Salam .. Selamat Pagi ..

by - April 28, 2010

Huhu... awal aku ari ni .. ni dah kat Erl Putrajaya dh .. wife kena g Penang.. so dia menuju ke KLIA dan aku menuju ke bandar tapi sama sama tunggu kat stesen la..

Keluar rumah tadi kul 605 dan aku ada 15 minit untuk sampai ke stesen.. apa lagi ..menderu laa... Bila sampai kat stesen , lazimnya aku akan turunkan dia dulu tapi kali ni tak .. sama sama turun .. Satu kesilapan lak tak turunkan dia sebab aku ternampak ada satu keluarga sedang menuju ke kaunter tiket .. kekeke.. mesti lambat tu nanti ... dah la sorang je operasi tiket tu ..

Aku suh wife g cepat .. turun dan jalan denga sepantas mungkin.. hehehe .. kang terlepas lak ..letih nak menunggu .. Manakala aku parking kereta ..Lepas selamat parking , aku berjalan menuju ke kaunter tiket .. Bila dah nak dekat kaunter , aku tertanya tanya .. " aku kunci pintu ke tak ni ??? " .. Hurm.. takkan nak patah balik ?? Jauh dah ni.. aku nak serah kunci kereta kat wife lagi ni .. camana ek... hurmmm... akhirnya aku buat keputusan ... patah la balikkkkkk ... huk huk huk .. pagi pagi dah senaman .. berlari lari anak gak aku ...

Bila sampai kat kereta , mmg kunci.. aku dah check sebenarnya lepas aku parking tadi tapi disebabkan perasaan was was , maka tertipu dek kerja setan tu ... haih.. selalu gitu ..

Perasaan was was ni adalah satu kerja syaitan untuk menyesatkan umat Adam ... senantiasa bagi kita dalam keadaan tidak tentu , curiga , was was , tidak yakin pada diri sendiri .. hurmm ...

Alhamdulillah... wife pun dah naik .. aku pun tinggal lagi 2 minit nak berlepas.. hehehe... jumpa nanti kat opis ek... salam ... jgn lupa sarapan ... hehe.. aku ? ada makan free pagi ni kot .. insyaAllah ...

You May Also Like

9 comments

  1. Salam Ben...amboi..pagi-pagi dah nak kenakan Azila ye????

    Makan free? Ada function ke? Nak jugak....

    BalasPadam
  2. emmm saya pun selalau alami masalah niieee... dah kunci pintu kereta.. jalan jalan masuk rumah.. leh lupa... dah buat itu ini then lupaa.. itukan encik ben namanya usia dah menginjak ke .........


    hheeheheheheheheehehe

    p/s n perasaan was was yg diterbitkan dihati kita oleh syaitan itu memang tidak boleh disangkal.. terutamanya dalam solat n pekerjaan pekerjaan yg mulia....



    semoga hari ini adalah hari yang cambest utk semua...

    hari yang tanpa was was... :D

    BalasPadam
  3. huh,tue antara masalah yg sy slalu hadapi bila parking kete..dah jln jauh2 br teringat kete dah kunci ke blom..adoyai..bro,meh la singgah belog sy.. http://cerita5zal.blogspot.com

    BalasPadam
  4. selalu tak ingat dah kunci belum eaaa.. hehe

    BalasPadam
  5. pagi..slalu gak lupa kunci keta..n penah la jugak dvd player kena curik ..hu huuu..bagus jadik En. Ben,biar bersusah2 ulang 2 3 kali asal keta xkena curik..

    BalasPadam
  6. betul tu, perasaaan was2 tu gangguan syaitan, cam akak slalu sgt dok pikir akak off tak iron, selalu sgt dah, kalo g check..sah2 mmg dah off pun, tp perasaan was2 tu...buat kita pkir 30x...on ke off...hampehhh

    BalasPadam