Blogger baru vs Baru lama : Bantu membantu -3

Aduh .. baru abis .. 3 hari aku buat penjelajahan ke blog blog yg baru .. Ada yang lama sebenarnya cuma kurang aktif ... Ada yang aku buat ulasan dan ada yang aku bagi pandangan ( bukan mengajar yer ) ... Kalau nak ikut , maka ikut je la ...tamo , tak kisah pon ..

Ada yang aku tak buat sebab cara dia minta tak kena cara .. ala lepas batuk ditangga .. nanti aku ulas pun gitu lak .. tak best la kan ..bukan susah pon caranya ... ok .. aku nak buka sekali lagi segmen JELAJAH BLOG : edisi ke 3 .. kali ni tak kisah la blog baru atau lama .. Aku nak jelajah kali ni hanya untuk mempromosi blog yang berminat ... promosi yer .. bukan nak mengomen atau memberi pandangan ... kalau blogger tu sendiri mintak , ok la ..aku try skit skit je .. mengikut citarasa aku tau...

Pada yang berminat , segera yer .. pastikan ikut syarat yang aku tetapkan .. bukan susah pon ..

Caranya ;

Tuliskan satu entry di blog korang .. Tajuknya : SAYA MAHU BLOG SAYA DI JELAJAH OLEH BEN ASHAARI kerana ...

Mudahkan ? Linkkan entri tu pada entri ini .. Kemudian , copy header blog ini dan letakkan di entri anda ... Senang kan ? Lepas tu ... tinggalkan komen di entri ni , seterusnya aku akan g jelajah ... Tujuannya , aku tak terlepas pandang nanti...

Aku dah jelajah banyak blog dalam segmen JELAJAH BLOG edisi 1 , 2 dan DIARI BLOGGER PERANTAU ... Hasilnya , ramai blogger lama ni g tengok lalu memfollower blogger tersebut ..

Ini adalah salah satu usaha aku untuk memperkenalkan blogger baru .. Kalau tak nak .. tak pe... lalalalala

93 ulasan:

  1. tq encik ben ^_^

    aduh.. benyak kelas hari ni.. tak sempat update blog :'(

    BalasPadam
  2. sgt berminat & dh join ^_^
    salam perkenalan semua bloggers

    BalasPadam
  3. ben, ko perlukan PA tak? hehe

    BalasPadam
  4. EQ : naaaaaaaaaaaaaaaakk ..hahahha .

    suterakasih : tqqq

    dini : tqqq

    BalasPadam
  5. satu usaha yang patut diberi perhatian. salute!

    nanti saya pun mahu dijelajah oleh ben! :D
    (tunggu buat entry dulu..hehe)

    BalasPadam
  6. terima kasih banyak atas usaha murnimu itu...banyak menolong orng..besar ganjarannya...

    BalasPadam
  7. Kak Jie ada 'hutang' dgn Ben...tunggu bila trafik dah reda sikit, kak jie bagilah..hehehehe

    tgh dok cari ruang nak isi slot kat blog..bukan update sehari berbelas2 mcm Ben..hehehe

    BalasPadam
  8. time kasih en.Ben..
    anda benar2 membantu...

    BalasPadam
  9. ftn : tqq

    kak yati : tqqq

    kak jie : apa ekk ? hutang apa ?

    dania : sama sama ..

    BalasPadam
  10. ben ashaari... wahhh nama u dah mula glam dahhh...

    sebelum tu.. ambik award kat umah nenek ya www.fiza848.blogspot.com...

    kalau tak pakai pun.. ah ha bagi kat isteri manis u tu k...

    BalasPadam
  11. ben mmlukan bantuan? em... ben btul2 pnuh dgn idea..

    BalasPadam
  12. lassie da wat da .
    tp tak dijelajah pong . ;(
    sdeyh lorh .

    need ur opninon about ma blog .
    coz tkot jd blog syok sendiri .
    huuuu ~

    BalasPadam
  13. setelah berfikir 2-3 kali, nak join jugaklah

    sudi2kan menjelajah ke
    http://kniedaz78.blogspot.com/2010/04/aya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    ^_^

    BalasPadam
  14. sori lessie ..semalam plan nak buat.. terlepas pandang lak ari ni .. dok cari gak sbb perasan ada sorang lagi.. huhu.. sori ek.. skang gak buat ..

    BalasPadam
  15. salam BEN,
    sebelem tertutup peluang,
    saya mengambil kesempatan.. di atas kebaikan budi orang di sini..

    harap diterima :)

    http://chekguisza.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    Trima ksih di dahulukan

    BalasPadam
  16. cam best jek. abg Ben, nanti saya buat dan harap bagi komen telus ya. hahaha.

    BalasPadam
  17. Salam BEN tak rugi kan kalau buat dengan niat ikhlas macam ni....

    BalasPadam
  18. ahha..rasa2 mahu diterjah juga..
    jemput la ea..
    http://fahmiaizuddin.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  19. salam ben, ni link entri sy..

    sudi2 la jengah ya

    http://www.keluarga-mifzal-arsyad.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  20. time kasih byk2 bro sbb dh review blog sya. :DD

    BalasPadam
  21. Mr. Ben..
    Sila jelajah belog..dah penuhi syarat kot. hehe
    Ni link entry :

    http://hanalovenest.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  22. salam mr Ben..
    harap sudi dan ikhlas nak jelajah blog kuehtart.com yang sangatlah memerlukan sokongan semua,harap ben ashari dapatlah tolong memnegur sebarang silap kat blog kuehtart.com disamping mempromosikan blog tu juga..terima kasih daun

    http://www.kuehtart.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  23. encik ben..saya pun mahu nyebok jugak..huhu..

    http://riesha-ariesha.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    mekaseh..

    BalasPadam
  24. ok siap entri jelajah blog....

    jemput ke blog saya..ada red carpet utk ABG BEN..

    http://ema82red.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  25. salam en ashaari ,

    hope leh jenguk blog u ...

    http://afazilzura.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    semoga mandapat panduan & info yg bernas dr en ashaari (like that name )

    BalasPadam
  26. Salam saya baru mula dan masih mentah minta tunjuk ajar dari BEN ASHAARI. Jemput datang ke blog saya.

    http://uruttradisionallelaki.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  27. salam mudah-mudahan BEN ASHAARI dapat jenguk kejap blog saya. tq.
    http://uruttradisionallelaki.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  28. saya pun nak join jugaklah...


    http://cariwriter.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  29. Salam....

    akak pun tingin gak nk suh Ben jelajah blog akak....
    ni link nye ye...

    http://norlijamal.blogspot.com/2010/04/2010033-saya-mahu-blog-saya-di-jelajah.html

    TQ...

    BalasPadam
  30. blog cik ben ni dah antara penyumbang dalam blog ku dah
    thax ya

    tunggu entry balas
    hehe

    BalasPadam
  31. salam...teringin jugak nak Mr Ben jelajah blog..ni linknye...

    http://dedebukasih.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    TQ..

    BalasPadam
  32. selamat pagi ben...macam best pulak kakina nak join acara dijelajah blog oleh ben nie...tak kisahlah blog akak tu tak cun mana tapi kalau dapat dikunjungi ben beso sangat rase ati tu...akak nak join ya ben...

    BalasPadam
  33. nie link kak ina ya ben http://inazarena.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  34. Salam Ben,

    Sila jelajah blog saya di sini:
    http://syaniaftersix.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-dijelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  35. salam kenal ben,

    boleh jelajah bloh saya ya,saya dah buat entry

    http://darlingnathaniel.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-dijelajah-oleh-ben.html

    tq in advance..

    BalasPadam
  36. DONE!

    (^_^)

    http://thechapterbegin.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  37. encik ben..dah boleh datang blog saya dah...:)

    http://eyemeria.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  38. salam,En.Ben... saya perlukan promosi anda utk jana traffic ke blog saya.. hehehe...

    ni link entry saya

    http://fztogether.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  39. salam En Ben..

    http://naman0807.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    'bebelan' bernas mu diperlukan..hehe

    TQVM

    BalasPadam
  40. nak nak nak nak... idea selalu kering nak menulis. dah la takde kamera nak upload gambo...

    BalasPadam
  41. Encik Ben Ashaari, sudi2 kan lah melawat blog saya ini..

    http://fiverul.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    ku perlukan sentuhan emas mu..

    BalasPadam
  42. Saudara Ben.. Salam..

    ni link blog saya

    http://sam-puansyurga.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-dijelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  43. salam kenal..
    saya pun nak join gak..nie link saya
    http://mummyayu.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html
    thank you so much in advance!

    BalasPadam
  44. saya dah bagi link saya ke belum ekk?
    kalau belum. ni ha.


    http://colleen-kawaii.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-dijelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  45. oh mr ben.saya juga mahu join.
    ni link saya.

    http://sheremainas8.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-dijelajah-oleh-ben.html



    p/s: kalau kena tunggu setahun lagi pon saya sanggup. saya tak kesah kena tunggu turn

    BalasPadam
  46. anything wrong do inform ya.

    BalasPadam
  47. Salam ziarah , saya pun nak joinlah

    ini link saya

    http://puteriyasminsayang.blogspot.com/2010/04/jelajahlah-blog-saya-iam-new-blogger.html

    BalasPadam
  48. Hi..

    Dah join dah..nanti jenguk2 eh..thanks=)

    BalasPadam
  49. menanti kunjungan dari ben ashaari

    http://dambaancinta.blogdrive.com

    BalasPadam
  50. akhirnyer sya b'jaya juga publish post nih...dr pg sampai ke dinihari...dugaan2...
    en.ben...sila la melawat blog sya yg masih muda belia tu... ;)
    http://damyakaudihatiku.blogspot.com/2010/04/sejak-akhir2-ni-byk-betul-keje-yg-perlu.html

    rasanyer dah btl la link ni....

    BalasPadam
  51. menanti blog dijelajah oleh Ben Ashaari...(jika ada masa)
    saya dah buat dh entry
    http://mumyShaneQeisha.blogspot.com

    BalasPadam
  52. Salam tuan rumah...

    Intan pon nak join gak sesi jelajahan ini. Such a cool idea!

    Jemput lah to "my house" ye:

    http://babyintan.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    Thanks :)

    BalasPadam
  53. salam en.ben.
    saya pun mengambil bhgn juga..silalah jemput memulakan sesi penjelajahan di kawasan saya ya.

    http://lifeofladyell.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  54. hye Mr Ben!
    nanti jelajah la ke blog saya ya!
    rekemenkan pada seluruh alam semesta! heheheh..

    sudi-sudilah...
    tima kacih bebanyak ya!

    http://kellazule.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  55. Salam..
    Nak join gak...
    Sudi2 la jelajah n bg pendapat.
    TQ.

    http://lelord-mamanajlaa.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  56. ben...slm...
    tlg bantu sy uat layout blog...
    xreti...

    ni email sy hawnisz@yahoo.com...

    mintak phatian yer

    BalasPadam
  57. salam..

    ada masa jelajah la ye..)

    http://mrsfiza212.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-dijelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  58. Salam..

    Jelajah blog saya jugak ye..

    http://sha-noraishah.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  59. Salam..
    bebel le apa yg patut.. maklum le kita ni buta IT..

    BalasPadam
  60. salam...thanx inche ben :) really appreciate ur visit.., helped me a lot...dtg lg ye...(^_^)

    BalasPadam
  61. Salam En. Ben,

    Senang-senang nanti datanglah melawat blog saya ya.

    http://unlistedone.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    Cheers!

    BalasPadam
  62. saya dah buat :)

    http://cu2x.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    hope senang-senang singgah ke blog sy... :)

    BalasPadam
  63. nak wat tp asyik busy jer.

    BalasPadam
  64. akhirnya bro..
    aku siapkan jua entri untuk dijelajah..

    sudi-sudikanlah..saya sanggup tunggu que saya :D

    http://from-the-news.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  65. dah siap ! hrp2 sudilah jenguk yer :)

    http://sayabudakcomel.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  66. salam en.ben..

    ada masa n sudi, sila jelajah blog saya ye..tq..

    http://cintapertamakami.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  67. boley lagi kan nie nak dijelajahi..hehe

    http://purpleholix.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-dijelajahi-oleh-ben.html

    tqvm ;)

    BalasPadam
  68. en.ben, sudi2 lar jenguk blog lea yer....time kasih..(^^,)

    http://kamaliakhalid.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  69. salam en. Ben,
    sila2 la jenguk di blog sy gak yee..tengkiu..

    http://mysweetdiaries.blogspot.com/2010/04/ohhben-ashaari.html

    BalasPadam
  70. Jemput jelajah ye: http://www.dauspozi.com/2010/04/aku-mahu-blog-aku-dijelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  71. ngee~nk jugak soh incik ben ben dtg blog sy..

    http://loonayna.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  72. salam... saya harap belum terlambat... need your guidance and help, in order to be better... silalah ya bro ben. saya dah follow lama dah (2/3 minggu kot), tapi bizi ngan exam... sila ye bro ben ke http://jalanpilihanku.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-dijajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  73. salam ben....

    nur dah lama follow ur blog nie hehehehe.... cam biasa la cr nuffnang hehehehe...

    nur nak blog nur di terjah oleh ben hikhikhik... bo gitu?

    sudikan la diri ye singgah...

    http://nurshahfamily.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  74. en. ben
    sekali tgk cam jimmy shanley lah..:)
    kalo eden nak msok jelajah blog dr ben ni boleh ngak?sori ritu mmg nk msok tp x berkesempatan?hope ada peluang...ok...pape rojer nti ok...

    BalasPadam
  75. Selamat Pagi BEN, Selalu BEN yang terjah blog orang, sekarang giliran saya terjah blog BEN pulak. Kalau BEN nak tahu apa saya tulis, BEN baca dekat link bawah ni:

    http://myvitrd.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    Salam Terjah Menerjah..

    BalasPadam
  76. cam best jer..terjah gak ek..hldss634111.blogspot.com..hu6

    BalasPadam
  77. ehem..abang ben, saya pun da wat entri tuk abg ben g jelajah..harap boley jenguk ye..tayah segan silu..segan pilu pun da cukop..haha..
    *terpaksa wat mode gedik*ngaa~

    http://naughtytwin.blogspot.com/2010/04/saya-mahu-blog-saya-dijajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  78. abg ben.. here is the link......!!! do visit my blog.. and brief mw how to make mine great as urs.!!!!!

    http://fairuzselamat.blogspot.com/2010/04/ake-rela-di-jelajah-oleh-ben-ashaari.html

    BalasPadam
  79. abg ben.. here is the link......!!! do visit my blog.. and brief mw how to make mine great as urs.!!!!!

    http://fairuzselamat.blogspot.com/2010/04/ake-rela-di-jelajah-oleh-ben-ashaari.html

    BalasPadam
  80. Aku harap BEN sudi jalan2 n tengok blog aku yang tak seberapa ni..kalau sudi komen tq..kalau tak sudi..buat 1 entri jelajah blog aku pon dah ok..hehehe

    ni link aku

    http://malarang-kak.blogspot.com/2010/04/sudikah-ben-ashaari-jelajah-blogku.html

    BalasPadam
  81. walaupun saya rakyat malaysia tapi baru 4 bulan melakukan blogwalking dinegara sendiri. sebelum ini sentiasa di negara tetangga indonesia. soal bantu membantu antara newbie dengan yg lama saya kurang arif kalau di m'sia. kalau di indonesia semangat setiakawan amat kuat sehingga perbezaan diantara newbie dgn yg lama tidak ketara. dari segi bantuan teknikal atau tunjuk-ajar seri memang amat memuji sikap para senior di negara tetangga. usaha sdra. ben untuk meningkatkan prestasi serta mempromosikan para newbie di alam maya amat seri hargai.

    BalasPadam
  82. Hye, saye dah post. teehee.. Jadi, cepat2lah jenguk belog saye yewh..

    http://raksasapurple.blogspot.com

    BalasPadam
  83. ben,akak dah post 3 hari dah tau.bila nak singgah blog akak nih.huhu

    BalasPadam
  84. http://taufiqhelios.blogspot.com/2010/05/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    jemput2 la eh brade ben...

    BalasPadam
  85. brader ben...here's my link...jemput2 la jelajah blog saya yer...

    http://taufiqhelios.blogspot.com/2010/05/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  86. sangat mahu ingin di jelajah oleh bro~ jemput singgah entri khas:

    http://rumah4tingkat.blogspot.com/2010/05/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    thanks! ^_^

    BalasPadam
  87. salam makmur, tp bukan slm terjah.. cuba2 gak la terjah blog senior yg padat dgn info ni.. bukan body blog je power.. body tuan blog bernama ben ape kurengnya.. singgah le blog hamba yg xseberapa ni.. cube2 la tinjau bile free.. kot2 bleh tmbh boring..!!

    BalasPadam
  88. Salam, Ben...

    pertama kali melangkah masuk dalam blog hang ni. singgah-singgahlah blog den yang tak berupa di mata tu [...]

    BalasPadam
  89. Dengan ini saya mahu, ben ashaari jelajah web saya... di

    http://www.joomlayan.com/Who-Are-You/saya-mahu-web-saya-di-jelajah-oleh-ben-ashaari-kerana.html


    Terima Kasih Abang Ben Ashaari!!!!

    BalasPadam
  90. Salam... aduh, terlupa pula bagi link dalam komen ni. maaf.

    mohon dijelajah blog 'Puisi Kabur'. terima kasih, sdr Ben Ashaari

    http://puisikabur.blogspot.com/2010/05/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  91. hehehe...

    Kira dtg bukan nk buat suruh en.ben jelajah blog Kira..

    apapun nice blog n nice entry
    XD

    BalasPadam
  92. harap ben jangan terlepas pandang untuk jelajah blog aku

    http://borakkosong72.blogspot.com/2010/06/saya-mahu-blog-saya-di-jelajah-oleh-ben.html

    BalasPadam
  93. assalamualaikum...
    en ben..hehe..rsnye mcm dah lewat jek nk reply msg ttg tajuk ni...tp sy msh berminat nk join..boleh lg ke?...jike blh lagi... sy jemput en ben jenguk2 dl,blogshop sy
    http://bintanghatishop2u.blogspot.com/

    im newbie dlm dunia blog ni..byk benda yg sy perlu belajo agi..tujuannye hnya utk promotekan hasil2 kreatif ibu sy yg boleh dibeli/ditempah..dan x sangka plak dunia blog ni begitu meluas termsk personal blog atau blog info.. byk juga idea yg sy dpt dr ber'blogging'..baru la sy tau..

    sy x minta en ben kuarkan juga blog sy utk promote tp if free, jenguk dl ye..sbb sy x pasti en ben msh buke lg x topik ni....

    klu ok..en ben tinggalkan msg kat cbox sy..dan sy akn ikuti syarat2 en ben utk tajuk ni...

    TQ 4 yr supporting...cik bintanghati.

    BalasPadam

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI