GENGBLOGGER : Kalau dah bagus , bantulah yang baru ! Bukan Gelakkan Blogger !!

by - April 26, 2010

Rehat sat dari jelajah ... tak kije aku ari ni sebab terlewat bangun .. jam tak berbunyi.. subuh pun tah ke mana .. syaitan syaitan .. Baru 3 hari wife takde .. hahaha..kalau seminggu ? ahahaa.. aku malas nak balik umah mak aku ... bukan malas per , kat sana pun adik aku dah duduk sementara sbb dok berpantang .. hehe..

Kerja .. hurmm .. serius , lately aku mmg down sangat pasal kerja ... kenapa ? hurmm ..biarlah aku je yang tahu .. Nak cari kerja lain ? Aku tak bercadang dah nak kerja ngan orang dah .. aku nak buat bisnis... bisnis apa ? Aku dok pikiaq gak .. Ok ok .. aku tamo berbicara tentang kerja ... wat sakit pala jer .. last last aku take over je famili bisnis .. lagi best ... 24 jam bleh berblog .. korang mesti muntah darah tengok entri aku setiap minit .. hahahaha

Aku nak berbicara tentang dunia blog ni ... Semalam ada seorang sahabat memberitahu aku tentang kebelagakkan seorang blogger lama di GB .. Kira blogger lama ni berlagak otai la... caittt...

Ni la melayu ! Takat naik dalam ni berlagak dah .. belum jadi Bill Gates ! Kalau jadi Bill Gates ? Aku rasa silap silap tukar warganegara tu .. huh.. poyo... Kalau takan dengan BLOG ni , dah nak bangga , SIMPAN !! Ko bukannya buat satu perisian yang mana satu dunia pakai ! Ko sendiri pun buat blog guna perisian orang ! Canggihkah ? Sudahlah .. simpan jer...

Orang berblog ni sebab nak cari satu kelainan dari dunia realiti .. Nak keluar dari dunia haru biru tu ... Disamping mencari rezeki .. Ni tak.. dok kutuk sana sini .. bukannya nak membantu ! Kutuk lagi ada laa...

Baru kawan ngan blogger dah berkurun lamanya , dah perasan bagus ... Eloooo... tolong ok .. takat popular dalam dunia maya ni , simpan .. Berblog pun tunjuk gambar katun ... Maklumat ? Maklumat pe ?? Baca dari blog sana sini ..korek dari web sana sini pastu nak kata info tu dari diri sndiri ? Hahahaha .. pls laaa wehh ... jgn wat aku tergelak ... er...gelak dah pun ..

Dah dah ... aku malas nak bebel pagi pagi ni .. ermm..nak masuk tengahari dah ..Mesej pada BLOGGER YANG BERLAGAK OTAI tu , tengok cermin ...LU MELAYU .. GUA MELAYU ...LU BUKAN BILL GATES .. oke ? Takat fofular je , lom menjamin lu BILLIONAIRE ..kalau jadi Billionaire pun , ADA WA PEDULIK .. kecuali laaa anda dijaminkan ke syurga Allah ...

Wallahualam ...

You May Also Like

39 comments

  1. betul2x...... bantulah blogger yang baru ni2...

    BalasPadam
  2. Salam tengahari Ben...bawak mengucap banyak-banyak. Marah sungguh kedengarannya, naik takut akak.....

    Walaupun tak ada info, beratus orang buka blog Ben tiap hari, buat apa kalau bagi info yang cedok sana-sini pon...Takat nak tiru, balik ke bangku sekolah la....

    Dah agak dah...mesti budak ni tak bangun subuh pasal akak on-line dari 2am - 8 am tadi and the last time akak buka, masih tak ber-update.....Dah check pokok????

    BalasPadam
  3. huhu,,, tetiba rasa nak bz bodi nak tau siapa la yang berlagak tu..

    ta baek berlagak2 ni.. tu dah riak takabur.. tinggi diri..


    pssst... encik ben nak wat bisnes ape? moga berjaya tau! ^_^ amin..

    BalasPadam
  4. baek ben....aku akan berusaha bantu yg baru....

    BalasPadam
  5. salam ziarah.
    newbie membaca kejap, buat tambah ilmu.

    BalasPadam
  6. camtu punya orang pun ada eh! herm..manusia...manusia..ptt saling mmbantu! haish..!

    BalasPadam
  7. marah sungguh...huhu~
    lek2.. biasa la tu. manusia bila da naik skit mane nak pandang yang bawah. bila kat bawah baru nak sedar. so kite jadikan pedoman jela...

    BalasPadam
  8. ekekke lela pn br lg ngan GB nih td pun dh de yg tya camne nak join GB...so gtau je la pe yg patut buat

    BalasPadam
  9. erkk..sape tu?takutnya...aku ada gak post katun2 bagai ni incik ben..aku ke org dimaksudkan??

    BalasPadam
  10. salam ben..betui tu ..jgn lah gelak kan kami yg baru nak belajar nie.
    walupun kty lama dah berblog.tapi baru aktif tahun lepas..masih perlukan bimbingan..

    tak baik gelak kan org..huhhuuh..
    sapa lah blogger otai tu..

    BalasPadam
  11. Salam Ben!

    Kedengaran Ben sungguh popular dengan segment Bro ya.. tahniah diucapkan, dan pada posting bro kali nie, mmg agak mendukacitakan jika ada blogger yg BERLAGAK OTAI nie.. ssh kalaw ade org mcm nie..

    yours
    SH

    BalasPadam
  12. tolong kami..bantu kami..
    kami blogger...blogger baru..

    (sila nyanyi mcm lagu anak yatim p-ramlee.):P

    BalasPadam
  13. kalau dia popular, ngape kak jie tatau kes ni Ben?

    Betul ke dia populer...hehehe

    apasal lah kes sensasi je korang diam2 tak moh share2..tak leh jadi ni, nk kena pasang spy gak ni

    BalasPadam
  14. fuhh. Rileks rilekss. huuhu orang sekarang kan memang pelik2, perasan bagus la apa la. Biarlah dia mcm tu, janji kita yang lain ni sudi bantu membantu yg lain jugakk :D

    BalasPadam
  15. sapalah tu yerr??

    kecik ati mami kalau depa nak gelak2kan blogger2 baru cam mami ni..kawan2 pun baru sekerat dua..huhu..
    tu mesti kes dpt duit nuffnang berjuta2 rupiah..adeh!!!

    BalasPadam
  16. Salam Ben, tabahkan hati..akak rasa akak tau gak sape orngnya....ada gak terbaca coretannya...geram juga, dok kutuk orng...tapi biasalah kalau dah jenis orng mcm tu,style bagus je...biarkanlah dia...moga dia sedar diri suatu hari nanti...yg penting kita buat kerja kita dngn ikhlas...

    BalasPadam
  17. Betul tu bantulah blogger lain..
    Cam blog akulah.. Nak kata baru tak baru tapi cam tak best je kan.. :(

    http://ligakampung.com

    BalasPadam
  18. agak releven kemarhan en.ben disitu ^^

    BalasPadam
  19. hmm.. tulah ada juga saje test2 kat 1 blog yang glamernya sedang2 aje tu, saje bagi komen dan kengkadang tu ada pertanyaan...
    berbakul2 jugak la komennya..
    tapi haremmm.. takde respon.. tapi kita paham la, dia mungkin layan mereka2 yang dah lama mengenalinya kot..

    BalasPadam
  20. hmmm... saper yer?... tringin gak la nk tengok...

    BalasPadam
  21. Salam ben
    Kak N juga blogger baru..minta tunjuk ajar dari yg lebih ariff dlam dunia blog..
    Tujuan berblog adalah untuk mencari ramai lagi kenalan walau dimana jua..(bukan cari musuh).. nak sharing apa yg patut (bukan showing)..seronok bila dah ramai kawan walau blog kak N belum jejak usia setahun lg..aminn

    Ben..be cool ok..org nak berlagak tu x kemana pun..harap akan diberi petunjuk oleh NYA..wallahua'lam

    BalasPadam
  22. salam ... erm..pada yang baru komen kat blog ben ashaari , terima kasih bebanyak yer .. teringin nak kembali ke blog tu ..huk huk ..tapi ni makan pun belum ..pagi pagi dah jelajah blog orang .. sampai ke tengahari .. cam bekerja lak ..

    entah ler.. manusia ni macam macam perangai ... cuma matang ngan tidak jer

    BalasPadam
  23. sape blogger itu bro??? sungguh tak bertamadun dia punya atitude..hoh..
    (+__+")

    BalasPadam
  24. tak suke org berlagak nih...huu~

    BalasPadam
  25. dia bukan popular kut..dia blogger nakal..

    siapalah agaknya yang bikin panas sama ben ini..tak pasal-pasal kena bebel..hehe

    sabar bro, ramai lagi blogger yang support blog ben ashaari ini :)

    BalasPadam
  26. aku blog guna gambar kartun tp aku tak popular so bukan aku ler, rasanya dah tau sape... dia guna blogspot ke wordpress?

    BalasPadam
  27. huhu suke dgn semangat bantu membantu en Ben tuh... tak suke dgn org yg berlagak otai yg prasan fofular tuh...

    BalasPadam
  28. 2 la pasai..blogger2 otai nih bla dh fofular mna nk lyn sgt blogger2 yg bru lg cm sy nih..dorg akn lyn yg mna dh dikenali ramai n top je cm en ben nih..hikhik..guwau je..ilmu perlu dikongsi,bkn kemahsyuran yg ingin dicari..igt 2 semua blogger..=)

    BalasPadam
  29. salam ukhuwah BS.

    setujuuuu dgn pandangan BS!!
    bgilah semangat dan peluang utk sama2 memeriahkan dunia blogger nie..kita kongsikan dan kita sama2 bantu...apapun saya terima pandangan dan perhatian diberi kerana saya masih bertatih dgn dunia siber ini.
    mhn tujuk ajar jua adenya

    BalasPadam
  30. tsk..tsk..tsk..ko bukan bill gates,aku pun bukan bill gates..

    BalasPadam
  31. uik,..siapakah?

    hopefully wife cepat2 balik yek..sian lak.

    BalasPadam
  32. sabaq
    bior org buat, jgn kita yg wat

    BalasPadam
  33. saya budak baru belajar..
    kalau salah tolong le tunjukkan...

    BalasPadam
  34. bengang je baca ni..siapa mangkuk tu?nk thu juga..sng nk blacklistkan dia..huuuhhh

    BalasPadam
  35. sabar ben...aku takut terbakar lak laptop aku sbb entry ko...hehe...setuju sangat la ku...kita kenala bantu membantu...barulah kita lebih maju n kuat...pk2kanlah...

    BalasPadam