Mereka Ini Pandai Berpura-pura !

by - April 28, 2010

Kebelakangan ni aku jarang tengok tv sebab dok bz ngan blog aku .. Malam ni aku teringin lak nak tengok .. Bukak sana sini . takde citer best ... Last last aku bukak je TV3 .. Tengok ADUAN RAKYAT .. Mmg aku minat ngan mamat ni ... Tegas orangnya .. kalau la dia buat blog , sah sah top ten dalam malaysia ni arr ... Ke dia dah ada ?? Aku je yang tak tau ... kekeke.. er.. korang tau ke sapa aku cakap ni ? Adeh... Mr. Karam Singh Walia.. korang niehh ...

OK ok .. jadi malam td diorng g ke JB ..Satu taman ni .. mmg kesiannn ... kesiannn... longkang tersumbat .. aedes bermaharajalela wehh... Jadi , Mr. Karam Singh Walia ni pigi sana laa.. habesss... dia aku tengok muka sudah macam mau hangin wooo .. Mana tak angin , senang senang dia kaut air dalam longkang tersumbat tu , jentik jentik macam anak ikan talapia !! Perghh.. bayangkan laaa kalau kena saman ? Sekor jentik jentik berapa samannya ??? Mau jual rumah beb !!

Sekali ini Mr. Karam sudah kasi jelajah itu MAJLIS PERBANDARAN JB ler.. ekekeke.. dan dan masa tu gak buat mesyuarat .. panggil abis semua pihak terbabit turun .. Baru nak amik tindakan wehhh !! Sebelum tu ???

Menurut penduduk yang ditemuramah , dah berpuluh kali pihak berkuasa datang amik laporan.. tapi harammmmmm ... takde tindakan ! Sampai tah berapa ramai mati pun macam tu gak ... Bila turun MR. Karam Singh Walia ni , bersama sama krew tv nyer.. baru nak buat kije ?? Sebelum tu wat per ? Main golfkah ? Yang bestnya , setiausaha dia tak tau apa apa ??? Terperanjat ? Alooo ?? Takkan takde sapa buat laporan? Siap tunjuk artikal dlm suratkhabar tu ! Takkan tidur kot PRO MBJB ? Ayoyoyoo...

Pasni , kalau nak repot apa apa , aku rasa panggil Mr. Karam turun lagi baik arr... Diorng suka masuk tv .. baru nak tunjuk buat kerja .. haih... dunia glemer ... ekekekke

p/s : buat blog pun glemer apa??? hahahahha

You May Also Like

20 comments

  1. naisee^^ stndrt kebanyakan PBT slalu camtu...bila da kena serang dgn media bawu nk amek tindakan kononnya prihatin...

    BalasPadam
  2. tahu takpe.
    hoho.
    siapa la pulak pelapis karam singh walia lepas ni.
    hohO~

    BalasPadam
  3. ha ah betul tu. tengok pas Karam Sigh Walia report baru takot2 haha

    Sambil Berblog Korang Buat Apa Ey?

    BalasPadam
  4. biasalah tu bro... bila dah terhantuk baru terasa sakitnye... :)

    BalasPadam
  5. meh kita tlg hantuk lagik...hee~lagi sakit lagi ingat

    BalasPadam
  6. seyes mmg best Mr Karam Sign ni...
    lau balik mmg nak follow..rncgn dia..

    BalasPadam
  7. kalau nak wat aduan, sila lah panggil karam singh walia...ha..kang dah kena..hehe

    BalasPadam
  8. tak pernah lagi tgk rancangan tu..lepas ni boleh la usha2

    BalasPadam
  9. sudah terhantuk baru la nak gelabah!
    kalau tak ketuk buat endah tak endah!

    BalasPadam
  10. huh! dorg mmg mcm tu. report polis pn tak jalan, masalahnya kdg2 polis pn tak nak terima aduan! mmg sume nak masuk tv! venchiii vetulll la. itu nak 1 malaysia rakyat didahulukan pencapaian diutamakan? boley belahhh! hah. geram ni. huhu

    BalasPadam
  11. tertarik dgn gaya tangan dan peribahasa dia.,,hehe!!

    BalasPadam
  12. kadang2 tengok macam susah nak cayer. betul ker tak buat kerja or something else.. ish..ish..ish

    BalasPadam
  13. abang ben..karam singh tu bagi peribahasa apa kali nih?haha

    BalasPadam
  14. tengok juga segmen tu. dah la tengah makan, geli plak tengok longkang tersumbat tu.

    p/s : Mr. Karam Singh Walia terbaek !! :))

    BalasPadam
  15. (out of topic)

    Saya sudah buat entri untuk diterjah. TQ! :)

    http://hamiasraff.blogspot.com/2010/04/terasa-ingin-diterjah-juga-blog-tak.html

    BalasPadam
  16. rancangan tu bagus,,

    terbakar kapur nampak asabnya

    terbakar hati saper yg tahu,,hehehhe

    BalasPadam
  17. yelaa! serius diorang ni tidur je.dah nak kecoh masuk tv baru nak berlakon bertindak efisen selesaikan masalah.hehe

    BalasPadam
  18. betui betui betui.. sokonggg .. bak pepatah melentur buluh dari rebung .. ceh ...

    BalasPadam
  19. hehe.....nk ganti karam singh walia lah....teringin.hehhh

    BalasPadam
  20. @ardinihumaira
    betollah, bila penduduk komplen ada masalah, tak settle kan. bila tv3 terjah baru terpinga-pinga nak carik masalah. masa tu lah baru sebok2 nak wat keje....

    BalasPadam