Sedap ke sushi by Mat's Kitchen ??

by - Mac 18, 2021

Kelmarin, wife cakap kat aku dia nak suprise ! Ada makanan yang aku suka , dia dah tempah ! Aku cam.. Hurm.. Ok je la. Aku ingatkan ayam golek ke.. ayam bakar ke.. apa saja yang melibatkan protein. Haahaha.. Tu dia ! 

Dan petang semalam, sampai je rumah.. dia suruh aku gi amik makanan yang dah dapat di tangan dia. Aku gi amik dan.. Woww ! Sushi !! Katanya abang tak perlu risau dan was was nak makan sushi ni. Hehehe.. Aku memang suka benar sushi. Lebih lagi kalau ada wasabi. Terasa angin keluar ikut segala lubang yang ada. Hahahaha.. 

Aku ingatkan  Sushi King. Rajin pulak dia nak gi tapau. Tapi bila nampak logo tu, eh.. Bukan ! Tapi susun aturnya , besarnya sushi tu nampak macam Sushi King. Pastu wife cakap la.. Dato Siti pun beli ngan dia. Wah , ni kalau orang popular pun sudah beli , mesti sedap. Masuk dalam rumah , terus rasa satu.. dua.. tiga.. empat.. lima.. eh ! Abis la aku. Memang kena gi gym la gayanya malam ni. Huhuhu.. 

Aku tanya wife, camana cara belian ? Katanya ada delivery.. boleh tengok jat Instagram dia atau di Page Mat's Kithcen. Harga pun jauh lebih murah berbanding di Sushi King atau pun di pasaraya tu. Dengan kebesaran size serta isinya . memang berbaloi sangat sangat la. Kalau rasa nak open table tu, memang disyorkan sangat. Kengkawan makan pun puashati. 

Malam tu, kawan aku sampai depan rumah ! Hahahaha.. Saja je katanya nak datang. Pastu tanya, ada lagi Sushi tu ?? Hahahaha... teringin sangat la tu.  Katanya nampak sedap. Dia nak rasa sendiri. Kalau sedap macam aku cakap tu , dia nak order ! Huhuhu.. Dan dia kata sedap ! Alhamdulillah.. 

Kalau korang teringin , boleh hubungi mereka sendiri yer. Takda pos laju rasanya. Kena amik sendiri kat kawasan tertentu. Heehehe.. 




Info lanjut , korang boleh tengok di Instagram Mat's Kitchen
 

You May Also Like

7 comments

  1. Yelah... Nampak besar-besar sushi tu. Banyak pilihan. Boleh laa cuba nanti!

    BalasPadam
  2. Fuhhh nampak sedap dan menyelerakan .. Besar2 pulak tu saiznya. Makan satu dua pon dah kenyang kalau laguni ..

    BalasPadam
  3. Lama sungguh tak.makam sushi. Besok moga moga ada harapan nak pekena sushi kat kuala tganu. Aminnn

    BalasPadam
  4. Sedapnya semua.. yang besar tu..nak terjah la..terliur tengok

    BalasPadam
  5. wahhh untunglah kawan tu boleh rasa sushi sedap.......

    BalasPadam
  6. Nampak kemas dan teratur je sushi ni yerr... suka tgk

    BalasPadam