HANCUR ! SEGALANYA HANCUR !!

by - Januari 20, 2010

Penat ! Itulah yang termampu aku luahkan pagi ni....naik erl ..berdiri..dalam lrt..berdiri..huhu...jalan kaki lagi..

Semalam , hari kedua aku dalam minggu ni aku workout...Dah dua minggu aku berlatih bawah bro Aie...huhu..mmg diseksa betul betul...bukannya guna weight yang berat pun..ringan je..tapi disebabkan teknik yang digunakan tu...perghh....mmg tak tahan...

Bayangkanlah..awal awal datang selepas kardio tu..dia suh layan abs dulu..lower abs..perghhh.....buat 6 set lak tu..korang tau camana dia suh buat..haa..memula dia kasi aku enjoy dulu...buat tersengeh sengeh..diaa biarrr jeee...aku pun dengan happy buat la..kira sampai sepuluh..bila nak sampai sepuluh , baru dia datang...baru start kira !!! dengan cara yang betul..dia sentuh bawah perut tu..."guna bahagian ni !! tarik kaki tuuu guna perut..bukannya angkat kaki tu..tarik guna perut ! " ..bermakna tenaga tu dari perut..serupa cam menyanyi la..gunakan perutt...huhu..

Pastu bergayut lak...haih...yang ni mmg aku tak tahan...serius tak tahan...tapi kena buat gak..nak tak nak kena gak buat ! Bila turn aku selesai..turn member aku lak...sementara aku dok curik angin , aku cakap ngan dia...aku bagitau dia yang aku kurang tenaga sebab dok makan skit je..makan keow teow goreng je ari ni...hangin satu badan dia..camana nak dapat lean body kalau dok "masuk minyak" !! ...huhuh..aku dha tak tau nak makan pe sebenarnya..hahahah...

Nak makan oats , takde..nak g beli , malas ..ahahaha..kira keow teow tu , aku tapau kat kawan aku jek..sedap..hahahaha..

Mmg rosak diet aku dari minggu lepas..sebab nak cover tenaga aku...tapi salah pemakanan..huhu....

Minggu ni...bermula hari ni..aku mulakan sekali lagi ..selepas dapatkan tips dari kawan aku...yang mana cara dietnya agak berbeza dari aku...aku nak cuba..

Pagi - roti yang penuh serat

Tengahari - hurmmmm...ni yang susah skit..pilihan kurang...menurut member aku tu , cari oats...ada satu jenis oats ni...aku tak hengat nama dia..nanti sat g nak g cold storage the mall carik..

Malam - lepas workout , pekena red beans...atau sayur...ermm...yang ni kena harap wife aku buatkan la..

Air suam kena banyak minum...tu wajib tu..

Jadi , itu yang aku nak try skang..perlu buat...bila aku buat cam ni , automatik memberi kesan pada tekanan darah aku...terjaga kesihatan..

Keletihan aku berpunca dari corak pemakanan yang tak seimbang..tu pasal jadi gitu..aku perlu amik juga suppliment protein yang mana aku skang tak amik lagi..

Em...nak kena beli menda ni lagi..harga dalam pasaran malaysia , lingkungan rm350 - 400..huhu..mahai kan..sebotol je ni...1.8kg...cukup tahan sebulan je...dah byk kali amik...mmg bagus la..cuma masalahnya , badan tu tahan atau tidak je...ada org tak leh tahan..sebab 'panas'..entah le..bagi aku je..cuma kekadang tu muak sebab terlalu pekat...nak bagi sedap , kena layan ngan ais...blend sekali ngan ais..jadi ice blended..hehehe..tu mmg beshhhhhh..

Cuma nak beli ni tak tau bila lagi memandangkan buat masa skang ni , ' pengurus kewangan ' sedang berusaha mengcut kos kos demi masa depan ..huhu...

Training aku berakhir dengan biceps..huhu...mmg mau pitam gitu...belasah aja la....begitulah adanya...bermula kul 6 petang sehingga 8 malam..sempat kejar maghrib..hehe..tu yang penting..

Ada yang tanya aku , camana nk besarkan biceps, back ,wing dll....sebenarnya gini..apa sekali pun , isikan diri tu dengan membaca ...google teknik teknik yang ada dalam internet ni..tengok video video yang ada...kemudian g gym...tanya otai...gabungkan....nak besar tak semestinya guna plate yang banyak....teknik perlu betul !


Bila dah dapat lean body cam ni..baru laaaaa aku turun beach....tak yah pakai baju...ala ala baywatch gitu..hahahaha

Sekian..terima kasih...ahaks...gilosss

You May Also Like

1 comments

  1. aku rasa dah cukup besar dah kot. buat apa ko nak amik supplemen lagi. kalau macam aku confirm ah kena ambik.

    cuma kalau nak jadi lean cepat bagus la amik protein. memang berat badan akan turun bila ko start amik.

    BalasPadam