Dapur Tanpa Sempadan...

Jumaat, 5 Julai 2013

FLORAL MASK : Masker untuk aku !

 

image

Pernah dengar tak masker jenama ni ? Haaa .. Tak kan ? Apa ? Penah ? Ok .. kalau pernah pe kata kongsi sekali pengalaman anda mengenai produk ni !

OK .. aku cerita sedikit latar belakang FLORAL MASK ni eh . Bermula dengan fungsinya .. Fungsi produk ini adalah untuk melindungi kulit dari pencemaran lembut tanpa menipiskan kulit . Sangat efekif untuk menghapuskan bintik hitam & kekotoran yang degil serta mengawal masalah kulit cam muka aku ni  !

Selain dari itu , fungsinya adalah untuk menyah toksid yang ada pada wajah yang menjadi punca kepada jerawat ! Haaa.. Sapa sapa yang suka main panas , atau terdedah di tempat terbuka dan berabuk , maka sesuailah untuknya ..

Apakah kandungan produk FLORAL MASK ni ? 

Terdapat  7 bahan aktif yang berfungsi untuk membersihkan serta mencantikkan kulit si pemakai tuu .. Antaranya ialah  MOISTURE COMPLEX yang bertujuan untuk kulit kering dan kusam.Manakala Vitamin A, B3, C, E  adalah untuk merawat kulit jerawat dan jeragat .Q10  pula berfungsi menegangkan kulit dan mengurangkan kedutan. Dan  HYALURONIC ACID melindungi kulit dari pencemaran dan radiasi uv .. Menarik kan ?

Kenapa perlu guna produk ni ? Apa bezanya dengan produk sedia ada di pasaran ?

Haaa… KEISTIMEWAAN UTAMA PRODUK Mask ( peel off) yang berwarna 'purple' dengan haruman lavender merupakan satu - satunya dalam pasaran Malaysia 99.99% pasaran mask Malaysia harini adalah mask berwarna hitam atau putih dan tidak mempunyai sebarang bau ..

Cara nak gunanya tak susah pon .. Tengok nanti aku pakai ehhh … hehehe … Tapi sebelum tu  ikut je langkah langkah yang diberikan ini ..

  1. Pastikan kulit anda bersih dan kering 
  2. Sapukan masker di seluruh muka anda atau pada bahagian yang anda inginkan seperti hidung atau kawasan yang banyak bintik hitam atau putih ( jauhi dari terkena pada kening,bibir dan kawasan mata) 
  3. Biarkan selama 20-25 minit sehingga masker benar - benar kering / keras 
  4. Tarik masker yang sudah kering / keras secara perlahan dari bawah ke arah atas muka anda & anda akan dapat lihat bintik hitam & putih melekat pada mask 
  5. Bersihkan muka dengan air dingin agar pori - pori tertutup dengan sempurna 

** Sapuan menggunakan jari lebih mudah untuk di sapukan supaya lebih rata di muka ..

Tadaaaaa ! Senang je kan ? Kan dah nampak comel gitu !

Bila dah kering nanti , maka keluarlah segala kekotoran yang melekat pada mask tu ! Haaaa ..  kali terakhir aku buat gini sebelum menikah .. hehehe ..  Terbaik dan segar rasanya lepas pakai Floral Mask ni ! Keluar segala kekotoran !

Photo

Produk ni halal dan ianya adalah muslim product. Boleh di gunakan oleh lelaki dan wanita seawal 12tahun tetapi jauhkan dari kanak kanak sebab diorang pasti tertarik dengan warnya.. Nanti ingat cokelat lak .. huhu ..

Nak pakai mask ni , bukanlah hari hari . Dalam seminggu sekali , dah memadai .. Lainlah muka tu ari ari kotor. hehee ..  1 Tiub bersamaan 100ml, penggunaan seminggu satu @ dua kali.

Ok .. dah baca kan info mengenai produk ni kan ? Skang tengok pendapat rakan rakan mengenai produk ni bila aku post gambar aku di FB … hehehe …

image

Dan ini pula di Instagram !

Bagi yang berminat nak mengetahui produk ni , sila ke ..

facebook : https://www.facebook.com/dianpixyofficial

website : www.dian-pixy.com

image

11 komen :

Farisya Anastasyia berkata... [Reply to comment]

haaa...kan dah kata..memang terbaik la! :)

ieka farhana berkata... [Reply to comment]

kaler purple gitu lawa lawa

Yana Sakura berkata... [Reply to comment]

wahh..terbaikk la..menarik bebenor kaler dia..purple gitew haa.. dh ler kita nie mnt purple..ase nk beli lak..hehe =)

Kucing Hitam berkata... [Reply to comment]

adoi mcm2 adu la adudu la....
ok la masker memang susah nak jumpa

Siti Rohaida Yusof berkata... [Reply to comment]

1st time tengok lelaki pakai masker..wit.wit

Princess Atie berkata... [Reply to comment]

Comel je abg Benni. Buat gwiyomi skit... Hahahaha.

Maemunah Achmad Fatoni berkata... [Reply to comment]

Meh beli dengan sy. Contact no 0193876263. Saya bagi best price ;)

Maemunah Achmad Fatoni berkata... [Reply to comment]

Jom2 beli masker ni dgn saya. Saya bagi best price ;)

missshoji berkata... [Reply to comment]

Ahaha.. 2nd pic tu terbestan tgk ;D

mizzwaniey berkata... [Reply to comment]

memang best :)
kalau nak beli boleh email : norshawaniy@gmail.com :)

hehe nak cod area melaka ..

nidapink90 berkata... [Reply to comment]

http://nidapink90.blogspot.com/2013/07/floral-mask.html

FUNGSI PRODUK :

melindungi kulit dari pencemaran
lembut tanpa menipiskan kulit
*EFFECTIVE UNTUK MENGHAPUSKAN bintik hitam & kekotoran yang degil *MENGAWAL MASALAH KULIT muka berminyak !
*MENYAH TOKSIK PADA WAJAH yg jd punca jerawat
*SANGAT DI GALAK KAN UNTUK KULIT muka sensitif & berjerawat
melindungi kulit dari pencemaran
lembut tanpa menipiskan kulit
*EFFECTIVE UNTUK MENGHAPUSKAN bintik hitam & kekotoran yang degil *MENGAWAL MASALAH KULIT muka berminyak !
*MENYAH TOKSIK PADA WAJAH yg jd punca jerawat
*SANGAT DI GALAK KAN UNTUK KULIT muka sensitif & berjerawat

7 BAHAN AKTIF PRODUK :

terdapat 7 bahan aktif yang berfungsi untuk membersihkan serta mencantikkan kulit anda
* Mempunyai MOISTURE COMPLEX untuk kulit kering dan kusam
* Vitamin A, B3, C, E untuk merawat kulit jerawat dan jeragat
* Q10 berfungsi menegangkan kulit dan mengurangkan kedutan
* HYALURONIC ACID melindungi kulit dari pencemaran dan radiasi uv


KEISTIMEWAAN UTAMA PRODUK

Mask ( peel off) yang berwarna 'purple' dengan haruman lavender merupakan satu - satunya dalam pasaran Malaysia
99.99% pasaran mask Malaysia harini adalah mask berwarna hitam atau putih dan tidak mempunyai sebarang bau


INFO LAIN :

*jauhi dari kanak - kanak
* boleh di gunakan oleh lelaki dan wanita seawal 12tahun *halal dan muslim product


gunakan floral mask di seluruh muka atau kawasan bermasalah saja..selepas kering.. tarik pelahan2.. dgn floral mask masalah bintik hitam n putih selesai..

korang pun wajib cuba.. floral mask akan bertindak meransang penghasilan tisu-tisu baru dan memudahkan detoxifikasi so kulit kita ni susah nak keluar jerawat sebab mask ni dah tolong detoxkan.mask ni sesuai untuk semua jenis kulit lelaki dan perempuan ,digalakkan untuk kulit sgt2 bermasalah..produk .

Blogger terkenal spt Fatin Liyana, Yuyu Zulaikha, Ben Ashari, dan juga artis Ainan Tasneem turut menggunakan mask ini.

Orang ramai yg telah menggunakan mask ni juga rata2 memng amat berpuas hati!

HARGA PENGENALAN RM59.90 (harga boleh dirunding jika berminat)

HARGA ASAL RM65.00 SEMENANJUNG / RM74.00 SABAH SARAWAK

(harga tidak termasuk pos)

pm saya jika berminat dan utk tahu cara pembelian dan bayaran

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI