Why Sajat , why ????

by - Mac 02, 2021

Abang Jat trending di Twitter. Di Facebook , dia pun jadi perbualan. Tapi sememangnya , terdapat perbezaan pendapat terutama di Twitter. Pastinya di Twitter , ramai yang menyokongnya. Korang pun leh tau sapa yang sokong punya kan ? 

Tak pe la.. 

Cuma aku pelik satu je la. Apasal dia nak salahkan masyarakat yer ? Di Instagram aku , malah di Facebook.. ada jer aku Friends dengan golongan cam dia. Menariknya , diorang ni takda pun buat perangai macam dia ! Perangai camana tu ? Hurm.. korang pun tau dia pernah post gambar camana di media sosial. Video.. Pastu kena kecam ! Adoi..  Dia nak orang puji ke ? Giler apa ? Kalau dia perempuan tulen sekali pun buat gitu, memang kena kecam jugak. 

Pastu nak salahkan pihak jabatan agama ? Huih... Takkan pihak jabatan agama nak tengok jer ? Dah terang terang buat salah. Bukan baru je pun ! Dah dari dulu pun spesis dia ni kena ambush terutama di Chow Kit tu ha.. Haish.. 

Aku bukan la nak galakkan.. tapi kalau kau nak buat gini punya perangai, tak perlu nak heboh di media sosial.  Memang nahas la. Ko senyap senyap dah la. Sendiri buat , sendiri tanggung baik buruknya. Sapa aku nak labelkan orang dapat dosa pahala , kan ? Itu antara kau dengan Allah. Tapi bila kau saja saja nak tayang kat umum , memang tu kau dengan masyarakat la. Dan masyarakat , ikut undang undang la.. Kasi report je la. Kalau amik tindakan sendiri... adoi la.. Nayoo !

Dia kuar Islam ? Aku no komen la nak. Tunggu je la apa pendapat Yang Pakar nanti. 

 

" Menurut Muhammad Sajjad, tindakan orang ramai termasuk Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) bukan memberi iktibar, sebaliknya membuatkannya lebih takut dan berasa lebih baik untuk keluar daripada agama Islam.

“Lepas JAIS keluarkan ‘statement’ (kenyataan), saya sudah malas nak fikir.

“Saya cakap ini bukan saya nak mengugut ke tak. Secara sumpah demi nama saya, nama ayah saya, nama mak saya, saya dah tak nak menjadi orang Islam.

“Saya keluar daripada agama Islam, itu lebih afdal. Saya tak main-main, saya cakap betul. Mereka yang buat saya nak keluar daripada Islam. Mereka buat saya lebih jauh daripada Islam,” katanya. 

Dari Sinar Harian

Semoga Allah lindungi kita semua. Dan moga Allah berikan hidayah buatnya. Buat Abang Jat , kita di dunia ni sekejap jer. 

You May Also Like

0 comments