Antara kereta atau set dapur ?

by - Julai 26, 2013

 

 

Bakat Qhaliff terserlah dalam kedua dua bidang ni .. Dia pegang stering , automatik keluar bunyi kereta lumba .. Kalau dia gi dapur , automatik dia punggah semua abis mak dia punya set masakan ..

Jadi , aku plan nak belikan dia mainan.. Antara hok ada stering atau hok yang ada sudip ? Bukan nak ajar dia jadi ganas atau lembut tapi dari situ nampak dia punya kreativiti .. Apa dia nak buat dengan menda menda tu ..

Aku nak kasi lego , aku risau dia buat taman dalam perut dia ! Jadi tak mo la kasi dulu .. hehehe ..

Mana sesuai eh ?

You May Also Like

8 comments

  1. sudip..kereta ni stakat main2 dua tiga kali bunyi jemu ler

    BalasPadam
  2. sudip.. haha... so biar bkat dia berkembang...... kalo abg nak test... beli dua2... tgok mana dia selalu main...

    BalasPadam
  3. bg je set brang dpur. hehe. tp qhalif kcil lg, klau da bsar msti nmpak dea berat yg mna hee

    BalasPadam
  4. Bagi dumb bell yang plastik le, biar lengan makin ketul-ketul.

    BalasPadam
  5. beli lego bagus untuk perkembangan dan idea imaginatif yang lebih tinggi.. ada byk saiz dan jenis lego yang bersesuaian dgn umur.. kalau untuk qhaliff.. boleh beli yg saiznya besar-besar. qhalif xkn telan.. lagipun melalui lego juga qhaliff boleh mengenal warna dan perkembangan )fine motor skill)otot2 kecil seperti jari qhaliff lebih baik..

    kalau BA beli ketiga2nya pun boleh.. knk2 perlukan byk n kepelbagaian jenis mainan.. yang boleh develop dia punya perkembangan.

    BalasPadam
  6. bagi dua2, barulah meriah sikit raya...

    BalasPadam
  7. Bagi je dua-dua. Bagi dia yang buat pilihan. Ceh

    BalasPadam
  8. saya undi LEEGOO..dulu kecik2 ada LASSY..dia bentuk 'A;,bentuk 'H',leh wat mcm2.

    BalasPadam