Tips menulis blog yang ‘mengumpan’ …

by - Julai 25, 2013

 

Anda ( blogger ) tahu sapa yang baca blog anda ? Haaaa … Tak tau kan ? Kecuali kawan kawan rapat atau teman maya yang anda kenal … Bagaimana pula dengan mereka yang ‘terjumpa’ blog anda melalui enjin pencari.

Ini contohnya ..

Photo

Berhemah dalam penulisan anda ! Jujur tu penting . Ikhlas tu daya penarik tapi cara penyampaian itulah yang membuatkan mereka yang punya ‘kuasa’ , tertarik dengan blog anda !

Jadi , bila menulis satu satu entri .. anda kena anggap ada org membacanya walaupun belum tentu ada org nk bacanya.
Kemudian fikirkan saham akhirat yg bakal anda dpt . PAHALA atau DOSA yg akan dikutip.

Keikhlasan penting terutama dlm memberi pendapat. Kena ingat , org sekarang akan google bila mencari satu satu info.

Dan , sapa tahu kan , kot kot org yang anda komen , kritik atau puji tu membaca entri anda dan tertarik .. hee ..

Yakin ..

You May Also Like

12 comments

  1. tak berapa nak kenal siapa yang baca... banyak sangat tanpa nama (ngeeee)

    BalasPadam
  2. jujur tu penting =) in shaa allah

    BalasPadam
  3. haah abg ben, skrg makin yakin menulis. :) even simple2 je pun..

    BalasPadam
  4. memang x tahu spe yg bca..yg tggalkan jejak mmg adda tahu la..hehehe

    BalasPadam
  5. Lemah betul bab "penyampaian" makcik dayah nih kasaq banyaq orgnye.. disebabkan ikhlas sgt menulis habis tak ble nak cover segala kekasaqran yg ada.. heehee..

    BalasPadam
  6. tula betol. kejujuran bila menulis tu membuatkan org yakin dan percaya dgn kita.

    http://kakiberangan.blogspot.com/

    BalasPadam
  7. wah, pageview sentiasa bergerak 11 juta lebih wow!

    BalasPadam
  8. terima kasih

    jgn lupa singgah

    http://www.skeskekuz.blogspot.com

    BalasPadam
  9. saya pun yakin dah sekarang menulis.. tapi dalam hati terdapat sekelumit rasa yang takut, iya lah, kadang-kadang, niat kita lain, tapi dapat ke orang lain, mereka salah tafsir niat kita. huhuh..

    BalasPadam
  10. Setuju! Ada ubi ada batas punya. Kena sentiasa ingat tuh... :-)


    Terbaru dari Logokoko:

    [18SX] Biskut raya haram 2013!

    [U] Genggam burung

    [U] Mat motor pening

    BalasPadam
  11. salam

    thanks 4 sharing abg ben.. hehe..

    saya mohon kebenaran iklan dekat sini..

    Adakah SIMPANAN anda mencukupi?

    Pendidikan ANAK anda
    Simpanan untuk PERSARAAN
    Simpanan untuk KES KECEMASAN
    Modal untuk PERNIAGAAN
    Mengerjakan HAJI & UMRAH
    Pembiayaan PERUMAHAN/KENDERAAN

    http://deenazmee.blogspot.com
    https://facebook.com/deenazmee
    https://twitter.com/deenazmee

    BalasPadam
  12. tak peduli dah....tapi memang kena rajin jaja link blog...buat pertama kalinya...entry yg ini mencecah pv hampir 1k....

    http://dila79inperson.blogspot.com/2013/07/tragedi-anak-lemas-dalam-kereta-cuai.html

    ada sedikit rasa bangga sebab usaha agak berjaya....

    terima kasih ben atas sokongan yang selama ini disengajakan atau tidak...

    BalasPadam