"Bang, guna otak , bukan siku !"

 

- Gambar dari Facebook

 

Mudah , kan ? Buat dulu tanpa guna otak pastu baru nak mintak maaf ? Budak dua org ni mmg suka cari publisiti murahan..

Aku harap ada tindakan selanjutnya dr pihak berkuasa. Kalau tak , ramai jer buat nanti. Tak kira la sapa yg buat , tindakan tegas perlu ada utk mengekalkan kestabilan keamanan dlm negara..

Tak leh kasi muka org yg cetuskan isu perkauman dan agama ni..

 

Gambar yg mencetuskan kontroversi ! Siap ada tanda halal lagi .. Hurmm..

Published with Blogger-droid v2.0.10

8 ulasan:

  1. kalau tindakan tak di ambil. mmg kerajaan tidak ambil berat langsung tentang penghinaan islam.

    BalasPadam
  2. dah byk kali buat...buat salah pastu mintak maaf...ni bukan ikhlas pun rasanya ..

    BalasPadam
  3. Suka hati dia je. Pastu yang beri komen plak sikit2 nak kaitkan ngan politik. Malaysia ni macam tak ada perkara lain yang lagi penting selain politik dan racism. Hmm..saya punya kawan cina dan india. kami dah macam adik beradik walaupun berlainan bangsa, agama dan fahaman politik. Housemate saya pon dari pelbagai fahaman politik, elok je duk sebumbung. Media yang banyak mainkan peranan actually.

    BalasPadam
  4. yup..mmg kne amik tindakan..xbley biar tlepas cmtu je..klu biar nnti ntah ape lg dorg buat pasnih..geram je tiap kali tgk muke dorg nih..adeh

    BalasPadam
  5. banyak kali isu sebegini berlaku.. Timbul tanda tanya, apakah tindakan yang diambil pihak berwajib ke atas mereka2 ini..

    BalasPadam
  6. haha, lama tak menempel di ruangan komen bro Ben... I blogged about something similar... really hopes that budak 2 ekor ni kena hukuman yg setimpal tp klu dah buat video minta maaf biasa lepas je... tak gitu... cam mudah je...

    http://jahnscar.blogspot.com/2013/07/jurnal-ramadhan-jahn-4-bak-kut-teh.html

    BalasPadam
  7. Kita mesti berbicara dari hati ke hati untuk ciptakan kondisi yang sejuk dan damai. Semua orang suka dengan suasana yang aman, damai, dan sejahtera. Berbeda-beda tetapi tetap satu jua. Salam cemerlang.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009


Dikuasakan oleh Blogger.