KALAU HINA NABI DAH MELENTING , CUBA BAYANGKAN YANG INI !

by - Januari 31, 2010

Sewaktu aku tulis entri ni , aku berada di kaki lima Institut Pediatrik ,HKL ..jam 9.15 malam..hari sabtu...ni kira log la...heheh..

Ok...biasanya bila aku online..aku akan buka 3 web ni....FB..BLOGSPOT....dan GENGBLOGGER.COM ...

Secara tidak sengaja , aku terjumpa satu blog yang mana aku rasa penulisnya org dari seberang...berdasarkan bahasa yang digunakannya..aku tak taulah kot kalau dia nyamar kan...kalau orang malaysia, aku tak rasa dia berani buat gitu...hehehe..cukuplah banyak pengajaran yang dah diterima oleh para blogger di Malaysia ni...

Ari tu ada satu blog dari sana gak yang menghina penganut agama islam...nampak sangat cuba memesongkan akidah kita....

Tujuan aku bukanlah suruh kita berperang melalui kutukan kutukan terhadap mereka...mereka berhak berkata apa saja sebab kita tau mereka itu jahil tentang kesucian agama ISLAM....mereka nampak yang buruk ...yang mana buruk itu bukannya datang dari ISLAM..tetapi penganut islam yang tidak mengamalkan ajaran seperti mana yang dituntut oleh sunnah dan al-quran ! ...

Ini sebahagian dari kandungan blog tersebut :

Ada baiknya bagi muslim utk sejenak introspeksi dng cara begini; GANTI atau TUKAR-lah kata “orang kafir” dengan kata “orang muslim” pada ayat-ayat Medinah. Misalnya (kata yg saya ganti diwarnai hijau):

· Hai orang-orang yang beriman, PERANGILAH orang-orang muslim yang di sekitar kamu itu, dan hendaklah mereka menemui KEKERASAN daripadamu. (Q.9:123)

· Kelak akan Aku jatuhkan rasa KETAKUTAN (terj. Inggris; Terror) ke dalam hati orang-orang muslim, maka PENGGALLAH KEPALA orang muslim dan PANCUNGLAH tiap-tiap ujung jari orang muslim. (Q.8:12)

· BUNUHLAH orang-orang muslim itu di mana saja kamu jumpai mereka. (Q.9:5)

· Dan bunuhlah muslim di mana saja kamu jumpai mereka, dan USIRLAH mereka dari tempat mereka telah mengusir kamu. (Q.2:191)

· Perangilah muslim, niscaya Allah akan menyiksa muslim dengan (perantaraan) tangan-tanganmu dan Allah akan menghinakan muslim dan menolong kamu terhadap mereka, serta melegakan hati orang-orang yang beriman. (Q.9:14)

· Hai orang-orang yang beriman, sesungguhnya orang-orang muslim itu najis, maka janganlah mereka mendekati... (Q.9:28 )



Bagaimana perasaan anda sebagai muslim seandainya Kitab Suci agama lain memerintahkan kpd para pengikutnya utk melakukan hal-hal sadis itu terhadap kalian? Jujurlah terhadap hati nurani-mu wahai saudara muslim-ku; bagaimana perasaan kalian?

Hurmm...korang baca pun dah leh tau...Kita tau , kitab suci Al-Quran adalah dari Allah...kata kata Maha Suci Allah...boleh ke suka suka nak menukarnya ? hurmmm....lihatlah betapa jahilnya mereka...kita tak perlu bertekak dengan mereka ni..yang paling utama...sediakan perisai dalam iman kita....perkuatkan ! penuhkan dengan ilmu ilmu agama agar kita tidak terpesong.....Senantiasa berdoa minta pertolongan dari Allah....

Sekarang ni pun ada yang dah mula was was...ermm....nasihat aku....jauhi dari blog blog seperti ini....dekati blog blog mempamerkan keislaman yang sejati..ada banyak dalam internet ni...baca dan kaji sendiri dengan cara yang lebih teliti...bukan dengan caya bulat bulat...

Apa pun semua ni cuma pendapat aku saja....walaaahh...kalau nak tau blog tu..sila klik -> blog islam expose

You May Also Like

12 comments

  1. huhuhu~
    bhye la skrng bro..
    mcm2 hal nk pesongkn org2 islam nie..
    haaa..klu cmnie ptt kena dftr~hahaha..
    bhye bgi bdk2 yg bru jmpe blog2 nie..
    huhuhu~

    BalasPadam
  2. yup...silap2 bleh terpesong akidah....

    BalasPadam
  3. ya Allah....moga2 penulis blog itu mendapat hidayah Allah suatu hari nanti...

    BalasPadam
  4. bacalah keseluruhan surah..baru dia tahu kenapa Allah perintahkan perangi orang kafir..

    Bimbang akan akidah generasi akan datang....

    BalasPadam
  5. ya allah,knp lah jadi mcm nie..dugaan utk umat islam...kuatkan lah pegangan kiter kepadanya...

    BalasPadam
  6. Bagus2...
    Org2 Islam skang sedang lena...
    Lena yang panjang atau pon mudah tewas dgn pujukan org kafir.....


    "KASIH DIRAYU SAYANG DIPADU"

    BalasPadam
  7. mereka yang berkata itu adalah mereka yang ambil tau tentang islam tapi tidak memahami dan tidak mengakui, islam dikaji dan dselidik oleh mereka untuk kegunaan peribadi dan dpesongkan...

    BalasPadam
  8. dunia cyber makin cpt tersebar bnd2 yg tak btol..bhy gk nih..btol tu, kena tebalkan perisai iman..

    BalasPadam
  9. Indonesia kan.Tidak heran lah kalau negara mereka berlakunya bermacam2 bencana.Soal kawin pun boleh campur aduk kristian islam.Tidak hairan juga kalau ada di antara mereka cuba memutarbelitkan cerita.Pucuk pangkalnya pemimpin mereka la yg bertanggungjawab dlm membenteras gejala ini.*mcm nak buat karangan je kat sini.keke

    Ok apa2 pun persiapakan diri kita ini,pastikan kita tidak mudah terpengaruh dengan anasir-anasir jahat sebegini.

    BalasPadam
  10. Ayat2 tu wujud ke?

    aku nak cuba cari la

    BalasPadam
  11. bahaya ni..xleh ke nak check blogger tu dr mana??

    BalasPadam
  12. pnah baca...nak komen kat blog tu ritu...tapi x bleh plak...itu la...bila kita sendiri x amalkan ajaran Islam yg sebenar...huhu

    BalasPadam