TAK PENAH TENGOK WAYANG KEEEE?

by - Januari 17, 2010

Ni terjadi pada 2008 ( seingat aku la.. )....masa tu aku g tengok wayang ngan kawan aku kat klcc..huhu...tengok cita omputih...midnite..ahaks..kawan aku ni laki laaa..cikgu...kan din kan...bukan hang..si pie tu..

Tunggu punya tunggu...dipanggil la masuk ke dalam panggung...dulu mmg aku suka tengok midnite ngan member aku ni sebab pastu leh lepak kat Pelita Klcc..hehe..cuci mata ..

Aku tak hengat la cita apa aku tengok tapi yang aku nak cita ni bukan pasal cerita tu tapi cita yang ni ...oh ya..kalau tak silap aku cerita action..huhu

Bila dah masuk...sebelah aku ni kosong la....ada tiga kosong..tak silap aku duduk tengah-tengah...bila dah start , masuk la ketiga tiga orang tu...sebelah aku ni laki duduk...dua lagi perempuan berdasarkan perbualan diorng ..biasa la aku..telinga lintah ..

Dah la masuk lambat...bila dah masuk , bercakap lak..adoiiii...cerita best , boleh lak berborak dalam tu..last last kawan perempuan dia suh diam..diam la jap...lega aku...huhu...

Cerita dah masuk intro ni...sekaaalii....lelaki sebelah aku ni jadi 'pengulas' cerita tu laaakkkk....dia ulas mengarut betul....antara yang aku masih ingat ...."skrin rumah besar lagi dari panggung ni ' ..adoiii....pastu dia ulas lagiii dan laagiii dan laagiii...

Aku toleh ke arah dia....dia tengok aku...gelap...aku tak nmpk muka dia...darah aku dah mula didih dah ....

Pastu dia cakap lagiii...Ya Allahhhh...sabar je laaaaa...

3x aku toleh kat diaa..last last...aku bersuara ..." TAK PENAH TENGOK WAYANG KE ?? KALI PERTAMA MASUK EH ? "

Terus dia diam pastu...

Bila dah abis cerita tu...sebelum lampu bukak..sebelum aku tengok muka dia..sebelum aku bengkek , aku ajak member aku gerak terus...

Kat tempat parking motor tu..member aku tanya aku....

" Hang sound dia apa ? "

Aku cita kat dia ...dia kata dia dengar..pastu dia tanya aku ..

"Hang tau tak sapa dia ? "

" Mana la aku tau ..gelap "

" Tula Z**** Raja Lawak... "

Huh...patut la cam sakai..kat dalam tv pun loqlak ..kat luar pun haprak....tak lawak langsung !

You May Also Like

2 comments

  1. citer pontianak ler...aku ingat si nabil tu..keke

    BalasPadam
  2. hehehe.. kelaka betol.. qila pon hari time tgk movie kat alamanda ade mamat ni dok bcakap ngan awek dia.. sabar je laa.. naseb baek cite tak best..

    BalasPadam