Terfikir..Bagaimana Agaknya..

by - April 27, 2010

Lupa nak bagitau ..projek ke Johor terpaksa ditangguhkan kerana Siti Rahayu ada projek X-Ganaz .... 4x4 punya adventure.. perghhh.... ni mesti bawak banyak biskut IKO ni.. hehehe..

Berbalik pada topik utama... dari semalam aku terfikir ... bagaimana agakanya yer ... pada yang ada pengalaman , boleh jawab yer ..

1 ) Belajar dengan bf/gf satu kelas ? Best ke atau memboringkan ?

2 ) Bekerja satu pejabat dengan gf/bf/suami/isteri ? Bestkah ?

3 ) Bos anda adalah Suami/Isteri anda ... Boleh ke terima kalau kena marah ?

4 ) Bekas Suami/ Isteri /gf/bf , satu pejabat dengan anda ?

Haaa.. takat tu je aku terpikir .. camana ek ? Kalau aku ?? Tak besttttttttttttttttttttttttttttttt....

You May Also Like

23 comments

  1. uhhhggg..no..no..no...jik taw jijik....

    BalasPadam
  2. mungkin seronok dan mungkin jugak tidakkkk.....

    ada pro n consnya ben....

    so far ain tengok ofismate ain ngan hubby dia ok jer kerja bawah satu bumbung....hehehe...

    BalasPadam
  3. okeh je..gi keje pun senang :)

    BalasPadam
  4. persoalan yg tuk 1 n 2 tu saya suka..hahaha..
    yg 3 n 4 xbest kowttt..

    BalasPadam
  5. best gak..BF satu kelas.. ;)

    BalasPadam
  6. x best x best.hehehe..rase tak nak p keje kalau x bf same tempat keje

    BalasPadam
  7. Kalau aku:
    soalan 1)Best-misti time ni cuma fikir seronok je..boleh la main jeling2 kan he he he.

    soalan2)x Best-cos aku nak privacy..x suka orang perhatikan aku.

    soalan3)X boleh terima-tak sanggup tengok dia kena marah dengan bos.atau biao dia tengok aku nanes2 kena marah.

    soalan4)Kalau boleh tak nak la, kalau terpaksa ok je.

    BalasPadam
  8. i just ade pengalaman dalam kelas je... memang best.. kalo dia tak mai kelas, i pun tak pi jugak... kalau die kene marah ngan cikgu, i akan kata "CIKGU!! jangan marah die!! bagi je plempang laju2...!"

    tu kalo dah breakup... hihi


    komen entry i juga ye.. klik laju-laju link nih >>CARA MEMBUAT LINK DARI RUANGAN KOMEN KE ENTRY U ALL.... BOLEHLAH KITA BERBALAS KOMEN KAN?..HIKHIK



    BalasPadam
  9. kalau utk perkembangan produktiviti kerja sebenarnya tak beberapa sesuai jika pasangan dalam satu tempat kerja. Banyak buruk dari baiknyer.

    itu sebab kerajaan tak berapa membenarkan suami isteri satu tempat kerja malah ader yang salah seorangnyer kena berhenti..

    BalasPadam
  10. betoi x best... pengalaman mematangkanku....

    BalasPadam
  11. tak best.
    setuju!!!
    nanti bosan.
    ;)

    BalasPadam
  12. dulu pernah kerja dgn bekas bf..payah gak ..mana2 pegi ade je muka ..dia..huhuuhuhu

    BalasPadam
  13. Salam ben...\\

    Kat opis neh ada laki bini dari bahagian yang berlainan tapi kalo masuk meting sama2 arr.. So kalo bini ker laki kena marah ngan bozz, terkebil2 ajalah kot.

    Cik Ben kim salam kat Amirulhadi bin Mohd Razali yea

    BalasPadam
  14. bergantung lah..but raser2 best kot..he4..

    BalasPadam
  15. bosan + segan..
    tapi best jugak taw..dulu masa f2 pernah sekelas,,
    tp bukan bf la,,
    suka je,,then,salu maen mata dlm kelas,,haha
    sweet bila ingat balik..
    xD

    BalasPadam
  16. en ben..sy ngn bf dlu stu klas ms kt matrix..sgt sonok,bkobar2 nk pegi klas...n plg besh xde owg pn yg pasan ktorg kapel..sbb ktorg kapel scra diam2..brkaitan dua jiwa gtu..hik..pas abes mtrks bwu ktorg expose..mrh kwn2 especially bdk2 klas..dorg cm xprcya..sbb sy pndiam dlm klas,n ktorg xpnh date dlm mtrks..:)..eh,mnjwb soklan ntah??:P

    BalasPadam
  17. ermm..
    xbest la..
    nnt xbebas..
    ade aje pemerhati..
    n nnti xleh nk share cite opis kt psgn...
    kalau ex 1 opis, lagi la nk elakkan...
    boleh jd gadoh pulak nt....

    BalasPadam
  18. Salam Ben,

    Wahahaa..soklan ni macam tau2 jek nak kenakan kat akak eh..
    Akak jawab yg no (1) n (2) la kiranya yea..

    Akak dari mula kerja sebumbung dengan tunang, pastu jadi suami-isteri..hehee..Pada akak, kalau setakat kita kakitangan bawahan ni xda apa masalah pun, kalau orang atasan yg byk pegang rahsia pasal projek ke, tender ke, kewangan ke...maybe x berapa baik, takut pi meeting, debat2 dlm meeting, gaduh sikit, balik rumah terus mood engkau engkau, aku aku..alaa x best laa kan..

    Tapi kalau golongan pertengahan cam akak n suami ni, xpernah ada masalah pun...lagi senang ada laa..wakakaa..pi keje sama, time punch card sama2, balik sama2, cuma time minum jek x sekali, masing2 minum dgn geng sendiri ler..Bagusnya, kalau time balik, asben siap tunggu jek then jalan sama2 ke parking...x bagus ke camtu? Boleh mengeratkan lagi hubungan, kalau org lain jeles/perli asyik tengok muka isteri/suami x jemu ke, cakap kat diaorg "Ha, lebih baik tengok muka isteri/suami, xpun nnt nak tengok muka org lain pulak, x dpt pahala..wakakaa...bkn senang nk dpt kerja camni" hehee..Kalau gaduh pun kat rumah, kat ofis kitaorg profesional, xda org tau pun..Yang jadi susah, kalau hal ofis bwk ke rumah atau sebaliknya..terpulang kepada individu..

    Ni sekadar pendapat 10sen dan ikhlas dari akak...malas la nk ulas pjg2..kang Ben kena letak entry khas pulaksss..Apapun, akak bercakap berdasarkan pengalaman..xda apa gangguan pun selama ni..masing2 tau kedudukan bila berada di ofis..Balik rumah citer lain laa pulak..kan, kan..

    BalasPadam
  19. Waaaa....panjang lebar ulasan, boleh buat satu N3 baru!!!, yelah "pakar" gitu....Ben, siap2 lah yea, kak ummi nak tanggung semua percutian koo org berdua ke Pulau Tioman, tapi kena tidur dalam bot lahh, itu kata dia...hahahah.

    BalasPadam
  20. susah gak...x privasi kot...

    BalasPadam
  21. ok je saya tgk parents saya cmtu..
    tapi kami yang bosan.setiap waktu bercerita kisah di opis.xda story lain.n mereka department lain

    BalasPadam
  22. Ben,
    Xpa la eh...akak tanggung belanja, Ben bayarkan..wakakaaa..insyaAllah bisa diatur...hehee..Mat tu nk ikut sekali la Ben, nak skodeng kot..wakakaa..Jom Mat, pi Tioman..hb akak kata "awekss" lawo2 duk panjat pokok kelapa sana..hahahaa

    BalasPadam