Akal budak !

Hari ni kitorang ke KB ... kitorang tu aku ngan wife aku ... anak buah wife aku yang baru 5 tahun pun terjebak ikut .. Miera namanya ... siap teriak kat umah tadi tamo g sekolah sbb tau kitorang nak kuar ke KB hari ni ..

Plan ke KB nak cari baju batik memandangkan baju batik kitorang dah berkurun lamanya tak tukar .. asik asik tu jee ...

Dalam kul 2 petang , kuar la kitorang ... sampai kat KB , terus g pasar di mana kat situ banyak jual baju batik , kain batik dan macam macam lagi la ... murah ? huhu .. tersangat murahnya ... kali pertama aku g kb dulu aku tertipu dek penjual baju batik di sana... skang aku dah tau kat mana nak cari baju batik dan kain tudung bawal yang murah ... huhu


Memula semuanya berjalan lancar sampai la si Miera wat hal yakni kakinya sakit ... Katanya laaaa... memula ok jer ... tak pasal pasal aku kena dukung .. bukannya ringan .. berat gak budak neh .. nampak je halus .. aku ngan beg sandang yang berat , dipanahi dek kepanasan matahari , kena dukung dia lagi .. huwaaaaaaaaaaaaa.. berpeluh peluh aku ...

sempat beli baju batik je kitorang .. terus aku ajak balik ... wife aku ajak g minum dulu .. ermm aku cadangkan g Tesco jer .. dengar kat si Miera tu , terus ceria... memula tu dok merengek kata sakit kaki ... lenguh kaki ... huh...

Aku cakap kat Miera tu , tak yah g .. ajak balik jer .. Huh .. terus hilang keceriaan dia .. Aku tanya dia .. nak balik atau g Tesco ( soalan bodoh ) ... Sah sah la dia nak g tesco ...

Sampai Tesco .. aku perhatikan dia ... elok jer dia berjalan !! .. huh .. diperkudakan je kitorang ni dek dia ... Order makanan ... aku cari port duduk berhampiran tempat mainan kanak kanak .. saja nak uji si miera ni ...

Mata dia asik memandang ke tempat mainan tu ... Aku wat dek .. aku mengonlinekan diri ... huhu . Aku tanya miera .. " nak main tak ? " ..soalan bodoh ..

" Nak " .. cepat je dia jawab ..

" kaki sakitkan ? " aku tanya dia

" Eloh doh " dia jawab tanpa rasa bersalah

Aku tau dahhhh ... mmg sajaaa dia wat hal tadi sebab nak keluar cepat dari pasar tu ... panas dalam tu !

Pastu wife aku g cari barang manakala aku lak jaga si miera ni ... dia g main kat situ .. huh .. berjaya gak dia mengoda wife aku ..

Teringat semasa dalam keta tadi .... Membebel laaaa dia dalam keta tu ... cair taik tinga aku dengar sora dia ... Aku suh dia diam ... hanya boleh diam untuk 5 saat pastu berbunyi semula ..

Aku pasang radio ... " Che Ben ... pasang la lagu nasyid " .. huh

Aku bukak siaran omputih ... hehehe ..saja jeeee kasi dia panas ... hahahaha ..

Dia wat selamba jer .. pastu mula menyanyi ... lagu nasyid !! ARghhhhh ...

Macam macam tul akal dia ... Ni skang kat KFC .. dia ajak makan kat situ lagi padahal tadi dah makan ... dia bukan nak makan sangat tapi nak mainan yang dijual kat situ ! Tau sangat dah .. hahahaha .. nasib baik tak jual .. so dia makan je la ayam .. hehehe ..


11 ulasan:

  1. haha..tesco?udah lame x jejak g sane..

    kain tudung bawal kt mane yg murah?
    kt pasar mahal ek?kena pndai cri kedai kot..

    BalasPadam
  2. hehehe..

    comel dak tu..

    teringat tym kecik2 hingusan dulu2

    'na maen na maen'
    smbl hentak2 kaki..

    hehehe

    BalasPadam
  3. haha.
    biasa la tu bdk2.
    mmg nakal.
    tp bijak.
    duh.

    BalasPadam
  4. ahaha
    budak2 mmg
    anak buah sy yg 3 thn pn akal mcm2
    pandai sgt
    huhuuhh

    BalasPadam
  5. mak kte slalu cerita time kecik2 kte mcm ni lar.. ^_^ rindu kt mak n ayah..
    tumpang lalu di sini ye..ihihi

    BalasPadam
  6. Alahh..bukan selalu nak "manje2"...budak2 pun dia pilih orang juga, bukan main harung semacam.

    BalasPadam
  7. budak2 skang semakin petah dan cute mute!!!

    ~ nice blog incik ben!!

    BalasPadam
  8. salam Ben.
    semua budak mcm tuh ler..
    lagi satu..dah dapat brg2 yg dia nak..kompem dia melalak ajak kita balik...mcm2 alasan....akal panjang..kita yg dikenakannya setiap masa..epyyyyy olidayyyyy..

    BalasPadam
  9. Salam, perangai Miera tu smalah dgn si comel saya, kalu cari brg kita.. asek penatlah, sakit kakilah.. jumpa playground terus baik..

    BalasPadam
  10. hehehe..akal budak.. memang 'celika'
    dia sebenarnya suka kat che ben n wifenya tu.. very da sporting..
    bagus..bagus.. kenakan lagi pokcik ben tu.. ;p

    BalasPadam
  11. kawan sya ckp sy org KB murtad sbb sejak tesco beroperasi sy cuma penah jejak kaki kat tesco tu 2,3 kali je. padahal sy mmg duk kt kb. 10 minit dh blh sampai dh..

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI