PERMULAAN YANG ZERO DIAKHIRI DENGAN 1

by - Januari 17, 2010

Tak paham ? haaaa....aku pun tak paham..tapi tu la tajuk yang terlintas di benak aku sewaktu aku sedang...er...er.....er....menaip untuk update blog ni ler..fikir bukan bukan la tuu...ahaks

Perancangan hari ini...nak g majlis pertunangan kawan wife aku kat Precint 11 , Putrajaya...kawan pejabat dia ...dapat la makan tengahari free kan..hehe

Sebelum tu , sempat la aku mengupdate blog n fb..wajib..hehe

Dalam kul 12 tengahari gitu baru bertolak...sepatutnya pagi dalam kul 10 tadi , aku plan nak jumpa geng FACEBOOK aku, Ady Hazman tapi tak jadi sebab nak g majlis tu la..so aku plan nak tunda ke malam ni jek..


Memula g amik kawan wife aku ..sepasang suami isteri...Asrul n Mieza kat Precint 18..car pool...hehe..kan mudah gitu..g sekali harung...

On the way tu..aku pun tanya laa...apa alamat rumah kawan tu ...wife aku ngan si mieza ni cakap..diorng tau rumah dia kat Precint 11 , dkt belakang stsn Petronas...

Arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh......bukan kecik Precint 11 tu ! melilau la mencarinyaaa..last last aku berenti..nak bukan GPS aku..huhuh...tak sempat GPS berfungsi , dah nampak stsn minyak tu...haih...ada la gak dlm setengah jam mencari...ngan perut dah keroncong dok tercari cari..nasib baik jumpa....kalau tak...singgah kedai mamak je...kari kapla ikan satu mamak !!!

- ni aku dok usha kekotoran yang terdapat di kereta ini....adeh..bila nak basuh pun tak tau..

Huhu...dok tercari cari ni...sambil mengontrol kehenseman daku....hahahah

Ni la Asrul n Mieza....sedang sarat mengandung...wife dia laa bukan laki dia yang sarat mengandung tu...
-kelihatan ramai orang disini....huhu..tempat makan pun penuh...mau makan mana niehhh ? tuan rumah pun tak jemput kitorang makan....

Setelah wife aku ngan mieza ni berjumpa ngan kawan diaorg tu..bergambar la 40-50 keping , maka kitorang pun pulang la...dengan perut berirama ranggae....huhu...
Kitorng pn g la makan kat Bangi...pekena nasi ayam kampung...boleh la..aku sental dua ketol ayam..hehehe....biasa la..selain keow teow , aku 'antu' ayam..ehehe...ayam yang boleh dimakan laaa..bukan 'ayam' tuuu ..

Lepas makan ( diorng banje....tq asrul n mieza ..nanti kitorg banje lak ek ) , maka balik la kitorang ke umah masing masing...g antar diorng dulu kemudian baru balik umah aku..huhu

Semasa lalu kat belakang MOF ( Kementerian Kewangan ) ternampak la bangunan ni..hehehe..hampir siap dah ek..unik rekabentuknya...

Malam , selepas maghrib..aku call Ady Hazman....ajak jumpa kat Precint 8 ...huhu...tu pun sebab aku nak g beli roti untuk esok..aku rasa wife aku saja suh wat gitu supaya aku kuar g jumpa ady..huhu..dia tau aku ni kalau dah duk umah...malas nak bergerak dah..ngadap jeeeee laptop ni..

Aku pun g la ...dalam kul 8 gitu..sampai kat sana...dekat je dari umah aku...aku g beli roti dulu...pastu baru g masuk kat restoran ni...sebelah kedai roti tu..hehe...

Tengah tengok berita , si Ady pun sampai..tujuan sebenar nak jumpa tu , Ady nak bagi cupcake kat aku sempena harijadi dia yg lepas..hehehe..

Aku order maggie goreng ( hehehe..lepas stim..lama tak dapat ) manakala Ady lak...roti canai kosong..huhu...borak la mcm mcm...oh ya..adi ni aku kenal dalam facebook...hehehe..so ni kali pertama aku jumpa dia la..satu kegemaran iaitu masuk gym..ahaks...workout laaa..



Ni lah cupcakes yang dia bagi tu....thanks bro..hehehe ....aku nak amik pic dia..tapi takut dia segan..so tak jadi la..maybe lain kali..so aku amik pic dia kt dalam fb dia...hehe

Pada gadis yang single dok mencari bakal suami...amatlah disyorkan abang Ady kita ni..single mingle...stabil dan lembut orang nya...kira leh cucuk idung la nanti..hahahha...hensem ? tu dah tentu....baekkk punya puji...10% ar bro... hahahaha..berminat ? sila add ADY HAZMAN..no tel 012 - xxxxxxxxx ....tu tanya dia sendiri..hahahahha

Ok la....dlm 9 lebih , baru balik..keadaan di Putrajaya , hujan renyai renyai.......huhu..ok ok ..aku nak g layan citer antu kat astro..daaaaaaaaa..terima kasih kerana sudi membaca.... ;)

Ni la abe ADY HAZMAN.....amacam ??? sila hubungi saya jika berminat...Ady...control senyum tu skeet...

You May Also Like

9 comments

  1. ouuuuuiiiiitttttttt!!! biar betul ko siap promote aku! dah la pakai pic THE PROPOSAL...bahaya nie......huhuhu......

    BalasPadam
  2. ala rugi la tak join sekali.. nk tengok gak apa yg ben bagi pd ady erhmm erhmmm...

    BalasPadam
  3. haniz : ben bg roti canai sekeping jek kat dia..hehe

    BalasPadam
  4. bro, kalau perut kempis camtu belum boleh dipanggil sarat mengandung ok..belum sarat lg tu..sarat utk yg dah 8-9bulan camtu..dah dekat2 bersalin gitu

    BalasPadam
  5. erk... promote member je?? diri sendiri?? ahahaa

    BalasPadam
  6. yangyuyu : erk...bg saya , asal ngandung je dah kira sarat...hahaha

    luvfareda : huhuh..sodap kaann

    izah : diri sendiri dah turun saham...ahaks

    BalasPadam
  7. baek punya promote member! cupcakes!!!!

    BalasPadam
  8. wahaha... yg duk pndu keta smbil control2 tu mmg chantek haha... bgus2...

    BalasPadam