Jenis-jenis ketupat dan cara nak buat ketupat !

by - Julai 23, 2013

 

Aku tercari gambar gambar jenis jenis ketupat ni .. Dan post ke FB aku .. maka , ramailah kawan kawan tanya camana nak buat ketupat gini .. huhuh.. Cari pasal betul aku neh !

Photo

Ketupat ni , aku amik kat blog Cikgu Shamsudin .. Manakala gambar ketupat kat bawah ni lak … dari blog lain ..

Photo

Hurm… Takde la pulak diajar camana nak buat .. Sat aku google cari blog pemilik gambar ni  ..  Ooooooo .. jumpaa dahhhh ….

Pak Tam yang buat ni.. Dia mmg mahir bab kraf ni .. Seorang chef juga .. huhu .. Blognya , http://paktam16.blogspot.com .. Haaaa .. Ada ke dia amik tempahan ? Aku tengok ada orang tanya tapi takde jawapan .. hehe.. mungkin kena email kot tanya ?

Ok , ni emailnya .. paktam16@gmail.com

Bagi yang berminat nak belajar buat ketupat lak .. Bleh ikut je gambarajah dibawah ni .. hehehe .. Aku pon tak teror.. Dulu cikgu ada ajar tapi yang jadi ketayap ! Dia suh buat ketupat ! hahahha..

You May Also Like

3 comments

  1. haha...mmg cari pasal.tertanya-tanya jugak mcm mana nak buat ketupat mcm tue:)

    BalasPadam
  2. Dlm family sy bapak sy je pandai anyam ketupat. Bljar anyam asik x jdi je

    BalasPadam
  3. tak reti den nak anyam ketupat.

    BalasPadam