JELAJAH BLOG

Selamat malam ... hehehe...

Ok .. tadi ada sahabat kita , bertanyakan jelajah yang aku buat ni ..apakah syarat syaratnyer dan Segmen Jelajah apa yg aku buat ... setakat ni ... aku buat Diari Perantau /JELAJAH BLOG / IBU / UNIK / BISNES / SAHABAT dan GELEDAH DAPUR

Untuk JELAJAH BLOG , syarat terbuka untuk blogger blogger baru ... skang ni ada list yang sedang menunggu untuk di selesaikan penjelajahan tersebut ..

Manakala untuk JELAJAH IBU , terbuka untuk blog ibu .. yang ni akan didahulukan berbanding JELAJAH BLOG ( hormat ibu ibu ) ...

JELAJAH BLOG UNIK ni macam blog blog pinggan mangkuk .. fotografi ... lain dari yang lain... ni pun jelajah khas .. yang benar benar unik , baru aku jelajah ... kalau tak .. aku takkan buat ..maaf yer .. kalau aku layan , nanti semua buat gitu..

JELAJAH BLOG BISNES ni khas untuk yang buat bisnis .. bila ada ..terus di jelajah..

JELAJAH BLOG SAHABAT ... khas buat blog yang ada lebih dari 1000 follower ..tujuannya adalah untuk memperkenalkan blogger blogger baru kepada blogger lama ..

Geledah DAPUR .. khas buat blog yang ada resepi resepi menarik ... pun akan terus digeledah masa tu jua ..

DIARI PERANTAU .. khas buat blogger yang sedang atau menetap di luar negara ..

tu sajeeerr...


Syarat syarat nak join ? Buat satu entri.. mesti ada :

1) HEADER BEN ASHAARI BLOG

2) latar belakang blog termasuk nama yg digunakan dalam blog ..

3) kalau bisnis .. ceritakan tentang bisnis tu .. pastikan bukan bisnis mengarut yer.. takkan dilayan ..

4) kenapa nak sertai jelajah ini ..

5) dari mana tau tentang segmen ini ..

tu jer... ops .. pada yang baru nak join .. paste link di sini yer .. tapi perlu tau .. aku ada senarai yang perlu di settlekan terlebih dahulu ... hehehe.. harap bersabar yer ...

Kelonggaran diberi pada GELEDAH DAPUR , JELAJAH BLOG UNIK , JELAJAH BLOG SAHABAT , JELAJAH BLOG BISNES .. tu jeeeeee... tqqqqqqq






14 ulasan:

  1. nak dijelajah jgk...he
    nk buat entry dari hri tu alg..tp tk reti nk ckp cmne..he
    ok, kali ni buat ayt terbaik punya...he

    BalasPadam
  2. wah..dah makin maju bisness en.ben.. hihihi..

    alhamdulillah :)

    BalasPadam
  3. sekarang baru aku faham apa syaratnya..aku ingat kena ada 1000 follower..

    jejak aku d sini BEN

    http://myvitrd.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  4. erk..ben

    Kak Jie nak msk kategori mana?

    muda mudi tak de keh?


    hahaha

    BalasPadam
  5. hehehehe tak sabo dijelajah oleh ben hikhikhik

    BalasPadam
  6. owh abg ben makin maju..ehehe abg plak..ehehee

    en ben...kalo semua dah dijelajah oleh mr. ben kan...boleh masuk dlm blog list mr. ben kan, gitu?

    sy tgk kawan2 sy seme ada dlm bloglist..eheheh nama sy ada tak? mcm takde je..ehehehehehe

    nak kena buat entry sila jelajah blog sy lagi aagaknye....

    ehehehehe hampeh tak pemblogger mcm sy ni?

    BalasPadam
  7. http://soffya86.blogspot.com/2010/04/ben-ashaari-segmen-jelajah-blog-nak.html

    ini entry sy...moh ler...:)

    BalasPadam
  8. hehe sy pown xsabor2 gak nak en ben jelajah blog nih..peace..^_^

    BalasPadam
  9. teringin juga nak ben jelajah blog sy..bertuah ke blog sy abg ben

    BalasPadam
  10. salam bro,

    ok, dah buat entri baru ni. HArap memenuhi la.

    http://irwankamarudin.blogspot.com/2010/04/jelajah-blog-ben-ashaari.html

    BalasPadam
  11. me dh cuba nasib.... slmt jelajah... ^_^

    http://farra8979.blogspot.com/2010/04/ben-ashaari-jelajah-blog.html

    BalasPadam
  12. salam mr.ben...hihi

    ok, dah buat entry pasal Jelajah Blog. Ada masa jelajah lah blog saya.

    http://nurulfazira.blogspot.com/

    BalasPadam
  13. hai! suda siap buat entri. tolong la jelajah blog saya yang tak hot ni k. tima kacih. jasamu dikenang. hihi. :)

    http://sigadiscomel.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-dijelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009