Penat Siut !

by - Januari 21, 2010

Entah penat disebabkan apa pun tak tau..nak kata sebab g gym , ari ni tak g..cuti..mungkin ngadap lama sangat komputer kot...dari pagi tak bergerak dari kerusi tu..kecuali nak g tandas n buat air...termasuk g solat la...

Semalam , bos aku dah turunkan segala pesanannya buat aku...nak buat itu ini...nasib baik bos aku ni ok banget....tersangatlah bestnya dapat dua orang bos yang sangat sangat understanding...sebenarnya aku dalam MM2H ni , berasa bersyukur sangat sbb berada suasana kerja yang tidak membebankan..kerja tu sesekali bila datang mmg la tensen...tapi dah nama pun kerja kan...adat la..cuma dari atasan sampai ke bawah , semua ok..takde masalah...saling bekerjasama..

aku pun tak tau apa kene mengena cerita ni ngan gambar ni !

Disebabkan bos aku ok tu la aku pon ok jee membantu dia..kalau tak ok ? huh..mintak mangap laaa...awal pagi lagi aku dah uruskan satu kerja dia...perkara kecik...pastu 2nd bos lak g kursus....waaa..tkde sapa dalam opis dah ??? ... ni yang besh niii..baru nak naikkan bendera ' merdeka' tapi teringat lak ada satu unit audit dalam nak jumpa aku sat lagi..waaaa...dah la semua bos bos takde ..nak harap aku jek ? apa la aku nak perayat diorg ni kang...huhu...

Sementara tunggu geng geng audit tu sampai , aku pun post satu entri..yang bertajuk apa tah..korang tengok la sendiri...haaa..pasal FASHA SANDHA..heheh..sempat la naik satu entri...pastu ada diorng pun sampai..adehhh..

Aku g jemput diorg masuk..g terus ke bilik meeting aka bilik makan aka bilik gossip aka bilik kecik untuk berbincang disana...Tajuk perbincangan ialah....P N C ..hehee..mana bleh cita dalam niiiii...ISA aku nanti..hahahah...skip bab tu..kita terus ke bab atas katil..hahahaha...aparaa..

Petang tu , seperti yang dimintak bos besar aku...aku ngan Abang Din aka pemandu rasmi MM2H ngan Timbalan Pengarah Imigresen Unit MM2H , Kak alimah g la ke umah bos beso aku neh...kat Sri Kembangan..dalam kul 4 gitu..Diorng nak g India malam ni..huhu..rombongan PM lama dah kat sana..so diorng nak sertai rombongan tu la kot..

Dah amik bos aku , maka bergerak ler ke KLIA...dalam keta , aku tersengguk sengguk dah...terlena jap...ngantuk gileee...tak penah penah gitu...mana taknya , time ni aku kat gym...mana nak sempat ngantuk...


Lupa lak nak bagitau..ari ni breakfast n lunch aku ialah quakers oat 3 in 1...segera punya....huhu..sebab tu kot ngantuk..kenyang sangat..huhu..Lepas antar diorg , abang din antar aku balik ke Putrajaya lak..huhu....aku makin ngantuk n kelaparan.hehehe...tak sabar nak balik makan...Asar pun lom lagi nih..

Sampai umah dalam kul 6 lebih..terus aku , solat pastu makan...lapar gile...wife aku buat red beans..atas permintaan aku la ...mmg nak diet cam tu jek...memula je gini..ngantuk dan kelaparan..nanti dah biasa , ok la tu...

OK la tu je catatan aku sepanjang hari ni...nak solat pastu layan chuck lak...huhu...tqqqqq

You May Also Like

3 comments

  1. tu diaa...posing tepi laut...hehe

    BalasPadam
  2. tenang je ak tengok ben baring kt pantai cam tu.. huu.. kerja prtime sbelum ni msti berbeza ngan full time.. mcm mna agknya nk brsedia nie mnempuh ligu-ligu kt luar tu... huuuu

    BalasPadam