PEMILIK BLOG BEN ASHAARI MASUK HOSPITAL !

by - Januari 29, 2010

Dah seminggu dia demam...menurut ayahnya yang sebentar tadi di'interview' oleh aku , dia dah dapat selsema dari malam jumaat lepas...esoknya diorng datang tido umah aku kat putrajaya tu..sebelum perjanjian pertukaran hak milik blog dilaksanakan ..

Semalam , tengah besh besh mengupdate blog , aku dikejutkan oleh wife aku ..dia dpt sms dari adik ipar dia..bagitau yang anaknya dah dimasukkan ke HKL sbb demam yang makin teruk ...

Aku tengok jam..dah hampir kul 11 malam...kalau g pun bukan boleh masuk...aku tanya wife aku , camana ? ...Dia tengok aku..sah sah nak g tuu....mata aku makin malap....kang kalau g , aku risau aku gak masuk spital tu..huhuhu..yelaa..takut terpejam mata semasa drive tu...mana la tau kaaannn....bukannya alasan tami pergi tapi mmg dah penat badan..gym pun tak turun semalam...haaa...

Aku suh wife aku ikuti perkembangan dari masa ke semasa dengan call dan sms...kalau teruk , g gak la malam tu...tunggu punya tunggu punya tunggu ..tau tau dah subuh..eh eh...aku terlena diulit intan...hehehehe...

So subuh tadi , aku suh wife aku siap...g hospital...memula aku g pejabat dia dulu..amik charger dia..pastu terus g KL...singgah opis aku gak..aku nyampah nak drive pagi pagi..kereta semua cam haremmmm..drive cam kena kejar lembu gile !!! nak cepat cepat , kuar la kul 4 pagi ke...5 pagi kee...ni kul 6 lebih nak cepat..kemendanya....diong ingat keta semua leh transform jadi robot pastu terbang ke ??? Aku nyaris gak berlanggar ngan keta kat sebelah disebabkan sebijik keta sengal sebelah kanan aku makan jalan bila selekoh...terpaksa aku masuk ke kiri aku..kereta kat kiri aku terkejut beruk lalu hon aku...aku pun bengang laa..aku berenti..aku turun..aku kuarkan pistol aku..aku g kat dia...aku tembak tepat kat otak dia..bersepai kat situ gak..

haaa..nasib baik tu cuma angan angan..huhu...mana mungkin aku buat gitu kan..paling tidak pun aku wat dek sambil kunyah chewing gum...ahaks...nasib ko lerrrr ..

SAmpai kat HKL....terus g cari wad dia..mak aihhh..jauh tuuu....parking ngan wad , kira leh berpeluh ketiak ar....huhu..teruskan je la..nak wat camana kan...

Sampai kat wad pediatrik...tengok dia dok nangis..cian diaaa....teriak tak berenti..sakit la ..kena cucuk sana sini...pastu semalam kena amik air tulang belakang...walapun aku tak tau la camana sakitnya , tapi dikhabarnya jarum yg digunakan tu boleh memengsankan sapa sapa yang melihatnya..huhu..aku tengok jarum kecik pun dah telan air liur !! ..

Dalam kul 9 lebih tu , aku g makan pagi sat ngan wife aku...pastu terus balik ke opis..huhu...ikutkan dekat je dari situ..tapi tak sanggup nak berjalan kaki dengan baju kemeja ni..kang badan bau cam ikan kering lak ! haaaa....abis semua tak nak dekat..

Manakala wife aku balik ke wad ..teman adik dia yakni mak si AMMAR ni...

Ni antara gambar yang sempat diambik oleh aku dengan guna hp aku..

Dalam kul 10..aku sampai opis..tengok ada ramai awek awek yang datang interview..ada gak geng dalam FB aku tu..huhu....

OK la...sampai sini jek...nanti aku update ngan cita tu beserta cerita malam penghargaan menteri pelancongan malaysia...( tu pun kalau aku g..hehehe...semata nak cover cerita tu )


PAda yang tak tau nape aku paggil dia pemilik blog ben ashaari...korang klik sini

You May Also Like

5 comments

  1. semoga ammar cepat sembuh....dh kurus,....jaga baik2 ya ben...

    BalasPadam
  2. Semoga Adik Ammar cepat sembuh dan kembali ceria...

    BalasPadam
  3. ala..sian die..nanti ada masa ben tgk blog saya under health pasal Dhani H1N1 hari tu..mmg sedih..do t c of him..pape hal bagitau ek.

    BalasPadam
  4. cian dia.. moga dia cpt smbuh :)

    BalasPadam
  5. ammar... semoga cepat sembuh
    hoho nmpknya ben mgambil alih tugas
    bos ammar itu.. huu, doa byk2 akan kesihatan ammar

    BalasPadam