PELIK ??

by - Januari 20, 2010

Ini isu basi..tapi aku nak tanya je..bukan nak cari gaduh atau nak cari pasal...cuma nak tau...dulu aku penah postkan entri berkaitan ini tapi ramai yang kurang selesa..tapi aku tetap pelik...

Ni terjadi tadi..semasa aku dalam lif ..on the way nak masuk ke pejabat..ermm..dalam lif tu ada la 4-5 orang...laki dua orang je...berhampiran dengan aku , ada seorang perempuan..berselendang kat kepala dia ..aku nak kata bertudung , bukan bertudung..hurm...pastu baju dia , aku tak ingat tapi yang pasti cm berkemeja butang...dan berseluar panjang hitam ( ketat cam suar orang g main basikal racing..huhu ) ..hurm..

Aku bukan nak pertikaikan yang tak menutup aurat ni..yang tak menutup ni , lain kes..cam aku kata ari tu la..yang aku pelik jenis gitu tu...atas berselendang aka ' bertudung ' ...yela kan ada cam 'orang orang besar ' kita ni..ada yang berselendang tersembul jambul...baek punya contoh...

Aku tak mo cita bab dosa pahala kat sini...tak mo kata yang bertudung belum tentu baik...yang tak bertudung pun belum tentu jahat...aku cuma pelik kenapa boleh jadi gitu ? Fesyen ? Tolong lahhh...kalau fesyen , biarlah kena gaya..ni nak campur aduk awat ? nak tutup pala , tutup betul betul..kalau nak bukak , bukak je..sampai seru nak tutup , tutup..ni setengah setengah...ayoo...segan la kat org bukan islam tengok...atau orang yang baru masuk islam tengok..fesyen ni , aku nampak orang melayu banyak buat...

Nanti ada gak yang bukak cari gambar wife aku ..haa..wife dia pun sama...adoi..apa kes ??? bila aku cakap , korang pk la...mana baik mana buruk..bukan g cari lagi salah orang yang cakap ni...untuk pengetahuan korang , wife aku pun baca blog aku ni..kalau terkena batang hidung dia , dia sendiri mau ingat la..sama la gak ngan aku..aku tak kata aku baik..aku pun tak betul gak...aku tulis ni supaya semua orang nampak n sedar...termasuk aku...nak berfesyen , boleh , tapi jangan malukan agama Islam...cakap 'AKU CINTAKAN ISLAM..AKU CINTAKAN ALLAH..AKU CINTAKAN RASUL " tapi ???? jgn kata aku iman tak kuat lagi...iman tu ' percaya ' ....kalau tak kuat bermakna tak percaya lagi tu...

Entah ler....aku geleng pala je tengok ...nak kata apa dah ? tengok je la..aku ngumpat dalam hati.. aku dapat dosa , dia lagi dapat dosa...

AURAT ATAU FESYEN

You May Also Like

0 comments