tu aku 'bergaduh' secara kecil kecilan .. Call tak dapat .. mula la pk bukan bukan .. bersms laaa jawabnya .. hahahha ..bengong tul ...

Dalam dok berlawan sms tu , aku seperti lelaki lain dengan egonya mesti la nak menang kan .. Maka aku pun karang baekk punya ayat .. tapi bila nak send tu , no tel takde lak dalam history tu .. maka aku pun search dalam phone book ..

Jumpa .. terus send ! Huh ... Baru tahuuuu .. nak lawan konon ! ... Sms berbalas 5 minit kemudian ..

" Yelah .. saya bersalah.. saya minta maaf yer " . Ayat yang tertera di handphone aku tu ..

Yeesssss .. aku memang !! Tapi aku pelik .. takkan begitu mudah dia menyerah kalah ?? Tak mungkin .. tak mungkin ...
Aku tengok balik sms tu ...

Dibalas oleh SARJAN A%^@#! dari Balai Dang Wangi !!!! Aku tersalah send ... huhu .. maluuu wehhhhh ..

Sekarang ni aku dah tak cemburu sangat .. Kenapa ? Sebab nikmat kehidupan ni hilang kalau kita asyik dok abiskan masa dengan CEMBURU ! Kenapa perlu abiskan masa dengan dok pikir sesuatu yg tak ada ? Kalau ada sekali pon , ALLAH ada ! Syurga neraka tu ada ! Dosa pahala tu ada .. Jawab sendiri depan ALLAH nanti .. Kita sendiri pun ada catatan untuk disoal nanti ..

Cemburu tu , mmg patut ada tapi jgn la sampai melampau sangat .. Skit skit dah la.. Sebaiknya bila ada perasaan , bawak bawak istighfar  dan yakin pada Allah .Banyakkan berdoa .. Tak susah kan ?

Best part ni .. nak cemburu lelebih pon tak guna  , kita pon entah esok lusa mati .. Tak berbaloi kan ?

You May Also Like

5 comments

  1. SALAM. ABG BEN. BENAR TUE XDE GUNANYA JIKA TERLALU CEMBURU XTENTU PASAL.

    BalasPadam
  2. Apo ke lawok bebeno bang ben nak cemburu benda alah tu.Haha.Sangat kelakar.Kang dah salah send.

    BalasPadam
  3. Tak memasal salah send . Hahaha .

    BalasPadam
  4. Hahaha...ana pn kuat cemburu ngak dulu tapi sekarang dah ok

    BalasPadam
  5. Kahkahkah , apa daa sudah tersalah send . Teet kantoiiii!

    BalasPadam