Segmen : Blogger dan media sosialnya ! - BEN ASHAARI

Isnin, 6 Mac 2017

Segmen : Blogger dan media sosialnya !

 

Bila sebut blogger , mesti ada yang pandang sebelah mata ! Keyboard warriorlah.. sembang kencanglah.. kaki penyebar fitnahlah.. Fuh , macam macam la gelaran untuk blogger ni .. kan ? Diorang suruh kita ni sabar je la dengan semua tanggapan tu. Yelah , apa lagi yang boleh kita nak buat selain bersabar kan ? Takkan nak mengamuk membakar sampah sarap di belakang rumah tanda protes , ye dak ? Hahahaha..

Ok ok .. Pagi ni , aku nak buat segmen kedua. Kali ni nak buat terbuka. Memandangkan ada yang mintak aku buat secara terbuka tanpa ada prejudis.. senior atau junior gitu !

Kali ni aku nak tanya soalan.. korang jawab. Soalan berkaitan dengan media sosial yang semakin panas ! OKeh ? Ready ? Ingat.. setiap segmen ada tarikh luput ! Sapa hantar selepas itu , aku tak layan dah yer.. kena tunggu segmen lain lak.. wokeh ? Jangan sentap..jangan marah !

Jom… kita mulakan..

Syarat syarat nak join :

  1. Sila buat satu entri khas yang bertajuk ‘ BEN ASHAARI NAK KOREK RAHSIA MEDIA SOSIAL AKU  ! “.
  2. Letak gambar ni.. dan letak caption di bawah gambar BEN ASHAARI NAK KOREK RAHSIA MEDIA SOSIAL AKU  ! dan backlinkkan ke entri ini.
  3. image_thumb2
  4. Sila jawab soalan berikut dengan panjang lebar.
    • Kenapa anda jadi blogger ?
    • Dikatakan sekarang blog tidak lagi relevan dan akan pupus dari internet . Apa pendapat korang ?
    • Antara blog , Facebook dan Instagram , mana satu medan pengiklanan yang lebih berkesan bagi korang dan kenapa ?
    • Blogger sering dikaitkan dengan ‘perwira papan kunci’. Bagaimana nak menafikan dakwaan ini ? Apakah yang perlu blogger buat ?
    • Apakah Facebook dan Instagram anda. Sila letakkan link. Kengkawan nak follow..
  5. Ok.. siap ? Sila post link entri anda di ruangan komen ni… Yang tak post , anda kerugian ! Huhuhu..
  6. Tutup penyertaan , jam 12 tengah malam ini.. 6/3/2017

Cepat cepat.. !

15 ulasan:

  1. 1st time baca post BA buat segmen.
    Segmen lain dari yang lain

    BalasPadam
  2. http://umminani.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media-sosial-aku/

    BalasPadam
  3. wow ada segmen... nak join sat lagi

    BalasPadam
  4. fae join!

    http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

    BalasPadam
  5. alar...sibuk je nak tahu rahsia...
    nah..g korek.
    http://www.ceritashark.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

    BalasPadam
  6. join..hehehe..

    http://www.ceritaejoy.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

    BalasPadam
  7. http://www.syuhadasalleh.my/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

    BalasPadam
  8. Dah join! : http://mamakembartiga.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media-sosial-aku.html/

    BalasPadam

  9. Bonde Join....

    http://www.bondezaidalifah.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

    BalasPadam
  10. saya dah join boss

    http://saidila.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media-sosial-aku.html/

    BalasPadam
  11. http://shiqeensattar.com/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media-sosial-aku/

    sorry lewat paste kat sini huhuhu...

    BalasPadam
  12. salam.. dah buat semalam tapi xlepas nak bukak url..

    http://www.linazlina.com/2017/03/ben-ashaari-nak-korek-rahsia-media.html

    BalasPadam
  13. Alaaa.. tak sempat nak join..hihuu..

    BalasPadam

Dikuasakan oleh Blogger.