Khamis, 11 Julai 2013

Ramadhan , rezeki ‘masakan’ !

 

Apa saja yang melibatkan masakan di bulan Ramadhan ni , pastinya memberi pulangan lumayan pada si penjual , pemakan , perut dan juga tong sampah !

Tapi … aku dalam dunia blog ni pastinya lebih tertarik pada rezeki trafik pada blog ! Pastinya blogger masakan akan menjadi tumpuan pada waktu ini ! Mencurah curah trafik ketika ini .. hahaha.. Rezeki benar tuuu ..

Jiran aku , Mat Gebu akak Dapur Tanpa Sempadan seperti tahun tahun lepas akan tersenyum jer bila melihat ‘counter’ pengunjung bergerak seperti air sungai .. Lajuuuuuuu jer .. Memberi ilham serta idea pada mereka yg berkeluarga untuk menikmati juadah pilihan si ibu atau isteri. Pastinya melazatkan !

Photo: ......Ganas gak orang singgah blog DTS awal Ramadan ni kan...apa2 pun terima kasih yea...harap2 apa yang ada kat DTS tak sikit banyak dapat membantu anda...ingat bukan paksa suruh ikut 100%, che mat sekadar memberi idea sahaja....

Mat , pinjam sat gambar noo ..

Sememangnya trafik begini menjadi idaman mereka yang bergelar blogger. Tanpa perlu ‘main SEO isu semasa ’ , pengunjung akan masuk bertalu talu hanya untuk mencari resepi pilihan .. Menarik bukan ?

Inilah rezeki di bulan Ramadhan . Tapi sayangnya ada pulak yang amik kesempatan pada mereka ni ..

Photo: .....nak berniaga apa sekali pun, biskut ke, kek ke, tak kesah lah apa benda sekali pun, guna gambar produk sendiri ATAU kalau nak guna gambar hak milik orang lain, SILA MINTA IZIN....tu je nak kata...salam Ramadan...

Hak orang , jangan salahgunakan .. Mintak izin jika nak guna.. Hehehe .. Kan dah kena tegur ngan Mat .. Huhuh ..

Hati-hati yer ..

7 komen :

Eraz Fadli berkata... [Reply to comment]

murah rezeki kalau dapat traffic macamtu..

Rozita berkata... [Reply to comment]

bila pulak CMG bertukar jadi "akak" hehehe...

aah ben sblm puasa lg org dah cari keyword menu berbuka dan bersahur... tambah lagi resepi kuih raya.. hehehe..

Zamani Abe berkata... [Reply to comment]

bagus idea ni ;)

Azura Aziz berkata... [Reply to comment]

alhamdulilah, rezeki... alycia pun slalu jadikan bloh akak mat sbg rujukan.. eh, bila pulak jadi akak mat ni haha...

Ummi berkata... [Reply to comment]

Aaah kaaann...tetiba blog basi akak macam panasss jer sejak 2 hari ni selalu tu ada 10 puntung jer, ni boleh laa dekat 100 puntung, terkezzuutt kak rebit...ni yg semangat nak up entry2 tertunda2 dlm folder tu...tp ada ke masa akak lg ni... DTS terbaiiiikk!! Nak2 menu lauk pauk kan Ben...Ben goreng ikan je laahh!..hehe

Mat Gebu berkata... [Reply to comment]

Terima kasih Ben...dan che mat masih "normal" (baru check tadi)....hehe..

Herdoni Wahyono berkata... [Reply to comment]

Ramadhan bulan yang amat spesial. Mereka 'cerdas' untuk menangkap peluang di bulan mulia itu.

Peringatan



Ini adalah blog peribadi.Sebarang pendapat yang saya luahkan di sini adalah dari saya sendiri ,tidak melibatkan mana mana pihak kecuali jika saya letakkan nama pemiliknya.

Sebarang PRINT SCREEN terhadap blog ini adalah dilarang kecuali atas keizinan tuan punya blog. Tuan punya blog tidak teragak agak mengambil tindakan undang undang jika hak persendirian ini dicabuli.

Pendapat penulis tidak semestinya kekal .

Terima Kasih ..

BEN ASHAARI