TOPIK BOSAN TAPI MENARIK : CINTA

by - Januari 27, 2010


Ahaks...bila sebut bab cinta...pasti anda tersandar kat kerusi masing masing...mengimbau kembali saat saat bercinta...dari zaman baby hinggalah zaman tongkat ( insyaAllah ) ..hehe...baby bercinta ? zaman tongkat ?? dari kecik sehinggalah tua la maksud aku..

Yang pastinya dalam ingatan ialah zaman sebelum kawin..kan ? sebab dah kawin , perasaan bercintanya berbeza sedikit...Apa yang aku bicarakan ni ialah bercinta bukannya CINTA ...berbeza tu...

Bercinta ni , berdating la...tak kira depan mata , jauh dimata...tapi yang pastinya dengan kekasih...samada kekasih terang , gelap mahupun samar samar...janji bercinta..hahaha...mengong..

Tak kira siang atau malam bila rindu menjelma sah sah cari hp ..call....kalau duk jauh dari keluarga , roger bf/gf ajak jumpa..huhu..dating la kat mana mana fast food yang masih dibuka...tu zaman skang kan...hehhee...open giler...

Bila bercinta ni , semua nampak besh....nampak pelangi jeeee....nampak petir dilangit pun kata ,"wah sayang..cantiknya petir tu kan...." ...pastu dengar guruh lak ..." sayang ..bunyi guruh tu cam suara u la...lunak jeee kan " haaaaa...

Bila dah dalam tangan ? " wah sayang..cantiknya petir tu ! " ...dibalas nya , " u gile ke ?? petir cam tu kata cantik ? nak !@#%!^& ke apa ??? ... " sayang ..bunyi guruh tu cam suara u kan..bingit je tinga i bila u bercakap !! " ...haaaa..nasib la sapa dapat pasangannya gitu..hahaha..wujud tauuu ....tapi bukan la akuuu...

Bila dating ? hehehe..tak makan pun ok..janji dapat tengok muka dia ...kenyang siut tengok muka dia...Bila dah kawin ? Asal tengok muka dia , mesti lapar...hahahaha..

Bila berpakaian ....semua cantik jeeee..pakai baju dari pagi sampai malam pun ok ....bau ketiak yang tengit pun tak kisah..." u pakai perfume Armani eh ?? ..wangi la " ..padahal ?? .. " Dah kawin ??? P dok jauh skit...cam bau belacan ! "

Dan banyak lagi la contoh contoh yang bisa membuatkan si lelaki dan perempuan di luar sana tu takut nak kawin....hehehe....bagi aku laaa , alasan ni semua tak leh pakai !

Ini adalah lumrah kehidupan...cuba fikirkan ....kenapa masa bercinta tu semua nampak indah ??? ini maksud aku bagi yang bercinta tapi belum bernikah....mmg besh.....sebab ? ADANYA PIHAK KETIGA..tu yang bertanduk dua n berekor panjang...baeeekkk punya dia jarum...semua nampak cantik n indah....kenapa bila dah kawin semua ni tak de dah ?? sebab ' dia ' gak !!! ...baek punya jarum supaya rumahtangga tu hancur berkecai....

Best lagi sebenarnya bercinta ni lepas nikah....semuanya halal...nak pegang tangan..nak cium pp..nak cium dahi...dah hak milik mutlak ! takde sapa nak larang ...tapi jgn la pulak buat kat tempat orang ramai..kang kena baling kasut...mmg la dah ada lesen besar tapi jaga la skit..kita ni orang timur...beradab...jgn jadi cam anjing atau kucing...kat mana mana boleh jalan...tak pun macam monyet..haaa....mau itu macam kaaa ???

Ni cuma nasihat pakcik ben yang dah berusia ni....bila bercinta , bagi je 2-3 % je...nak lebih lebih ??? sila la masuk meminang...pastu nikah dulu...baru leh bagi 60%....bila dah tua cam ...ermm...cam atuk nenek tu...baru bagi 100%..haaaaa....

Zaman skang ni , bagi 100% , silap silap ..haaaa....ada gakkkkk yang keluar umah sehelai sepinggang atau siap ada buku 555 dari Along ! ...so berhati hatilah memilih pasangan..jgn main sauk je...asal muka cun , hensem..bawak keta mewah , kad kredit berjela jela...dah sapu buat laki...nak duga bakal laki ni , mudah jer....hehehe...bawak bawak main line masjid...layan kuliah..ceramah setiap malam...ajak g solat berjemaah setiap kali dating...ajak lepak kedai buku...tak pun bila dating je , bawak buku...haaaa...tengok..camana dia punya respon...kalau dia ajak tengok wayang ? hahahahaha....sesekali boleh la..sebelum tengok tu , ajak solat dulu..mana tau kan..hehehe...

Tu je la nasihat pakcik ben yang dah berusia ni...hehehe...DIDENN !!!! BERUSIA SANGATKAH AKU NEHHHHH !!! HAHAHAHAHAHHA

You May Also Like

15 comments

  1. bau belacan ker bau ikan???hehhehe

    BalasPadam
  2. heh2..btul2...
    pndai pakcik ceramah...

    BalasPadam
  3. hahaha,
    lumrah lah..

    semua macam tuh, b4 dapat, concern glie tak hengat.
    dah dapt... ceit, u ngan hidop u, i hidop i.
    nih setan ah punye keje. ceit!

    tp kalau tak chenta b4 kawen cam mana nk make sure die tuh okeyh??
    xde bau belacan?
    xde hutang along??
    mmmm....

    BalasPadam
  4. pengajarannye, bercintalah selepas berkahwin. hehe

    BalasPadam
  5. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  6. tq tq tq..hahaha

    aisha...nak tau cmana dia ok ke tak ? sila rujuk perenggan terakhir tu..dari situ , insyaAllah leh tau...

    BalasPadam
  7. Lain kali klau nak cari laki..
    1)yang pakai seluar pendek jer
    2)yang pakai singlet jer
    3)yang pakai capal jer
    4)tak pernah makan kat kedai..bawak bekal
    5)botol air mineral tak tinggal

    pergh.. mesti kaya dan setia gila punyalah..

    BalasPadam
  8. BESH!!! nasihat yg bagoz dr pacik BEN! XD

    BalasPadam
  9. dengarlah adik2 nasihat orang yg ada pengalaman
    macam cik Ben...
    yg penting hati2 memilih..jgn hanya pandang paras rupa jek..hati pun mesti di nilai jugak...

    BalasPadam
  10. hihi..camtu la citernyer yer..:D

    BalasPadam
  11. thanks! peringatan utk diri sendiri~

    BalasPadam
  12. Hihi comel je entry nii. Tergelak² baca :P

    BalasPadam
  13. wahahaha!adehhh senak perut aku bace yg last tue.. kah3..
    uishh awat berusia nyo.. ben mungkin berusia tapi tetap nampak mude cam paknil tu(jujur drpada diden), bkan senang nak mentain cmnie, hehe...
    ben nanti ak memerlukan sedikit tips ngorat owng ppuan yang sukar ditakle serta mempunyai tahap agama yang tinggi berbanding aku... semalam aku hampir meluahkan sesuatu tp tk berjaya... kawan dia nyibuk! huhu

    BalasPadam
  14. tq tq tq ..

    diden : nanti aku buat entri permintaan ko tu...ahaks

    BalasPadam
  15. Terharunya aku.... tk sabar nie, ben buatla slow2 and
    cool... kasi point sikit dan buatla apa yang patut, bukan snang nk request dari orang yg pakar nie, hehe... kalaula berhasil aku nekad kawen terusla hahaha..

    tq tq tq.. insyaAllah sentiasa mengikuti perkembangan ben, :D

    BalasPadam