Segmen Baru Minggu Hadapan ! !

Segmen baru lagi ??? Huhu.. segmen kali ni menarik ... Apakah dia ?? Segmen yang lama camana ?

Segmen JELAJAH BLOG dan JELAJAH BLOG IBU diteruskan selagi ada permintaan .. Segmen baru ini ialah ... jeng jeng jengg...

SEGMEN GELEDAH DAPUR !

Segmen ni khas untuk blog yang buat entri tentang masakan masakan ... Cam blog MAT GEBU dan UMMI ZAIHADI ... Yang menariknya , satu hari hanya dua blog sahaja akan digeledah .. Pagi dan malam !

Syarat syaratnya ? Mudah je ..

1 ) HEADER BEN ASHAARI perlu ada

2 ) Keterangan ringkas mengenai blog anda

3 ) Apakah menu istimewa yang ada dalam blog anda .. Berikan sekali linknya ..

4 ) Dari mana anda tahu mengenai segmen ini .. Linkkan sekali pada namanya.

Tu jer.. mudah kan ? Apa lagi ? Sebarkan pada rakan rakan blogger blogger yang lain .. Edisi terhad yer ..

p/s : Mat Gebu ngan Ummi , akan saya GELEDAH dulu yer sebagai penghormatan.. linkkan saja masakan yang spesel yang ada dlm blog Mat dan Ummi

36 ulasan:

  1. waaaa..terjah dapur plak..ekkekeek:P

    BalasPadam
  2. bukan terjah..GELEDAH ..lain tu ..hehehe

    BalasPadam
  3. Mat Gebu ngan Ummi kena buat menu special untuk jamu Ben hehehe

    BalasPadam
  4. wah.. dapur lak.. best best!! hehe

    BalasPadam
  5. dapur sy tamo geledah ker en.ben??....:)

    BalasPadam
  6. Woooiii Ben....
    Sat sat...laju tul Ben nih...nak geledah tunggu ler akak kemas2 dulu dapur tu..hehee..thanks Ben..nnt akak wat eh..insyAllah...xpun ko gi geledah dapur Mat dulu ler..hehe..Akak kat ofis lg nih..xdan nk siapkan dapur ku kasi cantik2 n terjah menu akak yg dah lama berkaratsss tu..x igt ler..

    BalasPadam
  7. geledah?... dapurku yg kurang berasap itu?... hik3... ;p

    BalasPadam
  8. Eh Ben, satu lg nk tanya...boleh letak berapa menu yg difikirkan spesel tuh? 1 ke, 10 ke...14 ke..hehe

    BalasPadam
  9. Woww....ni kena siap2 mop lantai, lap2 piuk bagi kilatz...gelas, pinggan semua kena get ready...hahaha, kak ummi dah mula plan menu tu...Ben...susah2kan koo jee....Terima kasih ek...

    BalasPadam
  10. ummi .. satu jeeeeeeee.... biar yang lain tu , diorng geledah sendiri .. hehehe

    BalasPadam
  11. nak terjah blog resipe ni tak kene standby menu 2-3 jenis ke?

    BalasPadam
  12. Hahaa..betul gak tu Ben eh...watpe letak byk2..hehe..habislah dapur akak kali kena ramai yg geledah..mcm citer 3 Abdul pulakss..Si A.Wahub suh orgramai geledah kedai pak mertua dia..hehe..licin linyaauuuu...hehe

    BalasPadam
  13. wahh ado sesi geledah yek .. harus cik mat gebus kemas2 umh nye... jgn lupe bentang kapet meroh

    BalasPadam
  14. MAt GEbu : sama sama ..huhu

    Ummi : hehe..bagi paling best punya...

    BalasPadam
  15. salam singgah..
    wah..best ni geldah2 dapur ni..tak sabar nak tgk menu2 yg menjilat jari tu..saya tak de menu yg menarik pun..huhu..tgk je suka:-)

    http://suliana-mylittlesunshine.blogspot.com

    BalasPadam
  16. wahahaha menarik ni tapi blog sy ni rojak leh masuk ke(kdg cite baby, kdg cite keje, kdg cite masak2 hehehe)

    BalasPadam
  17. whhhh kepada puan empunya blog memasak..mesti happy, en. ben dah nak g geledah dapo koranggg..masak menu yg special ckit utk dia...biar gemok ckit

    BalasPadam
  18. salam en Ben..ku tunggu dan menunggu jelajah blog ibu olen ben masih tiada..jadi sudi lahh geledah dapurku pula. TQ..

    BalasPadam
  19. salam ben..sy bagi suggestion blh?ape kata lpas abis SEGMEN TERJAH DAPUR..ben wat plak segmen TERJAH PINGGAN..cos ramai peminat pinggan antik & moden kat blog juga...tq...

    BalasPadam
  20. Salam Ben,

    jemput datang dapur i ye...dah siap kemas2 dah :D

    http://topsyturvymum.blogspot.com/

    BalasPadam
  21. Salaam Ben...
    I wonder where do you find time to do all these hop blogging... jeles betullah... tak penat ke? Hehe...

    Anyway, selamat menggeledah dapur dapur cik kiah cik kiah dan dapur mamat mamat semua ye...

    Take care...

    BalasPadam
  22. salam ben,orang baru boleh join ke....

    BalasPadam
  23. salam en ben. sila lah ke dapur saya.dah kemas dah...

    http://izahdaut.blogspot.com

    BalasPadam
  24. salam en.ben...saya dah bentang kapet merah tuh! hidangan pong dah tersedia.Jemput geledah dapur saya.. klu jumpa tikus,lipas wat2 tk nmpk ajer la yer! hihihihi....

    BalasPadam
  25. Salam en. Ben.

    saya pon macam hana gak.. bentang tikaq.. bukan karpet.. tikaq mengkuang ja.. rumah kampung.. baru dibina.

    Jemput lah ye..

    http://culinaryadventurejournal.blogspot.com

    BalasPadam
  26. chempaqa : insyaAllah

    mamafami : kena pandai kejar masa .. eheh

    Mas : boleh aja

    Hana : tqq ....

    BalasPadam
  27. http://surisarawakhomemadecake.blogspot.com/2010/04/ben-ashaari.html

    BalasPadam
  28. Assalamualaikum Ben...
    Mama telah melunaskan tugasan yang diberikan ye. Terima kasih in advance...
    http://mamafami.blogspot.com/2010/04/segmen-geledah-dapur-oleh-ben-ashaari.html

    BalasPadam
  29. Assalamualaikum...

    Saya pun nak jugak kena terjah walaupun dapurku itu kecil... Tp kalau baking tu masuk juga ke dlm list segmen geledah dapur ni?..

    BalasPadam
  30. Salam Ben,
    Jemput datang ke dapur I ye, whenever you have a free time :-D.

    http://salam2benua.blogspot.com/2010/04/segmen-geledah-dapur.html

    BalasPadam
  31. Salam Ben, nak tanya satu saja? Bilakah birthday Ben....dan Ben suka kek apa? *wink wink* :-))

    BalasPadam
  32. salam Ben Ashari..akak pun teringin nak di terjah ..

    http://www.kakinakl.com/2010/04/segmen-geledah-dapur.html

    terima kasih yer..harap sudilah datang jenguk-jenguk yer

    BalasPadam
  33. http://www.kakinakl.com/2010/04/segmen-geledah-dapur.html.ni link akak..di harap sudilah terjah ke dapur akak pulak yer..

    terima kasih

    BalasPadam
  34. Salam En. BEN...sorry ah lambat tau segmen ni..tapi tak salay men try kan..he he so kalau lapang jemputlah datang ke...umah saya http://qasehsufi.blogspot.com/2010/04/coba-nasib.html...terima kasih..

    BalasPadam
  35. wah..syiok neh. tp blog aku ada gambo jek..resepinya tadak. plak tuh..masak sempoi² jek...ermm...takper..takper..nak jenguk blog mat gebu ngan ummi aaa..ngan lain² dapur gak~!

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi. Tidak terkait dengan mana mana parti politik walaupun ada artikal berbaur politik secara ringan. Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog iaitu, Ben Ashaari. Saya tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli , sengaja atau tidak sengaja. Amaran dah diberikan. Sapa suruh tak baca !

Pendapat penulis tidak semestinya kekal. Boleh berubah bila ada maklumat tambahan yang punya bukti atau fakta yang lebih sahih.

Jika ada sebarang pertanyaan atau penambahbaikan , boleh hubungi saya melalui email.

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI

Blogger Sejak 2009