TELEKUNG OH TELEKUNG

by - Julai 26, 2013

 

-iklan-

Salam Ramadhan, hari ni negeri Selangor dan yang sewaktu dengannya bergumbira dapat cuti Nuzul Quran. Korang nengok lah jalan confirmed jamn tahap gaban punya. Kebiasaannya apabila orang Selangor cuti dan turun bersopping tambahan pulak dapat gaji dan duit raya COMING SOON. Jadi kepada orang KL yang juga dapat tempias cuti nie elok sangatlah gi sopping naik komuter, putra atau lrt.

Entry kali ni nak cerita pasal TELEKUNG VIETNAM akak yang memang hot..terutama yang HITAM sampai abis stok dah…tahun ni trend muslimat gi sembahyang pakai telekung COLOURFUL warna tak jadi masalah yang penting cover betul-betul nanti tak sah lak solat. Kita dah penat bertungkus lumus buat solat sunat tarawih 20 rakaat. Tapi ada jugaklah hamba Allah yang gi solat pakai telekung kat dalam pakai sleeveless tu..terbedik-bedik mata nie memandang memang tak TRANSPARENT tapi berbayang tu..rasa nak cakap jer “adik solat pakailah baju yang betul-betul sempurna walaupun kat luar dah tertutup tu. Pening betul tengok ragam manusia.

Untuk kali ni kita perkenalkan telekung sulam putih dan juga hitam (limited edition ni sebab tak dapat stok banyak dah). Bunga sulam 33 dan bunga sulam 36 ha ha kak long, mak long memang cantik lah..sampaikan mummy I boleh buat statement ..mak nak yang bunga memanjat tu belum ada orang pakai mulanya dia gak nak warna hitam tak cancel ambik warna putih. Agaknya segan kat member-member dia nanti terlebih vogue. Nanti cicit dia komen “moyang aku nie glam lah pulak”.

clip_image001

Apa salahnya nak glam Allah dah panjangkan umur dia sampai sempat tengok anak cucu kesayangan dia tu…(mesti perasan kalau dia tau aku citer kat blog popular).

clip_image003

Gambar nie atas ni pulak untuk orang yang suka dengan corak tradisional telekung Vietnam tapi dengan taburan lebih banyak bunga. Saya sangat sukakan telekung ni sebab kainnya memang lah sejuk flare, bidang lak besar. Jahitan muka kemas (Ikat belakang) dan kekek tu pulak lebar..Saiz memang untuk orang Malaysia yang gebu geban belaka. Kainnya bidang besar dan labuh InsyaAllah tak Nampak jari-jari kaki tu.

clip_image005

clip_image007

Telekung hitam biru turquoise yang sangat comel..cantik tau telekung hitam nie.

Nak tengok lagi terjahlah www.designmusleema.com klik kategori telekung sulam .Untuk Aidilfitri masuk order secepat mungkin kalau dah masuk minggu akhir ceritanya lepas rayalah baru dapat.

You May Also Like

0 comments