TIPS UNTUK NGORAT AWEK BAIK..

by - Januari 28, 2010

Walaaahh...hehe...pertama sekali...sori ek...sepatutnya aku kuarkan satu entri berkenaan satu cenderamata yang aku terima dari seorang kawan dari Johor..hehehe...tapi diatas masalah teknikal , entri tersebut akan keluar......bila tiba masanya..ahaks...lagi beshhhh...kan kan..

Ok..tutup kes tu dulu ...semalam , ada seorang sahabat di blog aku meminta tips 'bagaimana nak tackle awek yang mempunyai ilmu agama yang jauh lebih tinggi dari dia ' ....aku faham maksud dia ni...mmg mencabar neh..

Aku tak dapat gambaran lebih lanjut dari kawan aku neh ..tapi tak pe...ni berdasarkan pengalaman aku dan sedikit sebanyak dari pemerhatian aku yang tajam bak helang..cewah..

Ok ok..kita mulakan kelas....aku andaikan yang perempuan ni kawan dalam internet..betul geng ? hehehe...yela..mungkin kawan facebook , kawan blog atau sewaktu dengannya..

Bila berkawan dengan orang macam ni , mmg diorg rajin menegur..suh melakukan ibadat wajib bila tiba masanya...org macam ni mmg best kawan sebab seringkali mengingatkan kita tentang kewajiban kita...yelah kan lelaki masa muda lebih lebih lagi yang jenis 'nakal' tak tau nak abis ni , seringkali 'terlupa' , 'terlajak' dan kerap kali ' sengaja melupakan' ...huhu...aku dulu pun gitu gak..hehe..skang insaf dah..

Ada lelaki yang suka dan ramai lelaki tak suka sebab perempuan tu tunjuk pandai...kira tunjuk alim la..lelaki akan jadi rimas....tapi bukan semua la..aku cita ni segolongan...yang suka ni , akan senantiasa membiarkan dirinya ditegur ..kerana apa ? hehehe...pancing ...perhatian perempuan tu akan diberikan dengan lebih terhadapnya...

FASA pertama ...bagaimana nak pancing perempuan tu agar memberi tumpuan pd kita ?

- Jadi lelaki yang bijak tapi 'bodoh' pada masa yang sama ...maksudnya ....bijak dalam perkara perkara yang mana pastinya dia bukan dalam bidang tu...hehehe....bodoh pula , bermaksud kurang arif dalam bidang yang dia pula mahir walaupun 'ko' mahir tapi buat buat la tak mahir...paham tak ??? haaa...

- Contoh ek....katakan 'ko' mahir dalam bidang IT...sedangkan dia pula berpengetahuan tinggi dalam bidang agama ...bila berbicara , pastikan isu isu tersebut disentuh..mulakan dengan tajuk yang mana dua dua selesa ...bercerita tentang dunia internet....pastu 'ko' masukkan info info terkini yang mana pastikan dia tak tau..bab ni...kena rajin membaca ...hehehe..tapi bila bercerita , jgn terlalu meninggi diri sehingga menidakkan dia ...haa..kang dia ingat 'ko' anggap dia bodoh teknologi lak..haaa....

Pastu...slow slow masuk bab dia lak..tanya dia itu ini...jgn tanya lebih lebih..nanti dia tak selesa...kecuali bila dia selesa bercerita , baru masuk lebih skit...jgn berbalah kecuali 'ko' ada dalil..haaaa....ini membuatkan dia lak terasa ' mamat ni nak kata bodoh tak gak...rajin membaca rupanya..' ..hehehe..secara tak langsung , dia akan kagum kat 'ko' ..hehehhe..



FASA ke dua ...bila dah mula rapat dalam internet ....rapat bermaksud ari ari mesti chatting punya laahh...tak chatting mesti rasa lain...pastikan itu berlaku...ibarat cam memancing....lepaskan tali tuu...pastu tarik....lepas...tarik...pastikan ikan tu ikut..haaa..

Bila dah ikut....pastikan setiap bicara tu tak membosankan ....mesti ada gelak tawa dan kadang kadang serius..menunjukkan bahawa 'ko' ni agak sukar dibaca ..tu penting !! jangan sesekali benarkan perempuan tu baca perangai 'ko' ..dalam erti kata lain , biarlah misteri !!! haaaa....tau nape ??? supaya 'ko' senantiasa dalam ingatannya..ahakss....hehehe...jgn marah aa wahai perempuan..

Oh ya..peringatan !! jgn sesekali tukar no telefon !! biarkan setiap komunikasi tu berlaku dalam internet sahaja...kenapa ? hehehe..kalau dah keluar dari tu , 'ko' pasti akan mudah dijejaki...ada alasan nape aku cakap tu..kita ke FASA ketiga....jeng jeng ...

FASA Ketiga ialah fasa mendiamkan diri.....hehehe....apakah maksudnya ???? hehehe..gini...si pemancing berjaya mengumpan ikan tersebut...lalu ditarik jorannya...bila dah berjaya tangkap ikan tu , dilepaskan ikan semula ikan tersebut....ikan tersebut pasti akan berenang melarikan diri..cewah...tapi ikan tu akan tertanya tanya...' apahal mamat tu lepaskan aku ekk ' ??

Ok...bila dah rapat ...sesekali , 'hilangkan diri' ....apakah maksud hilangkan diri tu ? aku maksudkan dengan menyepi sebentar...tapi dalam diam diam still ikut perkembangan dia..haaaa...tujuan ?? ..kalau benar dia suka atau dah tertarik pada kita , pasti dia akan tertanya tanya..."mana pulak hilangnya si jebon ni ? biasanya time ni dia dah online..ni diam jee ? dah masuk tengahari ni " ...haaa...jgn update apa apa...fb,blog,ym..apa saja laaa yang berkaitan dengannya....hehehe..

Bagi 48 jam....pastu..muncul semula...buat mood cool...atau mood cam ada problem..haaaa..hehehe..kenapa ? kenapa kenapa ?

Takde sebab kenapa..saja je bagi 48 jam...lama skit..jgn la sampai seminggu atau sebulan..sah sah kena tackle dek mamat lain lak...hahahha..

OK..bila muncul....bagi alasan logik kat dia..contoh alasan ..."kalau i online pun , bukannya ada orang cari i..." atau .."saja je ..rehatkan diri dari internet.."

Pastu 'ko' cakap la...." ni online pun sebab nak chat ngan u ! ...rasa cam tak kena lak tak chat ngan u..." ....haaaaaaaaaaaaaaaa....mesti muka dia merah punya...samada dia terkedu atau tak sangka ...haaaa....perkara cam ni pasti berlaku jika dia ada hati atau suka berkawan ngan ' ko ' .. kalau dia tkde hati ? hehehe....cari tuala , tutup muka...lari jauh jauh..terjun gaung terus...hahahaha...

Ok..sambung lagi...dari situ ..kalau dia benar benar suka berkawan ngan 'ko' , pasti semua tips ni menjadi...bila dah masuk 'line' , maka teruskan niat murni tu...kata kalau dapat nak kawin terus kan ? bukan main main kan ??? haaaa....apa pun aku doakan semoga berjaya..hhehhehe...

Kalau dah dapat ...nak tips camana nak kasi terus melekat ngan ' ko ' , sila masukkan yuran pendaftaran dalam akaun aku..tak banyak..biasa aku amik satu kelas..satu jam cuma rm5k...teori n praktikal..ahaks...hehehe..mahal laaaa..pro punya neehhh

Orait...sampai sini..ni rahsia antara kita je tau..jgn bagitau kat mana mana awekz di luar tu...nanti abis teknik teknik aku neh...syyyyyyy ...

You May Also Like

19 comments

  1. ni berdasarkan pengalaman ker apa???br tips yg pertama...heheh..bunyi cam byk sgt tus:)

    BalasPadam
  2. hahhaha...terbaik... susah betul nak tackle2 ni yek =p
    tips untuk mengorat secara gentleman..
    ery boleh confirm 90% berjaya inysaAllah =p

    BalasPadam
  3. waaaa~ kalau guna tips ni utk tackle lelaki boleh ke???? lalalalalala~ (^_^)

    BalasPadam
  4. katanyazila : hehehe..rahsia
    noor afzan : o la la
    cik ery : kena buat ngan sungguh sungguh n sabar
    amzy : insyaAllah...cuba la..terbalikkan situasi tu..heheh

    BalasPadam
  5. hmm...
    cikali nk try la,..
    tp takut.. huhu

    BalasPadam
  6. menariklaa..i pun nk try ngorat laki nii..tp, bole ke perigi cari timba niii...
    malu..~~

    BalasPadam
  7. wah cepatnya habdate entri, bravo!
    menagis ketawa aku bace fasa kedua
    hampir sama ngan pengalaman aku,
    bezanya tak pernah berhubung dengan internet
    tapi diluar... hari2 kalu jumpa dia, asyik main
    jeling menjeling je... adoi... makin lama
    aku rasa makin malu nak dekat... pastu ada respon senyum dia sekali kat aku... perrgh,cair dibuatnya.. xleh nk tido lena.. huhu ..

    apa2 pun, thanks ben bagi tips ni.. ak akan pegan konsep memancing tue heehe... kalau dapat walaupun hanya berbual pun dah kira lega yaa amat, dahla ni sem akhir ak, kena wat yg terbaik!

    BalasPadam
  8. He he he.. good tips
    Bagi aku better be yourself..
    Kalau jadi diri 'ciptaan' ni.. lambat laun terserlah 'keganjilannya'.. hi hi

    BalasPadam
  9. hahahaha..
    tips kalo nak digunapakai tuk lelaki,boleh ker?
    ekekke..
    pompuan yang kene ngorat tu pun actually boleh bace tindak tanduk cara lelaki tu nak ngorat die ar..hehe..=P

    BalasPadam
  10. hahaha..pecah tembelang..tp bg sy, klu dia wat senyap sehari, apakata kita wat senyap seminggu..dan tengok siapa cari siapa..klu tak cari tu..hmm bye2 jer ler..huhu

    BalasPadam
  11. kalu pompuan yang tackle leh ke?kan ditolak,cinta bertepuk sebelah tangan huhu

    BalasPadam
  12. best lak entry nih..kaum hawa pun ley pki tips ni tau..hehek ^_^ tq bg ben

    BalasPadam
  13. Kat sini, ade ditunjukkan cara mudah pancing awek :)

    www.pancingaweks.com

    BalasPadam
  14. suka part menyepikan diri selama 48 jam uh...hehe..

    BalasPadam
  15. bab main tarik tali tu best haha..sy selalu ajar kawan buat mcm tu.. hihi

    BalasPadam
  16. Kalau dia x slalu online mcm mane nak lalui semua fasa tu?

    BalasPadam
  17. ni ejen cari jodoh tu eh? hahaha

    BalasPadam
  18. mohon share yaa..! =)

    BalasPadam