Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 16 April 2010

Segmen Baru Minggu Hadapan ! !

Segmen baru lagi ??? Huhu.. segmen kali ni menarik ... Apakah dia ?? Segmen yang lama camana ?

Segmen JELAJAH BLOG dan JELAJAH BLOG IBU diteruskan selagi ada permintaan .. Segmen baru ini ialah ... jeng jeng jengg...

SEGMEN GELEDAH DAPUR !

Segmen ni khas untuk blog yang buat entri tentang masakan masakan ... Cam blog MAT GEBU dan UMMI ZAIHADI ... Yang menariknya , satu hari hanya dua blog sahaja akan digeledah .. Pagi dan malam !

Syarat syaratnya ? Mudah je ..

1 ) HEADER BEN ASHAARI perlu ada

2 ) Keterangan ringkas mengenai blog anda

3 ) Apakah menu istimewa yang ada dalam blog anda .. Berikan sekali linknya ..

4 ) Dari mana anda tahu mengenai segmen ini .. Linkkan sekali pada namanya.

Tu jer.. mudah kan ? Apa lagi ? Sebarkan pada rakan rakan blogger blogger yang lain .. Edisi terhad yer ..

p/s : Mat Gebu ngan Ummi , akan saya GELEDAH dulu yer sebagai penghormatan.. linkkan saja masakan yang spesel yang ada dlm blog Mat dan Ummi

36 komen :

[-suziey-] berkata... [Reply to comment]

waaaa..terjah dapur plak..ekkekeek:P

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

bukan terjah..GELEDAH ..lain tu ..hehehe

Jieda berkata... [Reply to comment]

Mat Gebu ngan Ummi kena buat menu special untuk jamu Ben hehehe

jajarina berkata... [Reply to comment]

wah.. dapur lak.. best best!! hehe

azila berkata... [Reply to comment]

dapur sy tamo geledah ker en.ben??....:)

Ummi berkata... [Reply to comment]

Woooiii Ben....
Sat sat...laju tul Ben nih...nak geledah tunggu ler akak kemas2 dulu dapur tu..hehee..thanks Ben..nnt akak wat eh..insyAllah...xpun ko gi geledah dapur Mat dulu ler..hehe..Akak kat ofis lg nih..xdan nk siapkan dapur ku kasi cantik2 n terjah menu akak yg dah lama berkaratsss tu..x igt ler..

mamaaerish : berkata... [Reply to comment]

geledah?... dapurku yg kurang berasap itu?... hik3... ;p

Ummi berkata... [Reply to comment]

Eh Ben, satu lg nk tanya...boleh letak berapa menu yg difikirkan spesel tuh? 1 ke, 10 ke...14 ke..hehe

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Woww....ni kena siap2 mop lantai, lap2 piuk bagi kilatz...gelas, pinggan semua kena get ready...hahaha, kak ummi dah mula plan menu tu...Ben...susah2kan koo jee....Terima kasih ek...

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

ummi .. satu jeeeeeeee.... biar yang lain tu , diorng geledah sendiri .. hehehe

aibaks berkata... [Reply to comment]

nak terjah blog resipe ni tak kene standby menu 2-3 jenis ke?

Ummi berkata... [Reply to comment]

Hahaa..betul gak tu Ben eh...watpe letak byk2..hehe..habislah dapur akak kali kena ramai yg geledah..mcm citer 3 Abdul pulakss..Si A.Wahub suh orgramai geledah kedai pak mertua dia..hehe..licin linyaauuuu...hehe

fazilzura berkata... [Reply to comment]

wahh ado sesi geledah yek .. harus cik mat gebus kemas2 umh nye... jgn lupe bentang kapet meroh

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

MAt GEbu : sama sama ..huhu

Ummi : hehe..bagi paling best punya...

Suliana berkata... [Reply to comment]

salam singgah..
wah..best ni geldah2 dapur ni..tak sabar nak tgk menu2 yg menjilat jari tu..saya tak de menu yg menarik pun..huhu..tgk je suka:-)

http://suliana-mylittlesunshine.blogspot.com

CatlinaFly berkata... [Reply to comment]

wahahaha menarik ni tapi blog sy ni rojak leh masuk ke(kdg cite baby, kdg cite keje, kdg cite masak2 hehehe)

MAMASYAZA berkata... [Reply to comment]

whhhh kepada puan empunya blog memasak..mesti happy, en. ben dah nak g geledah dapo koranggg..masak menu yg special ckit utk dia...biar gemok ckit

izahdaut berkata... [Reply to comment]

salam en Ben..ku tunggu dan menunggu jelajah blog ibu olen ben masih tiada..jadi sudi lahh geledah dapurku pula. TQ..

Chempaqa berkata... [Reply to comment]

salam ben..sy bagi suggestion blh?ape kata lpas abis SEGMEN TERJAH DAPUR..ben wat plak segmen TERJAH PINGGAN..cos ramai peminat pinggan antik & moden kat blog juga...tq...

TopsyTurvy Mum berkata... [Reply to comment]

Salam Ben,

jemput datang dapur i ye...dah siap kemas2 dah :D

http://topsyturvymum.blogspot.com/

MamaFaMi berkata... [Reply to comment]

Salaam Ben...
I wonder where do you find time to do all these hop blogging... jeles betullah... tak penat ke? Hehe...

Anyway, selamat menggeledah dapur dapur cik kiah cik kiah dan dapur mamat mamat semua ye...

Take care...

MAS ( DUNIAKU ) berkata... [Reply to comment]

salam ben,orang baru boleh join ke....

izahdaut berkata... [Reply to comment]

salam en ben. sila lah ke dapur saya.dah kemas dah...

http://izahdaut.blogspot.com

hana berkata... [Reply to comment]

salam en.ben...saya dah bentang kapet merah tuh! hidangan pong dah tersedia.Jemput geledah dapur saya.. klu jumpa tikus,lipas wat2 tk nmpk ajer la yer! hihihihi....

Hann berkata... [Reply to comment]

Salam en. Ben.

saya pon macam hana gak.. bentang tikaq.. bukan karpet.. tikaq mengkuang ja.. rumah kampung.. baru dibina.

Jemput lah ye..

http://culinaryadventurejournal.blogspot.com

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

chempaqa : insyaAllah

mamafami : kena pandai kejar masa .. eheh

Mas : boleh aja

Hana : tqq ....

BEN ASHAARI berkata... [Reply to comment]

http://surisarawakhomemadecake.blogspot.com/2010/04/ben-ashaari.html

MamaFaMi berkata... [Reply to comment]

Assalamualaikum Ben...
Mama telah melunaskan tugasan yang diberikan ye. Terima kasih in advance...
http://mamafami.blogspot.com/2010/04/segmen-geledah-dapur-oleh-ben-ashaari.html

Sue berkata... [Reply to comment]

Assalamualaikum...

Saya pun nak jugak kena terjah walaupun dapurku itu kecil... Tp kalau baking tu masuk juga ke dlm list segmen geledah dapur ni?..

lemongrass berkata... [Reply to comment]

Salam Ben,
Jemput datang ke dapur I ye, whenever you have a free time :-D.

http://salam2benua.blogspot.com/2010/04/segmen-geledah-dapur.html

cupcakekasih berkata... [Reply to comment]

Salam Ben, nak tanya satu saja? Bilakah birthday Ben....dan Ben suka kek apa? *wink wink* :-))

kak ina kl berkata... [Reply to comment]

salam Ben Ashari..akak pun teringin nak di terjah ..

http://www.kakinakl.com/2010/04/segmen-geledah-dapur.html

terima kasih yer..harap sudilah datang jenguk-jenguk yer

kak ina kl berkata... [Reply to comment]

http://www.kakinakl.com/2010/04/segmen-geledah-dapur.html.ni link akak..di harap sudilah terjah ke dapur akak pulak yer..

terima kasih

Kerull @ Kay Enn berkata... [Reply to comment]

Salam En. BEN...sorry ah lambat tau segmen ni..tapi tak salay men try kan..he he so kalau lapang jemputlah datang ke...umah saya http://qasehsufi.blogspot.com/2010/04/coba-nasib.html...terima kasih..

zaza berkata... [Reply to comment]

salam.. slmt mengeledah

aNa d'sKoDenG berkata... [Reply to comment]

wah..syiok neh. tp blog aku ada gambo jek..resepinya tadak. plak tuh..masak sempoi² jek...ermm...takper..takper..nak jenguk blog mat gebu ngan ummi aaa..ngan lain² dapur gak~!

Related Posts with Thumbnails

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI